Het vergeten kind

by Emmanuel Dongala | Literature & Fiction | This book has not been rated.
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingjanna2wing of Castricum, Noord-Holland Netherlands on 5/1/2020
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingjanna2wing from Castricum, Noord-Holland Netherlands on Friday, May 01, 2020
Dit boek mag de wijde wereld in.

'Ik was bijna niet geboren. Toen mama uit het ziekenhuis ontslagen werd, was ze mij in haar buik vergeten.' De geboorte van Matapari ('slecht voorteken') wekt dan ook grote opschudding. Hij is de jongste van een drieling, zoons van de dorpsonderwijzer. Matapari verhaalt de roerige geschiedenis van zijn land, waar hij via zijn opa, vader en oom met zijn neus bovenop staat. Koloniaal bewind, Onafhankelijkheid, militaire staatsgreep, marxistische volksrepubliek... de regimes volgen elkaar in snel tempo op, maar zonder dat de hoofdrolspelers veranderen. Verbaasd en onbevangen ziet de jongen de gebeurtenissen aan. Oom Boula Boula is een van de velen die door alle machtswisselingen heen op de been blijven: charmant en geslepen weet deze geboren opportunist zich op te werken tot de politieke top. Komisch, vrolijk, lichtvoetig - in deze toonzetting verwoordt Dongala zijn kritiek op de deplorabele toestand waarin de democratie in veel Afrikaanse landen verkeert.

Released 2 wks ago (4/17/2021 UTC) at Bank bij grasveld achter Gladiolenveld in Castricum, Noord-Holland Netherlands

WILD RELEASE NOTES:

Hallo daar, vinder! Als je dit leest, heb je een boek gevonden. Gefeliciteerd! Hopelijk is het iets dat je leuk vindt; zo niet, dan heeft het je toch tenminste hier gebracht en dat is ook wat waard. Je mag het boek gerust doorgeven aan iemand anders, of zomaar ergens achterlaten. Ondertussen was je toch maar mooi nieuwsgierig genoeg om op deze site te komen kijken. Kijk gerust wat rond. Veel plezier! Als je het boek ook wilt volgen dan kun je je het beste aanmelden als nieuwe bookcrosser (Engelse pagina). Ik zou het erg leuk vinden als je mijn naam (janna2) wilt invullen als Referring Member, dan kan ik zien dat je ook een geregistreerde bookcrosser bent geworden.Oh ja, er is ook een Nederlandse website voor als je nog meer wilt weten over bookcrossing: www.bookcrossing.nl.

Journal Entry 3 by wingAnonymousFinderwing at Castricum, Noord-Holland Netherlands on Saturday, April 17, 2021
Wij hebben dit boek vandaag gevonden tijdens een moeder dochter wandeling dus nog niet de tijd gehad om te lezen. Dit gaan wij nog wel doen om daarna het boek weer ergens anders achter te laten. Leuk idee!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.