Profile Image

lii5a

Joined Friday, May 09, 2008
Recent Book Activity
Statistics
4 weeks all time
books registered 0 557
released in the wild 0 496
controlled releases 1 304
releases caught 1 108
controlled releases caught 1 293
books found 0 544
tell-a-friend referrals 0 1
new member referrals 0 2
forum posts 2 3,019
Extended Profile
Olen tarkistanut toivelistani 5.8.2020 ja se on ajan tasalla.

Luen kaikentasoisia kirjoja suomeksi, ruotsiksi, norjaksi, tanskaksi ja viroksi, helppoja kirjoja myös englanniksi ja saksaksi, toooosi helppoja myös venäjäksi ja islanniksi - ainkin yritän... Pyrin kuitenkin lukemaan kirjat joko suomeksi tai alkukielellä - eli en juurikaan lue alunperin suomenkielisiä kirjoja muille kielille käännettynä, en myöskään mielelläni esim. alunperin englanninkielistä kirjaa ruotsiksi, jos suomennoskin on saatavilla. Toivelistallani olevat vieraskieliset kirjat kelpaavat aina myös suomennoksina - lukuunottamatta listan norjankielisiä kirjoja, jotka haluaisin saada nimenomaan norjaksi.

Kerään Maria Langin kirjoja, joten toivelistallani olevia Langin kirjoja kaipaan PC-kokoelmaani. Langin kirjoja haluan vain ruotsiksi tai suomeksi, muiden kielisiä käännöksiä en kaipaa. Vain toivelistalla olevat Langit puuttuvat - kaikki muut ovat jo hyllyssäni, mutta suurin osa siis rekkaamatta.

Facebook-hyllyissäni olevat kirjat eivät kerro koko totuutta siitä, mitä luen. Niin tietokirjallisuudessa kuin romaanienkin aiheina kiinnostavia aihepiirejä ovat mm.
- Venäjän/Neuvostoliiton ja Itä-Euroopan tapahtumat: vallankumouksen ajat; neuovostoajan olot ja elämä; inkeriläisten, karjalaisten ja virolaisten kohtalot, kyyditykset, neuvostovallan hajoaminen... toki myös muiden Itä-Euroopan maiden vastaavat vaiheet
- ylipäänsä toisen maailmansodan tapahtumat - eivät varsinaiset sotakuvaukset, vaan kaikki muu aikaan liittyvä: juutalaisten kohtalot, Tanskan ja Norjan miehitys ja vastarintaliike, Suomen "vaaran vuodet" ja sotaoikeudenkäynnit
- uskonnot ja uskonnoista irtautuminen
- ihmissuhteet, mutta enemmän muut kuin perinteiset rakkaustarinat

Lukemisen lisäksi harrastan kirjansidontaa. Kirjojen koristeiksi sopivat monenlaiset pienetkin kauniit paperit, nauhat, pitsit ja napit.

Kerään postikortteja:
- Kimmo Pälikön kortit
- Suomen kirkot, sekä sisä- että ulkokuvat
- Suomen kunnat eli kortit, joissa on jokin kaupungin tai kunnan keskeinen rakennus tms.
- Euroopan pääkaupunkien vastaavat kortit
- polkupyöräaiheisetkin kortit ovat kivoja, vaikka niitä en ole ainakaan vielä erityisesti kerännyt

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.