Alle Verhalen

by Leon de Winter | Literature & Fiction |
ISBN: 9067662003 Global Overview for this book
Registered by BERTOLLI of Weert, Limburg Netherlands on 10/8/2004
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by BERTOLLI from Weert, Limburg Netherlands on Friday, October 08, 2004
Ongelezen en in goede staat. Verschenen in de serie Rainbow Pocketboek. In het boek zijn al De Winters verhalen vanaf zijn debuut in 1976 gebundeld (tot aan 1994).


Journal Entry 2 by BERTOLLI at Café Zuid in Maastricht, Limburg Netherlands on Friday, October 08, 2004

Released 15 yrs ago (10/8/2004 UTC) at Café Zuid in Maastricht, Limburg Netherlands

WILD RELEASE NOTES:

RELEASE NOTES:

Het boek wordt tussen 22.00 en 01.00 uur losgelaten op een locatie naast het Centre Céramique, in de buurt van het Charles Eyk-park en de Maas. Dat wordt een blokje om vanavond...Santé!

Journal Entry 3 by owlet from Maastricht, Limburg Netherlands on Saturday, October 09, 2004
Jaaaaa, gevangen!! Niet tijdens een nachtelijk blokje om (rond 01.00 lag ik allang op één oor), maar tijdens mij ochtendlijke boodschappenrondje :-) ik woon namelijk vlakbij Cafe Zuid! Ik was eerder vanochtend al gaan kijken in het Charles Eyk park, maar daar lag niets. Dus dat werd wachten tot het café open zou gaan...

Ik liep naar binnen en probeerde me in te denken waar men een boek midden in de nacht in een café zou achterlaten. Niet beneden in het café-gedeelte leek me, dus ik keek tussen de folders en in de tijdschriftenbak: niets. Ineens zag ik het liggen, achter een zuil in een hoekje. Lachen zo iets, ik kreeg meteen een vette grijns op m'n gezicht die ik er niet meer afkreeg! Mensen bij de Albert Heijn waar ik vervolgens heen ging keken me allemaal heel raar aan.

En de dag begon al zo mooi met zo'n heerlijk zonnetje!

Journal Entry 4 by owlet from Maastricht, Limburg Netherlands on Saturday, March 19, 2005
Ik heb het boek in een paar weken uitgelezen, af en toe een verhaaltje, want alles achter elkaar vind ik nooit zo fijn bij korte verhalen. Er zaten er heel vreemde bij (blijkbaar hou ik niet zo van die heel absurde verhalen), zoals Het laatste verhaal van de zomer, over een vertegenwoordiger die in één nacht oud en erg dik is geworden en aan het eind van het verhaal zomaar verdwijnt "in thin air". De vlinder, het verhaal van een jongen die een beroemde schrijver ontmoet zonder te weten wie het is en daar een wonderschoon verhaal van leest en dat vervolgens kwijt raakt, vond ik weer wel mooi, bijna poëtisch.

Het één-na-laatste verhaal De foto (een man die langzaam aan lager wal raakt en uiteindelijk min of meer gek wordt) en Swing Bob (een kermisexploitant die in de gevangenis terechtkomt) waren nog de "normaalste" verhalen en degenen die mij misschien wel het meest aanspraken. Maar dat kan natuurlijk ook zijn omdat ik die op het laatst heb gelezen en dat ze me het meest zijn bijgebleven...

Ik ben in ieder geval niet echt een groot fan van Leon de Winter geworden door al deze verhalen, maar wel aardig dat ik eindelijk eens iets van hem gelezen heb. Dus, bedankt BERTOLLI, ik zal er voor zorgen dat het boek verder reist!

Journal Entry 5 by owlet at IKEA, In de Cramer 142 in Heerlen, Limburg Netherlands on Friday, April 15, 2005

Released 14 yrs ago (4/15/2005 UTC) at IKEA, In de Cramer 142 in Heerlen, Limburg Netherlands

WILD RELEASE NOTES:

RELEASE NOTES:

Ergens in de Ikea, in het kader van de Release Challenge van Raffizack.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.