Profile Image

Nokkosperhonen

Joined Thursday, April 7, 2011
Recent Book Activity
Statistics
4 weeks all time
books registered 0 144
released in the wild 4 202
controlled releases 0 114
releases caught 1 100
controlled releases caught 0 112
books found 6 373
tell-a-friend referrals 0 0
new member referrals 0 0
forum posts 3 1,216
Extended Profile
Luen mielelläni monenlaista kirjallisuutta, niin fiktiota kuin faktaakin. Lempilapsiani on mm. dekkarikirjallisuus, jonka pariin minut on johdattanut Agatha Christien tuotanto, kuten varmasti monen muunkin kirjaharrastajan. Oman jälkikasvun myötä (kaksi tyttöä, joista toinen on jo muuttanut kotoa) olen jossain määrin kiinnnostunut uudelleen myös lastenkirjallisuudesta. Toinen lempilapseni on ravinnon ja terveyden väliseen yhteyteen liittyvä kirjallisuus - ja kaikki teehen ja suklaaseen liittyvä kiinnostaa. Sarjakuvistakin pidän, suosikkejani ovat Kramppeja ja nyrjähdyksiä sekä Tenavat. Yleisesti ottaen luen mieluummin naiskirjailijoiden kirjoja kuin miesten, kun etsin ehkä tietynlaista samaistumispintaa.

Lisäys vuoden 2022 synttäriryhmää varten: En varsinaisesti kaipaa uusia kirjoja (= perheen päällä alkaa hermot mennä näiden kanssa...) , joten ilahdun ihan vain kortista, kirjeestä tai vaikkapa teepusseista. Suosikkejani ovat Twiningsin hedelmäiset ja marjaiset teelaadut, mutta myös maustettu vihreä tee käy, miksei valkoinenkin (mutta haudukkeet eivät uppoa). Herkuista pidän suklaan lisäksi lakritsista ja pehmeästä toffeesta. Tykkään myös pähkinöistä, ja pussipuuroihin kaipaan vaihtelua (ei allergioita). Post-it-laput kelpaavat myös aina, samoin tarrat (BC- tai muut). Lempivärini ovat vihreä, oranssi ja harmaa, mutta neonpinkki ei kolahda. Kosmetiikan puolelta tykkään pienistä, matkakokoisista hammastahnoista, suihkugeeleistä, käsivoiteista, jalkavoiteista ja shampoista, ja huulirasva on jatkuvassa käytössä. Plussaa, jos on eläinkokeeton tuote, esim. Body Shop. Kosmetiikassa suosikkimerkkejä ovat myös Schwarzkopf ja L'Oréal.

Minuun ei oikein vetoa kauhu, scifi tai sota- tai seikkailukirjallisuus. Myöskään historiallinen kirjallisuus ei varsinaisesti kolahda. Chick lit uppoaa silloin tällöin.

Luen enimmäkseen suomeksi, mutta pyrin jatkuvasti kasvattamaan vieraskielisen kirjallisuuden osuutta. Luen mieluusti englanniksi ja ruotsiksi ja vähän helpompaa kirjallisuutta saksaksi. Tanska ja norjakin taipuvat jotenkin, mutta venäjä on ruostunut niin pahasti, että jo lastenkirjojen lukeminen sillä kielellä käy ponnistelusta. Vieraskielisiä kirjoja luen mieluiten alkukielellä enkä käännöksinä toiselle vieraalle kielelle.

Besides Finnish, I like reading in Swedish and English - German, Danish and Norwegian are also ok. My Russian is perhaps a bit too rusty but children's books in Russian are something that I can tackle.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.