Profile Image

wingOBCZ-Minnaarwing

Joined Monday, July 17, 2006
Home page deminnaar.nl/
Recent Book Activity
Statistics
4 weeks all time
books registered 0 584
released in the wild 0 415
controlled releases 0 0
releases caught 0 146
controlled releases caught 0 0
books found 0 24
tell-a-friend referrals 0 103
new member referrals 0 2
forum posts 0 12
Extended ProfileHé, we zijn 'bevleugeld'! Dankjewel, gulle gever! (22-02-10)

Dag beste vinder, lezer of (aanstaand) bookcrosser. Leuk dat je even een kijkje komt nemen op de virtuele boekenplank van Minnaar. Je kunt ook in eigen persoon langskomen in deze gemoedelijke buurtkroeg in de rozenstraat. Dagelijks open vanaf 16 uur tot .... je zin krijgt in het lezen van een boek bijvoorbeeld. Neem een boek (of twee, of drie) mee van de plank en laat via deze site (journal entry, het nummer staat voorin het boek, de rest wijst zichzelf) weten wat je ervan vond. Veel lees- en bookcrossplezier!


Waar en wanneer
De OBCZ bevindt zich in café "De Minnaar van de Rozenstraat", de kleine, op nummer 64. De zwerfboeken staan op een plank boven de sigarettenautomaat, in de buurt van de voordeur die vaak dicht is. (dit in tegenstelling tot de toegangsdeur, die vaak open is). De Minnaar is elke dag vanaf 16:00 geopend.

EEN BOEKROUTE NAAR ZOEKBOEKEN
Vanaf het hoofdstation is het 10 tot 15 minuten lopen, mits je je niet laat afleiden, hetgeen niet mee zal vallen. De weg er heen is eenvoudig, zonder afslagen en voor een boekenwurm zeer aantrekkelijk: je passeert maar liefst negen boekwinkels. Waaronder een antiquariaat, reisgidsen- (de Zwerver:-), esoterische en kinderboekwinkel, Boomker&Savenije en Athena. En dan te bedenken dat je de twee grootsten nog ontloopt.

WE HEBBEN VEEL
Boeken die op het digitale plankje als traveling zijn aangemerkt, zijn losgelaten op het fysieke plankje in De Minnaar. De boeken die de status reserved hebben, wachten nog op loslating. Als je er iets bij ziet staan kun je een van de beheerders (Fotomiep, Letterzetter of Frakke-Per) een PM sturen. Dan duiken we voor je in de dozen in de hoop het boek voor je te kunnen vinden.

MAAR DIT NIET
Behalve OBCZ boeken die je kunt herkennen aan de stickers en plakkers van rennende gele boekjes, staat er in het café ook een plankje met boeken over minnaars, minnaressen en minnekozingen. Deze boeken horen bij het café, dus kijk even goed wat je meeneemt.

Route voor de OV-ers:
Loop vanaf het station over de Museumbrug (de gekleurde brug naast een opmerkelijk gebouw, het Groninger Museum) en blijf rechtdoor lopen tot je aan je rechterhand de kleine rozenstraat ziet. Je loopt achtereenvolgens door de Ubbo Emmiusstraat, Folkingestraat, passeert de Vismarkt (rechts een plein, di, vr en za met markt, links een Albert Heijn), Stoeldraaiersstraat, de Oude- en, na een brug, de Nieuwe Kijk-in-'t-Jatstraat. Vanaf deze brug is het de tweede straat aan je rechterhand. Op de hoek van de Rozenstraat en de Kijk-in-'t-Jatstraat zit een winkel met Afrikaanse artikelen.

HOE PER AUTO?
De Groninger binnenstad is in zogenaamde parten verdeeld. Alle delen zijn per auto te bereiken maar onderling zijn ze voor autoverkeer niet verbonden, je kan dus het gevoel krijgen in rondjes te rijden en dat is dan ook zo.

Als je uit de richting van Drachten/Heerenveen/afsluitdijk komt rij je de eerste afslag (Julianaplein) gelijk ring West op en je slaat dan af bij Kostverloren. Over het spoor, eerste stoplicht links de Kraneweg op en ongeveer 500 mtr. volgen

*doorrijden tot je over een brug gaat. Links het Lopende Diep Z.Z. op, de gracht volgen en een parkeerplekje zoeken. De dan eerstvolgende brug is de Kijk in 't Jatbrug. Deze te voet oversteken, tweede straat rechts is de kleine rozenstraat.
Voor de deur parkeren is moeilijk. Maar voor het geval je 50 boeken meeneemt naar een meeting/ of slecht ter been bent: de tweede brug per auto links oversteken, rechtdoor boteringestraat in rijden, derde straat in (kleine. Kruisstraat) en meteen meteen weer links, tot je opnieuw bij de rozenstraat komt.

Vanuit Assen (A20) rechtdoor de stad in over het Emmaviaduct (pas op 50 km, er wordt geflitst), brug over spoor, bij stoplichten linksaf de Emmasingel op, Eeldersingel over, bij stoplichten rechts brug over de Westerhaven op, met verkeer meerijden, Westersingel op, bij stoplichten rechtsaf (verlengde visserstraat, mis deze niet, hierna is het moeilijk keren) en vanaf daar verder als boven bij * aangegeven.

----------------------------------------------------------------------------
MEETINGS

Op een mooie zomerse dag in september 2006 is de OBCZ in de Minaar geopend. In de meetings en plaksessies die volgden gaven acte de presence: Moem, Arja, Iiwi, Stone-shop, hadazah, beautifull991, flowerchildyeah, Lot12, Beuk, Joanazinha, Gnoe, vis, dutchflybabe, Natascha, Lot, Trijntje, funkybaby, creativechaos, cristoffel

OP ZATERDAG 25 AUGUSTUS 2007 PLUKTEN BEZOEKERS VAN HET NOORDERZONFESTIVAL ENTHOUSIAST BOEKEN UIT BOMEN MAAR MELDDEN ER HELAAS GEEN.


Voor vragen kun je het best een Personal Message (PM) sturen naar Frakke-Per of Letterzetter, schroom niet. Veel plezier met lezen, zwerven en boeken en alle combinaties hiervan.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.