Profile Image

lii5a

Joined Friday, May 9, 2008
Recent Book Activity
Statistics
4 weeks all time
books registered 4 588
released in the wild 2 538
controlled releases 2 378
releases caught 1 113
controlled releases caught 2 367
books found 4 596
tell-a-friend referrals 0 1
new member referrals 0 2
forum posts 12 3,245
Extended Profile
Olen tarkistanut toivelistani 10.5.2022 ja se on ajan tasalla.

Luen kaikentasoisia kirjoja suomeksi, ruotsiksi, norjaksi, tanskaksi ja viroksi, helppoja kirjoja myös englanniksi ja saksaksi, toooosi helppoja myös venäjäksi ja islanniksi - ainkin yritän... Pyrin kuitenkin lukemaan kirjat joko suomeksi tai alkukielellä - eli en juurikaan lue alunperin suomenkielisiä kirjoja muille kielille käännettynä, en myöskään mielelläni esim. alunperin englanninkielistä kirjaa ruotsiksi, jos suomennoskin on saatavilla. Toivelistallani olevat vieraskieliset kirjat kelpaavat aina myös suomennoksina.

Kerään Maria Langin kirjoja, joten toivelistallani olevia Langin kirjoja kaipaan PC-kokoelmaani. Langin kirjoja haluan vain ruotsiksi tai suomeksi, muiden kielisiä käännöksiä en kaipaa. Vain toivelistalla olevat Langit puuttuvat - kaikki muut ovat jo hyllyssäni, mutta suurin osa siis rekkaamatta.

Hyllyissäni olevat kirjat eivät kerro koko totuutta siitä, mitä luen. Niin tietokirjallisuudessa kuin romaanienkin aiheina kiinnostavia aihepiirejä ovat mm.
- Venäjän/Neuvostoliiton ja Itä-Euroopan tapahtumat: vallankumouksen ajat; neuvostoajan olot ja elämä; inkeriläisten, karjalaisten ja virolaisten kohtalot, kyyditykset, neuvostovallan hajoaminen... toki myös muiden Itä-Euroopan maiden vastaavat vaiheet
- ylipäänsä toisen maailmansodan tapahtumat - eivät varsinaiset sotakuvaukset, vaan kaikki muu aikaan liittyvä: juutalaisten kohtalot, Tanskan ja Norjan miehitys ja vastarintaliike, Suomen "vaaran vuodet" ja sotaoikeudenkäynnit
- uskonnot ja uskonnoista irtautuminen
- ihmissuhteet, mutta enemmän muut kuin perinteiset rakkaustarinat

Lukemisen lisäksi harrastan kirjansidontaa. Kirjojen koristeiksi sopivat monenlaiset pienetkin kauniit paperit, nauhat, pitsit ja napit.

Kerään postikortteja:
- Kimmo Pälikön kortit
- Suomen kirkot, sekä sisä- että ulkokuvat
- Suomen kunnat eli kortit, joissa on jokin kaupungin tai kunnan keskeinen rakennus tms.
- Euroopan pääkaupunkien vastaavat kortit
- polkupyöräaiheisetkin kortit ovat kivoja, vaikka niitä en ole ainakaan vielä erityisesti kerännyt

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.