Amerikkalainen tyttö

by Monika Fagerholm | Literature & Fiction |
ISBN: 9518510881 Global Overview for this book
Registered by Balowski21 of Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on 6/29/2022
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by Balowski21 from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, June 29, 2022
Kirja poimittu jostain kierrätyshyllystä Helsingissä 2021-22. Tykkäsin kirjasta, jos kohta tulkinnanvaraa jäi aika lailla, ja vähän oli tyhjäkäyntiäkin. Suosittelen joka tapauksessa ja aion jatko-osankin lukea.

On syksy 1969 Seudulla, ja kaikki on hajalla: amerikkalainen tyttö Eddie on löytynyt hukkuneena lammen pohjasta ja hänen ystävänsä Björn on hirttänyt itsensä. Eddie on tyttö joka on asunut viimeiset kuukaudet ranta-aitassa Lasitalossa, Björn orpopoika joka on adoptoitu taloon, jossa myös Bencku asuu.

Syksyllä 1969, kun elämä hajoaa, on Bencku kolmentoista vanha, hän lopettaa puhumiseen ja vaipuu omaan maailmaansa. Kun hän astuu sieltä takaisin, on kaikki jälleen muuttunut. Näistä tapahtumista syntyy Monika Fagerholmin romaani Amerikkalainen tyttö, jota kerrotaan ajassa taaksepäin ja eteenpäin ja eri paikkojen kautta ja jossa Seutu on kokoava piste. Eddien ja Benckun tarina kulkee välistä hohtavan kauniina, välistä painostavana ja synkkänä - siitä kerrotaan huhuja, kuiskitaan, sävelletään lauluja ja rakennetaan fantasioita... Ja kun Seudulla asuvat Sandra ja Doris saavat tarinasta vihiä ja päättävät rekonstruoida sen, päättyy kaikki jälleen uuteen onnettomuuteen.

Amerikkalainen tyttö kertoo nuorten ihmisten äkillisestä kuolemasta, petoksesta ja valheesta, rakkaudesta ja menetetyistä toiveista - elämän katkeransuloisuudesta - ja tietysti musiikista. Amerikkalainen tyttö on myös kertomus ajasta ja paikasta, 1950-luvulta tulevaisuuteen, mutta myös tarina arkkitehtuurista ja kaipuusta, kaipuusta arkkitehtuurina. Amerikkalainen tyttö on kaksiosaisen romaanisarjan "Slutet på glitterscenen" ensimmäinen osa.

Journal Entry 2 by Balowski21 at Kanneltalo, Kannelmäki in Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Monday, July 4, 2022

Released 1 mo ago (7/5/2022 UTC) at Kanneltalo, Kannelmäki in Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland

WILD RELEASE NOTES:

Kirja oli mukana Oulussa Hässäkkäpäivät-punkfestivaalilla, jäi paluumatkalla Kannelmäen kirjastoon koiranhoitohommien yhteydessä. Mukavia lukuhetkiä!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.