Kellari

by Jyrki Heino | Mystery & Thrillers |
ISBN: 9789515232366 Global Overview for this book
Registered by Anmavi of Hanko, Uusimaa / Nyland Finland on 12/13/2014
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
4 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by Anmavi from Hanko, Uusimaa / Nyland Finland on Saturday, December 13, 2014
Luutnantti Carl Wennehielm on matkalla raatihuoneelle saatuaan edellisenä iltana salaperäisen viestin. On alkukesä Turussa vuonna 1796. Wennehielm väistelee mukulakivikujalla hevoskärryjä ja hevosten kakkaroita. Torilla on aina kuhinaa, vaikka suuret markkinat ovat vasta tulossa. Tunnollisena miehenä Wennehielm haluaa olla ajoissa paikalla, sillä hänet on selvästi kutsuttu tapaamiseen tärkeässä asiassa.

Ranskan vallankumous ja monet sodat ovat suistaneet Euroopan sijoiltaan. Poliittiset intohimot vellovat, sivistyselämään vaikuttavat uudet virtaukset, kaupankäynti etsii muotojaan. Ja kun Ruotsin kuningaskunnan Turun kaupungin liepeiltä löydetään ruumis, eivät löydön taustalla ole sellaiset syyt, joihin on totuttu. Tarvitaan luutnantti Carl Wennehielmin kokemusta ja tarkkaa silmää selvittämään tapahtumien kulkua.

Yhdessä kaupunginviskaali John Appengrenin kanssa Wennehielm paneutuu setvimään ruumiin mysteeriä. Tehtävä osoittautuu vähintään niin haastavaksi kuin Turun maistraatissa on alun alkaen ounasteltu. Tutkimusten edetessä Wennehielm joutuu myös oman elämänhistoriansa äärelle tavalla, joka ei aina ole kovin mieluisa. Kun työ on jo käymässä yli luutnantin voimien, emännöitsijä mamselli Mannelinin määrätietoinen huolenpito ja kaupungin väen tuntemus nousevat arvoonsa.

Viedään Turkuun tarjolle Cafe Carreen.

Journal Entry 3 by -solaria- at Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Friday, March 20, 2015
Kotikaupunkiin sijoittuvaa historiallista fiktiota; pakkohan tämä oli mukaan ottaa.

Journal Entry 4 by -solaria- at Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Friday, May 15, 2015
Tykkäsin! Oli kiva lukea vaihteeksi miehen kirjoittamaa historiallista romaania, kun Suomessa niitä yleensä julkaisevat naiskirjailijat, tai siltä ainakin tuntuu. Kirjan viimeinen kappale sai suorastaan hymyn huulille. :-) Wennehielm oli mukava tuttavuus, ja Appengrenkin vaikutti pätevältä kaupunginviskaalilta. 1700-luvun loppu oli historiallisesti kiinnostavaa aikaa vallankumouksineen, poliittisine salajuonitteluineen sekä kahvikieltolakineen, ja mennyt Turku heräsi eloisasti henkiin. Pidin myös siitä, että tekstissä käytettiin paikkojen ja eläinlajien vanhoja nimiä (kuten kirri (=tiira tai kenties naurulokki) sekä Hirwisalo (nyk. Hirvensalo).

Kirjassa on toki omat puuteensakin; kirjoitustyyli oli välillä aika kuivakkaa, minkä lisäksi käy ilmi ettei Heino todellakaan osaa kirjoittaa repliikkejä lasten suuhun.

Journal Entry 5 by -solaria- at Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Thursday, October 12, 2017
Löysin Turun kirjamessuilta oman kappaleen, joten voin luovuttaa tämän kirjan jatkamaan matkaansa!

Journal Entry 6 by -solaria- at Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Wednesday, December 20, 2017

Released 1 yr ago (12/20/2017 UTC) at Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Kirja lähtee seuraavaksi sen hepanneelle Soozreaderille. Lukuiloa!

Journal Entry 7 by wingSoozreaderwing at Joensuu, Pohjois-Karjala / Norra Karelen Finland on Thursday, December 21, 2017
Paljon kiitoksia kirjasta!

Journal Entry 8 by wingSoozreaderwing at Joensuu, Pohjois-Karjala / Norra Karelen Finland on Sunday, September 08, 2019
Tykkäsin kovasti kirjasta ja tarinasta, vaikka välillä keskittyminen pääsikin herpaantumaan. Wennehielm vaikuttaa mielenkiintoiselta hahmolta, toivottavasti pääsen jossain vaiheessa lukemaan muutkin luutnantin seikkailut.

Journal Entry 9 by wingSoozreaderwing at by mail, a fellow bookcrosser -- Controlled Releases on Sunday, September 08, 2019

Released 2 wks ago (9/8/2019 UTC) at by mail, a fellow bookcrosser -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Lauseen mitalla XI. Hyviä lukuhetkiä!

Journal Entry 10 by Saka74 at Vantaa, Uusimaa / Nyland Finland on Thursday, September 12, 2019
Tämähän vaikuttaa mielenkiintoiselta. Kirjailijasta tai kirjasta en muista aiemmin kuulleeni, joten mielelläni tämän luen. Kiitos kirjasta!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.