Change your Language

Make a Journal Entry

*RING*Loverboy

by René Appel | category Mystery & Thrillers
Registered by bisa of Capelle aan den IJssel, Zuid-Holland Netherlands on 7/7/2005
18 journalers

You're currently not logged in to BookCrossing.com. If you continue now your Journal Entry will be shown under the name of "Anonymous Finder". If you want to later track your book (and optionally receive an email when someone else makes a Journal Entry for this book) you need to log in first. If you don't have a BookCrossing account yet, you can sign up right away. It's a matter of seconds and you can write your Journal Entry immediately afterwards.

What do you want to do?


     

1: Where did you Catch the book?

2: Entry Information

   
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10     haven't read
« worse   average   better »
Please tell us about your experience with the book! Just as much or as little as you like ...

18 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by bisa from Capelle aan den IJssel, Zuid-Holland Netherlands on Thursday, July 7, 2005
Wat doet een vrouw die vermoedt dat haar man een affaire heeft met een andere vrouw?
Yoka Kamphuys is gewend over dit soort vragen na te denken. Ze schrijft namelijk misdaadromans met als hoofdpersoon privédetective Anouk Akkerman. Yoka werkt aan een verhaal waarin Anouk een weggelopen tienermeisje moet zien te vinden. Intussen vermoedt ze dat haar eigen man vreemdgaat. Ze treedt in Anouks voetsporen als ze zijn gangen probeert na te gaan.
Dan gaan fantasie en werkelijkheid op een gevaarlijke manier door elkaar lopen. Het verhaal dat ze schrijft suggert wat ze moet doen om haar doel te bereiken, maar de schok is immens als de werkelijkheid negentig graden anders ligt dan ze had gedacht.

Ik maak hier een ringboek van.

missc1967
Enitnaj
serendipity
Writertje
zijdewerkster
Spitfirenerd
myst4
AnnevO
MarciaC
Impuls
Barbje
Croixdeguerre
Smitjes
Koekiebak
Dutch-flybaby
Yinny
....

terug naar bisa

Journal Entry 2 by bisa from Capelle aan den IJssel, Zuid-Holland Netherlands on Friday, July 22, 2005
Dit boek leen ik uit aan Syls

Journal Entry 3 by SylS from - Ergens in de provincie, Zuid-Holland Netherlands on Friday, August 19, 2005
Nou die 9 is verdiend hoor! Na 'doorgeschoten' was ik eigenlijk nogal teleurgesteld in Rene Appel. Dat boek viel me tegen, ik vond daarin 't onderwerp ook erg goedkoop gekozen. Ik was veel beter van hem gewend. Maar na 't lezen van dit exemplaar ben ik weer helemaal terug als fan :-). Brr ;-) zoals hij de karakters en manier van denken van de hoofdpersonen weet neer te zetten... en wat dat voor gevolgen heeft... Geweldig! Hartstikke bedankt Bisa dat ik 't boek mocht lenen! Ik heb 't met heel veel plezier gelezen. Neem 't morgen mee naar de meeting in Hoofdstuk II zodat ik 't aan je terug kan geven. Tot dan!

Journal Entry 4 by bisa from Capelle aan den IJssel, Zuid-Holland Netherlands on Saturday, August 20, 2005
En het boek is weer thuis

Journal Entry 5 by missc1967 from Bergen op Zoom, Noord-Brabant Netherlands on Friday, September 16, 2005
Vandaag ontvangen. Een tijdje geleden heb ik voor het eerst een boek van Rene Appel gelezen: misbruik wordt gestraft. Dat vond ik geen topper maar wel een aardig boek. Ik denk dat dit een veel betere is. Ik ben erg benieuwd. Bedankt voor het ringen en versturen, Bisa !!

Journal Entry 6 by missc1967 from Bergen op Zoom, Noord-Brabant Netherlands on Tuesday, September 27, 2005
Een goedgeschreven en spannend boek vond ik dit. Heerlijk om lekker in door te lezen. Inderdaad beter dan het andere boek wat ik van hem gelezen heb. Ik stuur het door naar de volgende op de ringlijst.

Journal Entry 7 by wingEnitnajwing from Tilburg, Noord-Brabant Netherlands on Thursday, September 29, 2005
De rode bus van de TPG stopte voor de deur, vol verwachting keek ik toe, zag met wat voor pakketje de postbode aan kwam lopen en riep: "Jaaaah, weer een boek!" Mijn ouders zijn op bezoek en maken nu van dicht bij een BC-actie mee :-)
Ben erg benieuwd naar dit boek, komt hoog op de TBR stapel! En zal m daarna netjes doorsturen naar Serendipity...

Journal Entry 8 by wingEnitnajwing from Tilburg, Noord-Brabant Netherlands on Friday, October 7, 2005
Ik had nog nooit iets van René Appel gelezen, maar ik moet zeggen, het is mij goed bevallen! Wat een spannend boek, op een gegeven moment wilde ik alleen nog maar dóórlezen! Alleen viel het einde me toch een beetje tegen...

Vanmiddag gaat ie op de post naar Serendipity-

Journal Entry 9 by serendipity- from Wateringen, Zuid-Holland Netherlands on Saturday, October 8, 2005
Hoera! Weer een boek op mijn deurmat! Dankjewel Enitnaj, het lijkt me een hartstikke leuk boek. Misschien dat ik stiekem mijn to-be-read stapel links laat liggen en meteen in dit exemplaar begin !

Journal Entry 10 by serendipity- from Wateringen, Zuid-Holland Netherlands on Tuesday, October 11, 2005
Ik ben meteen begonnen met lezen! Wat vervelend dat ik wel gewoon moest werken en allerlei andere verplichtingen had, anders had ik m waarschijnlijk niet meer weggelegd. Houdt er dan niemand rekening met mensen die hun spannende boek uit willen lezen? *gniffel, gniffel*

Ik heb genoten van het boek. Overspel is natuurlijk een onderwerp waar al veel boeken over geschreven zijn, maar dit verhaal neemt een verrassende wending waardoor je geboeid blijft(en hoe!).

19 okt op de post gedaan naar Writertje.

Journal Entry 11 by writertje from Soest, Utrecht Netherlands on Sunday, October 23, 2005
Kreeg dit boek van Serendipity toegestuurd (bedankt nog voor het leuke kaartje) en vanwege een licht griepje kon ik er meteen induiken. Had er hoge verwachtingen van na Appels 'Als broer en zus'. Het is echter qua stijl een totaal ander boek, absoluut spannend maar met iets minder vaart. De dubbele verhaallijn werkt soms als een rem, kreeg er een beetje koppijn van (of was het de griep?). Boeiend, knap geschreven. Zijdewerkster even om haar adres vragen, dan kan het boek weer op reis.

Journal Entry 12 by zijdewerkster from Den Hoorn, Zuid-Holland Netherlands on Tuesday, October 25, 2005
Leuk, vanmiddag lag dit boek in de brievenbus. Ik heb al aardig wat van Rene Appel gelezen en vind hem een goede schrijver. Ik ben dan ook benieuwd naar dit boek. Writertje heeft op de kaart geschreven dat het erg spannend is... Eigenlijk heb ik nog een ander ringboek liggen dat ik eerst moet lezen. Eens kijken of ik me aan de volgorde kan gaan houden of dat dit boek voor gaat dringen :-)

Journal Entry 13 by zijdewerkster from Den Hoorn, Zuid-Holland Netherlands on Saturday, November 5, 2005
Ook dit boek van René Appel was weer goed. Ik heb het (voor zover ik er de rust voor had) in een keer uitgelezen. Dankjewel Bisa voor het ringen!
Ik zal eens overleggen wat ik nu verder ga doen, een oproep op het forum voor een volgende lezer, of terugsturen naar Bisa.

Het boek is net op de post gedaan en is dus op weg naar Spitfirenerd. (9 november)

Journal Entry 14 by Spitfirenerd from Schiedam, Zuid-Holland Netherlands on Thursday, November 10, 2005
Wat een verassing, ik had helemaal niet verwacht dat ik het boek vandaag al zou ontvangen...Hij komt op de stapel ...Ringboeken komen inderdaad allemaal tegelijkertijd..LOL...maakt niet uit gewoon ff doorlezen..Ik ben heel benieud hoe dit boek is. Ik heb zijn boekenweekgeschenk ook gelezen en die vond ik wel leuk. Hij heeft een aangename schrijfstijl..Zijdewerkster bedankt voor je kaartje!!!!

Journal Entry 15 by Spitfirenerd from Schiedam, Zuid-Holland Netherlands on Thursday, November 17, 2005
Ik ben er gisteren alvast in begonnen. Mijn andere boek heb ik nog niet uit maar ik kon het niet laten...
Het boek bevalt me tot nu toe heel goed....En ik vind het moeilijk om het boek te laten liggen...Maar ik ben nog maar net erin begonnen dus nog ff afwachten wat ik er echt van vind.

Journal Entry 16 by Spitfirenerd from Schiedam, Zuid-Holland Netherlands on Monday, November 21, 2005
Ik heb het boek gisteren uitgelezen.
Wat een lekker boek, ik had moeite om het weg te leggen.
Als je verder in het boek komt dan pas realiseer je waartoe iemand in staat is om zijn/haar zin te krijgen.
Ik vond het boek lekker geschrevenn en het las ook lekker weg. Ook ik had een iets spannender einde verwacht..maar ik ben heel tevreden met dit boek. Bisa bedankt voor het ringen!!!

Myst4 is de volgende in de ring...

Journal Entry 17 by Spitfirenerd from Schiedam, Zuid-Holland Netherlands on Friday, November 25, 2005
Ok Myst47, ik heb het boek vanochtend afgegeven bij het Postkantoor!!!! Ik hoop dat je hem snel zal ontvangen...

Veel plezier ermee en Bisa bedankt voor het ringen!!

Journal Entry 18 by myst47 from Mijdrecht, Utrecht Netherlands on Monday, November 28, 2005
Het boek vandaag gekregen per post van Spitfirenerd, bedankt voor het opsturen , ik meld me wel weer als ik hem gelezen heb.

Journal Entry 19 by myst47 from Mijdrecht, Utrecht Netherlands on Monday, December 5, 2005
Leuk en spannend boek ,al moest ik in het begin wennen aan de verhaallijnen, die door elkaar heen geschreven zijn, maar.... eenmaal in het verhaal, bijna achter elkaar uitgelezen.
Ik vind het wel knap, dat een man zo goed de denkwijze van vrouwen kan beschrijven. Als ik haar adres heb gaat het boek naar AnnevO.

Journal Entry 20 by AnnevO from Rotterdam, Zuid-Holland Netherlands on Thursday, December 8, 2005
Heb het boek vandaag gekregen. Aangezien het ene boek waar ik nu in bezig ben niet boeiend is en het andere (Narnia, volledig, 780 pagina's in 1 band) te zwaar om overal mee naartoe te slepen gaat het nu direct mijn tas in. Ik ben benieuwd!

Journal Entry 21 by AnnevO from Rotterdam, Zuid-Holland Netherlands on Sunday, December 11, 2005
Dit boek was inderdaad moeilijk neer te leggen; ik wilde heel graag verder lezen om te zien hoe het afliep. Heel mooi hoe fictie en fictie-in-fictie hier door elkaar lopen. Het eind vond ik persoonlijk iets minder geslaagd, maar ik zou ook geen passender einde weten, eerlijk gezegd. Ik ga zeker meer René Appel lezen.

Dit boek gaat zo snel mogelijk naa MarciaC. Dank voor het ringen, Bisa!

Journal Entry 22 by MarciaC from Hengelo, Overijssel Netherlands on Thursday, December 15, 2005
vanmiddag plofte Loverboy op de deurmat. Het is mijn eerste van Rene Appel en ik laat me verrassen!

Journal Entry 23 by MarciaC from Hengelo, Overijssel Netherlands on Friday, January 27, 2006
Superboek. Ik had nog nooit iets van Appel gelezen, maar dit smaakt naar meer meer meer! Grappig ook om die waargebeurde nieuws-itempjes er tussendoor te lezen. Ik stuur hem snel door naar Impuls.

Journal Entry 24 by Impuls from Streefkerk, Zuid-Holland Netherlands on Thursday, February 2, 2006
...en hebbes!!

Voorlopig even op de TBR.

Journal Entry 25 by Impuls from Streefkerk, Zuid-Holland Netherlands on Saturday, February 18, 2006
Wat een vreemd verhaal zeg! Wat een fantasie moet je hebben om zoiets te schrijven... Vind het altijd lastig lezen om ene boek te lezen over iemand die een beok schrijft (ik denk dat weer aan de schrijver die dat schrijft etc etc etc)..

Ik ga 's kijken of er meer gegadigden zijn voor deze ring...

Edit: gaat op weg naar Barbje... !

Journal Entry 26 by wingBarbjewing from Gouda, Zuid-Holland Netherlands on Tuesday, March 7, 2006
...en hij zat in mijn brievenbus vandaag! Gaat volgende week mee met ons 'relaxed badderen en boekjes lezen weekje weg' :-))


Journal Entry 27 by wingBarbjewing from Gouda, Zuid-Holland Netherlands on Friday, March 17, 2006
Goed boek! :-) Ik vond de nieuwsberichten tussendoor ook erg mooi gevonden, maakte het verhaal nog echter, hoe bizar ook. Mooi plot, goed uitgedacht, vond het einde verrassend, maar zou net als AnnevO ook niet weten hoe anders. Blij dat ik het gelezen heb!

Journal Entry 28 by rem_KVI-716666 on Tuesday, March 21, 2006
Vandaag plofte dit boek op de mat. Ik ben benieuwd & ik ga proberen het snel te lezen!

Journal Entry 29 by rem_KVI-716666 on Saturday, April 1, 2006
Ik vond het boek wel aardig, maar wat gekunsteld met al die verschillende perspectieven door elkaar heen. Ook vond ik het tempo, zeker in het begin, veel te laag liggen. Toch vond ik het wel de moeite waard. Het gegeven van een vrouw die er achter komt dat haar man vreemd gaat is natuurlijk van alle tijden, maar het wordt wel aardig uitgewerkt. Vooral ook omdat de vrouw in kwestie haar wraak als een boemerang terug krijgt en daarna helemaal de weg kwijt raakt. Fictie en werkelijkheid gaan door elkaar lopen (de vrouw is schrijfster van misdaadromans), maar juist dat onderdeel vind ik te makkelijk en er te dik bovenop liggen. Jammer. Voor mijn gevoel had dit boek die misdaadroman in de misdaadroman niet nodig en was het spannender geweest zonder.

Bisa, bedankt voor het lezen! Ik stuur 't van de week op naar Smitjes.

Journal Entry 30 by wingsmitjeswing from Bilthoven, Utrecht Netherlands on Wednesday, April 5, 2006
Kreeg dit boek vandaag als verassing met de post.
Sinds een tijdje houd ik bij mijn profiel bij voor welke ringboeken ik me heb opgegeven, maar deze stond er nog niet bij.
Lijkt me wel een fijn boek om te lezen. Ik heb laatst "Als broer en zus" al van René Appel gelezen en dat vond ik een leuk boekje.

Journal Entry 31 by wingsmitjeswing from Bilthoven, Utrecht Netherlands on Sunday, April 9, 2006
Het boek begint met een nieuwsberichtje uit de krant dat een jongen uit Son en Breugel is aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn opa.
Ik woonde destijds zelf nog in Son en Breugel en het was daar geruime tijd het gesprek van de dag. We woonden toch in een keurig dorp, zulke dingen gebeurde toch altijd in een grote stad?
Ik vond het verder een prettig en spannend boek om te lezen. Leuk al die herkenbare nieuwsberichtjes van nog niet zo lang geleden, dit heb ik nog niet eerder in een boek gehad.

Al met al voor mij de moeite waaard om te lezen. Barbje bedankt voor het ringen. Het boek gaat over twee weken (als ik naar Tilburg ga) mee naar Koekiebak.

Edit: omdat ik voorlopig toch niet naar Tilburg ga, gaat het vandaag
18 april op de post

Journal Entry 32 by koekiebak from Tilburg, Noord-Brabant Netherlands on Tuesday, April 18, 2006
Lag vandaag in de bus. Dank voor het opsturen, Smitjes!

Journal Entry 33 by koekiebak from Tilburg, Noord-Brabant Netherlands on Saturday, April 29, 2006
Was een lekker boek. Ik had er eerlijk gezegd niet veel van verwacht, had een soort vooroordeel over René Appel denk ik, maar ik vond het heel leuk om te lezen. Waarschijnlijk zal ik in de toekomst best nog eens een boek van hem ter hand nemen :)
Bedankt voor het ringen, Bisa!
Het boek gaat volgende week naar Dutch-flybaby.

Journal Entry 34 by dutch-flybabe from Lent (gem. Nijmegen), Gelderland Netherlands on Tuesday, May 2, 2006
Het boek is binnen. Het lijkt me een leuk boek als ik de achterkant zo lees, hij kan mooi in het rijtje voor de ABC-uitdaging! Nog even op de ringstapel, dan is 'ie aan de beurt. Bedankt voor het opsturen koekiebak, mooie post-it :-)

Journal Entry 35 by dutch-flybabe from Lent (gem. Nijmegen), Gelderland Netherlands on Sunday, May 7, 2006
Ahum, dat andere ringboek dat ik aan het lezen was vond ik niet zo leuk en deze is dus 'zo' tussendoor gefietst ;-)
In het begin vond ik het wat lastig dat het verhaal midden in een hoofdstuk vanuit een andere persoon werd verteld. De beschrijving van het boek op de achterkant klonk spannender dan ik het boek uiteindelijk vond. Elke wending van het verhaal zag ik al van kilometers ver aankomen, dat heb ik echt bijna nooit bij boeken. Het verhaal greep me niet, ik bleef er buiten staan. Niet voor herhaling vatbaar denk ik, niet omdat het niet aardig is om te lezen, maar omdat ik veel betere schrijvers ken die me meer in hun boek/verhaal 'zuigen'.
Ik stuur een pm naar Yinny voor haar adres.

Released 15 yrs ago (5/15/2006 UTC) at A mailbox in town in Ede, Netherlands, Gelderland -- Controlled Releases

WILD RELEASE NOTES:

RELEASE NOTES:
Morgen doe ik het boek op de post naar Yinny. Lees ze!

Journal Entry 37 by Yinny from Capelle aan den IJssel, Zuid-Holland Netherlands on Friday, May 19, 2006
Fijn, gisteren lag dit boek in de brievenbus! Dank je wel voor het ringen, bisa! En dank je wel voor het opsturen, dutch-flybaby!

Journal Entry 38 by Yinny from Capelle aan den IJssel, Zuid-Holland Netherlands on Saturday, May 20, 2006
Het was een spannend boek. Vooral de eerste hoofdstukken, dan is er nog een spanning van: er komt een moord, maar op wie en door wie? Als het dan gebeurt, is de spanning ook voor het grootste deel weg. De nieuwsberichten zijn inderdaad een leuke toevoegsel. Maar wordt het boek dan niet erg gedateerd over een paar jaar?

Het boek mag morgen mee naar de meeting in Utrecht en terug naar zijn bazin!

edit 22/05: bisa was er niet. Dus een pm gestuurd.

Journal Entry 39 by bisa from Capelle aan den IJssel, Zuid-Holland Netherlands on Wednesday, May 31, 2006
Dit boek is weer thuis. Bedankt voor het meelezen. Deze ring is gesloten.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.