I sommerfuglenes tid

by Julia Alvarez | Literature & Fiction | This book has not been rated.
ISBN: Global Overview for this book
Registered by CathrineB of Hønefoss, Buskerud fylke Norway on 9/30/2019
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by CathrineB from Hønefoss, Buskerud fylke Norway on Monday, September 30, 2019
Kjøpt på bokloppemarked på Ringerike bibliotek.

"De var døtre, hustruer, mødre - og revolusjonære...

25. november 1960:

Under et femti meter høyt stup, på en fjellvei nær nordkysten av Den dominikanske republikken, fant man jeepen knust og, et stykke fra vraket, føreren og hans tre passasjerer - tre unge, vakre kvinner; søstre. Alle døde.

Regjeringsorganet El Caribe bragte en notis om hendelsen, en "bilulykke". Ikke et ord om at en fjerde søster var i live; heller ikke ble det nevnt med et ord at de tre søstrene var kompromissløse motstandere av republikkens diktator, general Raphael Leonidas Truillo. Men en slik opplysning ville også ha vært ganske overflødig. Alle kjente Las Mariposas - "Sommerfuglene".

Julia Alvares var et barn da det skjedde, hun ble aldri ferdig med de fire søstrenes skjebne, og np, vel tredve år etter, fører hun leseren inn i et av de blodigste kapitler i Den dominikanske republikkens moderne historie, og forteller om søstrenes rolle i dramaet.

Fire unge kvinner - Minerva, Patria, María Teresa, Dedé; hver og én med sin induviduelle, gjenkjennelige stemme - betror seg til leseren om det som fyller deres dager og netter, fra klær og kjærlighetsbesvær til våpensmugling og tortur. Og slik, trekk for trekk, episode, for episode, bygges det opp, bildet av general Trujillos redslsregime og tre moderne martyrer.

De var alt annet enn "gjennomsnittskvinner, søstrene Mirabal. Minverva, som diktatoren ville innlemme i sitt harem av tvangselskerinner, dristet seg til å gi han en ørefik i andre menneskers påsyn. Den fromme Patria fikk kallet til et opprør gjennom kirken; den vakre (og litt forfengelige) María Teresa gikk til kampem av romantiske årsaker. Bare Dedé, den mest praktiske av dem, den som tok forpliktelsen til familien og tradisjonen mest alvorlig, forholdt seg avventende. Og bare hun overlevde, og gjorde det til sin oppgave sørge for at "Sommerfuglene" aldri ble glemt."

Journal Entry 2 by CathrineB at Hønengata in Hønefoss, Buskerud fylke Norway on Friday, October 04, 2019

Released 1 mo ago (10/4/2019 UTC) at Hønengata in Hønefoss, Buskerud fylke Norway

WILD RELEASE NOTES:

Sluppet på et bord utenfor Narum Kafé i Hønengata.
Sluppet på Verdens Dyredag, 4. oktober.

----

Du har funnet en gratis og reisende bok. Den ønsker å reise rundt og finne nye lesere.
Denne boka er registrert her på Bookcrossing.com slik at reisen dens kan følges. Hvis du har funnet boka vil jeg sette pris på om du kunne skrive et "journalinnlegg", selv om du ikke leser boka. Journalinnlegget kan skrives anonymt om du ønsker det.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.