Vijf Fabels

by Harry Mulisch | Literature & Fiction | This book has not been rated.
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingjanna2wing of Castricum, Noord-Holland Netherlands on 1/20/2020
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingjanna2wing from Castricum, Noord-Holland Netherlands on Monday, January 20, 2020
Uit de kast gevist, mag ongelezen op reis. Er ligt gewoon te veel op me te wachten.

Recensie(s)
Dit boek bevat vijf literaire teksten van Mulisch met het kenmerk van de novelle, te weten "De gezochte spiegel" (1983), "De pupil" (1987), "De elementen" (1988), "Het beeld en de klok" (1989) en "Voorval" (1989). Ze onderscheiden zich niet alleen van zijn grote romans door hun omvang, maar ook door hun strekking en thematiek. Deze verhalen zijn boeiend vanwege het fantasievolle in de gebeurtenissen en het sprankelende in de verteltoon. Maar er is meer. Ze zijn diep doortrokken van een beschouwelijkheid waarin de schrijver filosofeert over de raadsels van het leven die hij probeert samen te vatten in een mythologische denkwereld die hij zelf in zijn vele werken gestalte aan het geven is. Daarnaast levert hij in deze beschouwelijkheid een voortdurend commentaar op wat schrijven voor hem feitelijk is. Op basis van deze dimensie van de beschouwelijkheid worden de verhalen in deze bundel 'fabels' genoemd, dat wil zeggen lessen in verhaalvorm over het leven.
(Biblion recensie, Drs. J.G. Heymans.)

Journal Entry 2 by wingjanna2wing at OBCZ-HuisvHilde in Castricum, Noord-Holland Netherlands on Monday, January 20, 2020

Released 1 mo ago (1/23/2020 UTC) at OBCZ-HuisvHilde in Castricum, Noord-Holland Netherlands

WILD RELEASE NOTES:

Hallo daar, vinder! Als je dit leest, heb je een boek gevonden. Gefeliciteerd! Hopelijk is het iets dat je leuk vindt; zo niet, dan heeft het je toch tenminste hier gebracht en dat is ook wat waard. Je mag het boek gerust doorgeven aan iemand anders, of zomaar ergens achterlaten. Ondertussen was je toch maar mooi nieuwsgierig genoeg om op deze site te komen kijken. Kijk gerust wat rond. Veel plezier! Als je het boek ook wilt volgen dan kun je je het beste aanmelden als nieuwe bookcrosser (Engelse pagina). Ik zou het erg leuk vinden als je mijn naam (janna2) wilt invullen als Referring Member, dan kan ik zien dat je ook een geregistreerde bookcrosser bent geworden.Oh ja, er is ook een Nederlandse website voor als je nog meer wilt weten over bookcrossing: www.bookcrossing.nl.

Journal Entry 3 by OBCZ-HuisvHilde at Castricum, Noord-Holland Netherlands on Friday, January 24, 2020
Dit boek staat vanaf donderdag 27 januari 2020 in de OBCZ in Hildes Heerlykhyd, het restaurant van Huis van Hilde, het archeologiecentrum van de provincie Noord-Holland.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.