Musta polku

by Åsa Larsson | Mystery & Thrillers |
ISBN: 9511215426 Global Overview for this book
Registered by wingFlower78wing of Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on 9/28/2013
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingFlower78wing from Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Saturday, September 28, 2013
"Päivällä oli ollut aurinkoista ja tyyntä. Mutta tunturissa sää muuttuu koko ajan. Hän tärisi kuin horkassa, ei ollut eläessään palellut niinkuin nyt. Hän oli jäätynyt luita ja ytimiä myöten. Hän kopeloi laatikoita ja löysi tulitikkurasian. Miten voi pidellä mitään niin pientä, kun kädet ovat kohmettuneet käyttökelvottomiksi?
Tuulli ujelsi kuin pahanilkinen jumala ikkunasta sisään. Hän tempaisi täkin laverilta. Ja sen alla makasi nainen. Naisen silmät olivat auki ja jäätyneet, valkoiset kuin huurrelasia.

Pakkasenlyömän Kiirunan ulkopuolella, viimaisella Tornionjärven jäällä, eräs pilkkijä löytää kalastusarkista naisen ruumiin. Poliisi on ymmärrään; kuka hän on?

Rebecka Martinsson on pitkän sairasloman jälkeen muuttanut takaisin Kiirunaan ja työskentelee siellä syyttäjänä. Hän suostuu taas seuraamaan pahan jalanjäljillä - tällä kertaa paikallisen kaivosyhtiön kautta aina Kongoon ja Ugandaan saakka. Kansainvälisessä rikollisuudessa ihmiset ovat kasvottomia, mutta heillä on uskomattoman paljon valtaa. Tällaiseen maailmaan Rebecka ei olisi koskaan toivonut päätyvänsä.

Pohjoismaisen rikoskirjallisuuden tähti on vakiinnuttanut asemansa myös Suomessa. Musta polku on kolmas suuren suosion saavuttaneessa sarjassa, joka sijoittuu pohjoisruotsalaiseen pikkukaupunkiin - ja nyt myös Afrikan suurkaupunkeihin."

Journal Entry 2 by wingFlower78wing at Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Monday, June 14, 2021
Nyt siitä olisi ollut kyllä hyötyä, jos olisin lukenut tämän sarjan kirjoja tiiviimmässä tahdissa, sillä alussa tuntui vaikealta päästä mukaan tarinaan. Ei ollut mitään muistikuvia Rebecka Martinssonin aiemmista vaiheista - ei ihmekään, sillä olen lukenut sarjan edellisen kirjan vuonna 2013.

Pidän erityisesti kirjan tapahtumien sijoittumisesta Kiirunan seudulle. Sen sijaan kaivosteollisuus ja kansainvälinen rikollisuus eivät ole itselleni aiheina kiinnostavimmasta päästä. Tosin tämä kirja sai kyllä ajattelemaan kaivosyhtiöitä ja sitä miten ne hyödyntävät muiden maiden luonnonvaroja. Kirjassa mainitut kalastusarkit kuulostavat erikoisilta, en ole ikinä kuullutkaan, että sellaisiakin on. Kokonaisuutena ihan ok dekkari, aion lukea sarjan loputkin kirjat.

Kirjassa Kallis Miningilla on kaivos mm. Ugandassa ja pieni osa kirjan tapahtumista sijoittuukin Ugandaan. Lisään siis Ugandan Matkustan ympäri maailmaa -haasteeseen. Ei ole varmaan ihme, että en ole Ugandassa ikinä käynyt enkä ikinä haaveillutkaan matkustavani sinne.

Journal Entry 3 by wingFlower78wing at Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Monday, June 14, 2021

Released 1 mo ago (6/15/2021 UTC) at Kerava, Uusimaa / Nyland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Kirja lähtee postitse He_Ri:lle. Hyviä lukuhetkiä ja mukavaa kesää!

Journal Entry 4 by wingHe_Riwing at Raisio, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Wednesday, June 16, 2021
Kiitos kirjasta, joka saapuikin supernopeasti postitse.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.