Astrid Lindgren - Tämä päivä, yksi elämä

by Jens Andersen | Biographies & Memoirs |
ISBN: Global Overview for this book
Registered by Pikkis of Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland on 1/13/2018
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
5 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by Pikkis from Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland on Saturday, January 13, 2018
Takakannesta: "Tanskalainen Jens Andersen sai harvinaisen tilaisuuden perehtyä Astrid Lindgrenin ennen julkaisemattomaan kirjeenvaihtoon ja päiväkirjamerkintöihin. Tuloksena on vahva muotokuva ristiriitaisesta ihmisestä, jota ajoi eteenpäin poikkeuksellinen mielikuvituksen lahja sekä luja tunne oikeasta ja väärästä. Mutta mitä kirjailija lopulta ajatteli kaikesta maineesta ja kunniasta? Kuka hän oikeastaan oli? Antoiko hän itselleen koskaan anteeksi poikansa hylkäämistä?"

Astrid Lindgrenin lastenkirjat ovat olleet suosikkejani niin lapsena kuin vielä aikuisenakin, ja itse asiassa monet hänen kirjoistaan olen lukenut vasta aikuisiällä. Ehkä juuri siksi tämä elämäkerta oli kerrassaan kiehtovaa ja mielenkiintoista luettavaa ja sain paljon uutta tietoa hänestä ja hänen kirjoistaan. Astridin elämä ei ollut helppoa, mutta siitä huolimatta hän jaksoi kirjoittaa hienoja ja koskettavia kirjoja ja lisäksi vielä osallistui niin moneen muuhun asiaan, mm. hyväntekeväisyyteen ja vanhemmalla iällä politiikkaankin. Ja kaiken takana oli onnellinen, maalla vietetty lapsuus, jonka vaikutus heijastuu niin selvästi hänen kaikkiin kirjoihinsa.

Journal Entry 2 by Pikkis at Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland on Thursday, July 4, 2019

Released 2 yrs ago (7/6/2019 UTC) at Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Lähtee kuriirikyydillä Saka74:lle toivelistahippakirjana!

Journal Entry 3 by wingSaka74wing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, November 12, 2019
Osuttiin kuriirin kanssa vasta nyt samaan miittiin, mutta eihän minulta ole lukeminen päässyt loppumaan. Kiitos justiina_81:lle kuriroinnista ja Pikkikselle toivekirjasta!

10.4.2020 Varattu Flower78:lle

Journal Entry 4 by wingSaka74wing at Vantaa, Uusimaa / Nyland Finland on Monday, April 13, 2020
Otin tämän luettavakseni nyt pääsiäisenä, sillä kirjaa ei ole kokonsa puolesta kiva kuljettaa työmatkoilla. Vaikka kirja on paksu, on se melko nopeasti luettavissa, sillä kirja on kirjoitettu (ja käännetty) todella sujuvasti ja tietenkin aihe on todella mielenkiintoinen. Olen lukenut Astrid Lindgrenin teoksia sekä lapsena että aikuisena, ja hän on mielestäni loistava kirjailija, sillä vaatii taitoa kirjoittaa lapsille sellaisia kirjoja, joiden lukemisesta aikuisetkin nauttivat. Lindgren vietti mielenkiintoisen elämän ja kaikista kohtaamistaan vaikeuksista huolimatta hän vaikuttaa onnelliselta ja elämään positiivisesti suhtautuvalta ihmiseltä.

Osallistun kirjalla Delennan Kolmoishaasteeseen, sillä sivulla 347 lukee: "Minä ikävöin heitä, ikävöin heitä, ikävöin heitä".

Tällä voin osallistua myös Alejandan Suomi mainittu -haasteeseen, sillä kirjassa on lukuisia viittauksia Suomeen ja suomalaisiin:
- Edith Södergran mainitaan sivuilla 23, 26-27, 102
- Toisen maailmansodan yhteydessä Suomi mainitaan moneen kertaan sivuilla 167-195
- Tove Jansson on esillä sivuilla 219, 294-295
- Kirjojen käännösoikeuksien myynnistä Suomeen on mainittu sivulla 225
- Sivulla 310 yksi virke alkaa: "Suomen kielestä lainattu voi voi -huudahdus..."
- Sivulla 311 lukee puolestaan: "Ruotsissa, Norjassa ja Suomessa ihmisiä yhdistää yksi asia: valoisien öiden runous."
- Sakari Topelius mainitaan sivulla 332
- Sivulla 348 kerrotaan Gunnar Ericssonin pastellitöitä olleen esillä Helsingissä ja samoin kerrotaan hänen olevan hyvin spontaani mies, joka rupeaa jonakin päivänä yhtäkkiä opiskelemaan suomea
- Laivaliikenne Ahvenanmaalle, Turkuun ja Helsinkiin mainitaan sivulla 369
- Sivulla 401 Astridin kerrotaan vuoden mittaan matkustelleen mm. Suomessa

Journal Entry 5 by wingSaka74wing at Vantaa, Uusimaa / Nyland Finland on Friday, June 19, 2020

Released 1 yr ago (6/21/2020 UTC) at Vantaa, Uusimaa / Nyland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Olihan minulla sentään sinulle yksi muukin kirja kuin dekkari. Hyviä lukuhetkiä toivekirjan parissa ja aurinkoista kesää!

Journal Entry 6 by wingFlower78wing at Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Sunday, June 21, 2020
Kiitokset toivelistakirjasta! Tämä vaikuttaa kiinnostavalta, ovathan Peppi Pitkätossu, Vaahteramäen Eemeli ja muutamat muutkin Lindgrenin hahmot hyvin tuttuja.

Journal Entry 7 by wingFlower78wing at Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Sunday, July 25, 2021
Ei ole aikoihin tullut luettua mitään elämänkertoja, vaikka niiden lukemisesta pidänkin. Oli mielenkiintoista tietää, että millainen ihminen Astrid Lindgren oli yksityiselämässään, mitä muuta hän ehti tehdä kirjojen kirjoittamisen lisäksi ja tietysti kiinnosti myös se mikä vaikutti siihen millaisia hänen kirjoittamansa tarinat olivat. Minulle tutuimmat hahmot ovat Peppi Pitkätossu (lapsena tuli katsottua tv-sarjaa enemmän kuin luettua kirjoja) ja Vaahteramäen Eemeli (tästäkin tv-sarja on tutumpi). Pojallemme luin joitain Astrid Lindgrenin kirjoja hänen ollessaan nuorempi (ainakin Melukylän lapsia ja Vaahteramäen Eemeliä). Esim. kirjoja Mio, poikani Mio, Veljeni, Leijonamieli ja Rasmus-kirjoja en ole ikinä tullut lukeneeksi. Tosin nyt luettuani tämän elämänkerran, voisin ihan mielenkiinnosta lukea nekin.

Astrid Lindgrenin ollessa kyseessä tapahtumat sijoittuvat luonnollisesti Ruotsiin (vaikka hän myös matkusti jonkin verran), joten lisään Ruotsin Matkustan ympäri maailmaa -haasteeseen. Ruotsissa on tullut käytyä monia kertoja; paitsi risteilyillä Tukholmaan, olen kerran käynyt myös Göteborgissa (jossa asuu sukulaisia) ja opiskeluaikana mennyt laivalla Vaasasta Uumajaan. Edelleen kiinnostaisi matkustaa Ruotsiin, varmasti löytyisi monia käymisen arvoisia paikkoja ja kaupunkeja.

Journal Entry 8 by wingFlower78wing at Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Sunday, July 25, 2021

Released 5 mos ago (7/26/2021 UTC) at Kerava, Uusimaa / Nyland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Kirja lähtee postitse outa1977:lle. Hyviä lukuhetkiä ja mukavaa kesän jatkoa!

Journal Entry 9 by outa1977 at Sastamala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Wednesday, July 28, 2021
Kiitos toiveeni täyttämisestä! Astrid Lindgrenin elämä kiinnostaa minua kovasti.

Journal Entry 10 by outa1977 at Sastamala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Sunday, November 14, 2021
Kiitos ensinnäkin Pikkikselle, että maltoit laittaa tämän hienon kirjan kiertoon muidenkin iloksi.
Alkuun kesti pienen hetken päästä mukaan kirjan kerrontatapaan, joka on hyvin runsas ja täsmällinen. Kun sitten pian pääsin vauhtiin, niin en olisi malttanut tästä irrottautua.
Voisin melkein todeta, että jos sinun täytyy lukea joku Astrid Lindgrenin elämää käsittelevä kirja, niin lue tämä.
Hyvin mielenkiintoinen ja monipuolinen teos kaikkineen. Mukavan paljon kuvia, joita tykkään aina katsella ja jotka oli ripoteltu sopivasti tekstin lomaan.
Arvostukseni kirjailijaa kohtaan nousi entisestään, kun ymmärsin miten paljon hän piti lasten, luonnon ja eläinten puolta.
Hänen viisaat näkemyksensä siitä, miten lapsiin tulisi suhtautua lämmittivät erityisesti.
Hän on ollut monen tärkeän asian puolestapuhuja ja ihailen sitä, miten häntä ei pelottanut tuoda näkemyksiään ilmi. Lindgren on varmasti muuttanut osaltaan maailmaa edes hieman verran paremmaksi elää, ainakin monen lukijansa kohdalla.
Kirjaa lukiessa tuli halu tarttua taas hänen tuotantoonsa. Lempikirjojani ovat olleet Veljeni Leijonamieli ja Ronja Ryövärintytär, josta tehdyn elokuvan katsoin lapsena useaan kertaan ja se vaikutti minuun syvästi.

Koen samankaltaisuutta kirjailijaan siinä, että viihdyn yksin ja tarvitsen yksinäisyyttä sosiaalisuuteni vastapainoksi. Lindgren olikin todennut viisaasti, että ihmisen olisi opeteltava olemaan myös yksin itsensä kanssa. Koska se on kaikkein tärkeintä.
Tämä oli kirjailijan kohdalla tosin paradoksaalista, koska hänellä oli niin paljon erilaisia projekteja että jäin miettimään, saiko hän lopulta riittävästi tilaa vain itselleen?
Erittäin mielenkiintoinen kirja ja elämä!

Mainittakoon nyt vielä, että Astridin yksi lempikirjoista oli Elämää metsässä. Se odottaa lukuvuoroaan tuolla kirjapinossa ja odotan innolla, kun pääsen lukemaan sen.

Lounais-Häme lukuhaaste: kirjassa ollaan luonnon puolella.
Matkustan ympäri-maailmaa haasteeseen kirja tarjoaa useita vaihtoehtoja. Nappaan Luxemburgin, joka mainitaan kirjan alkupuolella. En ole käynyt, mutta haluaisin nähdä niin pienen maan.

Journal Entry 11 by outa1977 at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Thursday, November 25, 2021

Released 1 mo ago (11/27/2021 UTC) at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Kirja vapautuu Tampereen pikkujoulumiitissä toivojalleen.
Lukuiloa ja hyvää joulun aikaa!


Lue ja vapauta - BookCrossing.com


Journal Entry 12 by lii5a at Nokia, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Saturday, November 27, 2021
Kiitos! Tämä on yksi varma jononohittaja!
Melkeinpä sormet - ja silmät - syyhyävät aloittamaan tämän heti, mutta kirjastosta on lainassa pari kirjaa, joista on varauksia, joten ainakin ne on pakko lukea ensin. Luultavasti tämä jää luettavaksi vasta ensi vuoden puolella, mutta jospa heti tammikuussa.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.