Pieni Runotyttö

by L.M.Montgomery | Teens | This book has not been rated.
ISBN: 9510269921 Global Overview for this book
Registered by MINKULA of Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on 3/11/2013
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by MINKULA from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Thursday, January 30, 2014
Ostin tämän Huuto.net:stä ja sain koko sarjan täyteen. En ole Runotyttöjä aiemmin lukenut. Anna-sarjan ensimmäisen osan luin joskus, mutta toinen osa jäi kesken, koska mielestäni se oli aika tylsä. Television Anna-sarjasta tykkäsin. Saa nähdä, mitä pidän tästä.

Muut hyllystäni löytyvät Runotyttö-kirjat:
Runotyttö maineen polulla
Runotyttö etsii tähteään

Journal Entry 2 by MINKULA at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, September 16, 2014
Kesti aikansa saada motivoitua itsensä tähän. Jotenkin mielen pohjalla pyöri tuo muinainen Anna-kirjan lukemisen tylsyys, joten ajattelin, että luvassa on jotain vastaavaa. Väärässä olin ja sen jälkeen aloin miettiä, että ehkä lukumieltymykseni onkin kehittynyt parempaan suuntaan ja Anna-sarjaa kannattaisi yrittää lukea uudestaan nyt. Nuorena luin nimittäin paljon Harlekiini-tyyppisiä kirjoja ja niihin nähden näissä on romantiikka aika toisenlaista ja sisältö yleensäkin paljon monipuolisempaa.

Ajat ovat paljon muuttuneet, ainakin suhtautumisessa lapsiin. Hirvitti monta kertaa, miten tylyä kohtelua Emilia sai jo pelkästään kotonaan, vaikka Elisabet-täti varmasti yritti kasvattaa häntä parhaan taitonsa mukaan. Mietin, miten joku Emiliaa herkempi lapsi olisi reagoinut tädin kasvatusmenetelmiin ja kritiikkiin. Onneksi tädistäkin kuoriutui esiin hieman inhimillisempiä puolia tarinan lopussa. Monet muutkin kirjan aikuis-hahmoista olivat melko vastenmielisiä, varsinkin Murrayiden suvun jäsenet, mutta toki myös opettaja-neiti ja Teddyn äiti.

Emilian ajatuksista jäi mieleen se, että mukavista ihmisistä on helpompi pitää, mutta hankalista ihmisistä on helpompi kirjoittaa. Olen itse miettinyt hieman samaa. Suvussamme on kaksi henkilöä, mummoni ja isotätini, jotka eläessään olivat melko hankalia persoonallisuuksia. Kuitenkin jos otetaan huomioon, keitä suvun edesmenneitä muistellaan eniten, niin juuri näitä kahta. Mukavimmista henkilöistä ei ole jäänyt niin paljon muistoja.

En tiedä vielä, minne kirja jatkaa seuraavaksi, mutta tavoite on vapauttaa koko sarja kontrolloidusti sitten, kun saan kaikki kirjat luettua.

Journal Entry 3 by MINKULA at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Friday, October 31, 2014

Released 4 yrs ago (10/31/2014 UTC) at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Paketoin tämän lähetyksen työpäivän pääteeksi ja huomasin, että kirja jäi muovittamatta. Harmistus! Jos seuraava lukija jaksaa nähdä asian hyväksi vaivaa, niin kiitos jo etukäteen. En kuitenkaan edellytä ;).

Kirja on nyt jätetty postin haltuun toimitettavaksi kohti pohjoista... :)

Journal Entry 4 by lunatum at Savukoski, Lappi / Lappland Finland on Saturday, November 15, 2014
Kirja saapui jo aiemmin mutta on kiireiden vuoksi jäänyt journaloimatta. Ja ennen eteenpäin laittoa pyrin muovittamaan. :)

Seuraavia osia sarjasta en näillä näkymin tarvitse.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.