Κατηγορώ

by Εμίλ Ζολά | Literature & Fiction |
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingOBCZ-Ioanninawing of Ioannina, Ioannina Greece on 9/29/2017
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingOBCZ-Ioanninawing from Ioannina, Ioannina Greece on Friday, September 29, 2017
Η προμελετημένη καταδίκη ενός αθώου, του λοχαγού Ντρέυφους, από το γαλλικό στρατοδικείο, έφερε σε αντίθεση τους οπαδούς της Αλήθειας και τις δυνάμεις του Σκότους. Τις τελευταίες αντιπροσώπευαν στη Γαλλία του περασμένου αιώνα ο υπουργός δικαιοσύνης και οι επικεφαλής του στρατού. Οχυρωμένοι πίσω από τους θώκους τους έμοιαζαν άτρωτοι. Όμως, ο Εμίλ Ζολά ρίχτηκε στον αγώνα της Αλήθειας μ' όλες του τις δυνάμεις. Με κίνδυνο μάλιστα να θυσιάσει την ήδη φτασμένη καριέρα του εξακόντισε με την πένα του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την επιστολή ΚΑΤΗΓΟΡΩ.


Από τη Βιβλιοθήκη του Σκάλα Καφέ - Μπάρ

~~~~~ ΤΥΧΕΡΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ~~~~~

Καλωσήρθες στο BookCrossing!

Έχεις στα χέρια σου ένα βιβλίο από τη μεγάλη βιβλιοθήκη του bookcrossing!

Γράψε σε παρακαλώ ένα μικρό σχόλιο για το πού και πώς βρήκες το βιβλίο. Δεν χρειάζεται να γραφτείς στο site για να γράψεις σχόλιο παρακάτω - μπορείς να παραμείνεις ανώνυμος! Ωστόσο σου προτείνω να κάνεις εγγραφή ώστε να μπορείς να παρακολουθήσεις το ταξίδι του βιβλίου στο μέλλον. Είναι δωρεάν και τα προσωπικά σου στοιχεία μένουν... προσωπικά! Το BookCrossing.com είναι ένα site που συντηρείται από την αγάπη εθελοντών για αυτό που κάνουν, δεν έχει σκοπό το κέρδος.

Διάβασε το βιβλίο, αν θέλεις, και μετά βοήθησέ το να συνεχίσει το ταξίδι του αφήνοντάς το κάπου, σε ένα δημόσιο χώρο, για να το βρει κάποιος όπως το βρήκες κι εσύ.

Σου προτείνω να περιηγηθείς λίγο στο site ώστε να πάρεις μια καλύτερη εικόνα για την ιδέα του Book Crossing. (Υπάρχει Ελληνικό Φόρουμ όπου μπορείς αν θες να συναντήσεις άλλους Έλληνες BookCrossers ή να ρωτήσεις αν έχεις κάποια απορία.)

Καλή ανάγνωση και ελπίζω να παραμείνεις κοντά μας στο Book Crossing!

Journal Entry 3 by KatCat at Ioannina, Ioannina Greece on Thursday, July 19, 2018
Πολύ καλό. Κέρδισε το δέκα όχι μόνο για την ίδια τη φλογερή επιστολή του Ζολά αλλά κυρίως για το πολιτικό και στρατιωτικό υπόβαθρο πάνω στο οποίο οικοδομήθηκε το έργο. Ενδιαφέρουσες πληροφορίες τόσο για την ζωή του συγγραφέα όσο και για την υπόθεση Ντρέιφους. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Καλή ανάγνωση!!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.