Jolo - 140 päivää panttivankeina viidakossa

by Risto Vahanen | Biographies & Memoirs | This book has not been rated.
ISBN: 9513120813 Global Overview for this book
Registered by lii5a of Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on 7/4/2011
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
4 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by lii5a from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Monday, July 04, 2011
Tammi 2000. Ilmeisesti pokkarista tehty kovakantinen siisti kirjaston poistokirja. Kannet ovat vihreät - sateenkaarihaasteeseen. Muistelen lukeneeni tämän pian ilmestymisen jälkeen.


Takakansiteksti:
"Filippiinien hallituksen joukkojen luodit pirstoivat majan seiniä ja panttivangit makasivat rähjäisellä lattialla kauhusta lamaantuneina. Sissit vastasivat tuleen ja koettivat samalla rauhoittaa arvokasta kaupppatavaraansa. No panic, just relax!
Kymmenen länsimaalaisen unelmaloma malesialaisella paratiisisaarella muuttui kuukausien piinaksi, kun Abu Sayyaf -sissit kaappasivat turistit Jolon viidakkosaarelle Filippiineille.
Jolon suomalaiset panttivangit Risto Vahanen ja Seppo Fränti kertovat tässä heti vankeuden jälkeen kirjoitetussa kirjassa kohtalostaan sissien, maailman hallitusten ja median panttivankeina. Vahasen ja Fräntin 140 päivää Jolon saarella olivat seikkailu, jota kukaan ei haluaisi vapaaehtoisesti kokea. Se on tarina pelosta, lamaannuksesta ja selviämisestä, josta ei puutu irvokkaita eikä huvittaviakaan yksityiskohtia. Ennen kaikkea se on kuitenkin kertomus toisilleen tuntemattomien ihmisten ryhmästä, joka joutuu kuolemanvaaraan. Kuinka ryhmä kasvaa yhteen, kuinka roolit muotoutuvat ja kuinka ihmisten parhaimmat ja pahimmat luonteenpiirteet nousevat pinnalle paineen alla? Kirja on myös ainutlaatuinen dokumentti selviämmisen psykologiasta ja todellisen johtajuuden anatomiasta."

Journal Entry 2 by lii5a at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Saturday, January 28, 2012
Muistan selvästi, että seurasin tarkkaan Jolon panttivankitapahtumia tv:stä ja lehdistä vuonna 2000. Panttivankeus alkoi 24.4. ja viimeiset länsimaiset vangit vapautettuun 9.9. Tämä kirja on ilmestynyt vielä samana vuonna, joten melko nopeaan tahtiin on projekti edennyt...
Kiinnostava kirja, jonka kirjoittaja on - jos ei kokonaan, niin ainakin pääosin, Risto Vahanen. Kirjassa on Seppo Fräntin Jololla piirtämiä kuvia ja kolme valokuvaliitettä.

Journal Entry 3 by Appelsiini at Lempäälä, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Saturday, March 03, 2012
Otin tämänpäiväisestä miitistä mukaan.

Journal Entry 4 by Appelsiini at Lempäälä, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Sunday, May 14, 2017
Tartuin viimein kirjaan ja se osoittautuikin oikein mielenkiintoiseksi. Mietin kirjaa lukiessa useaankin otteeseen, miten kidnapattujen elämä hoitui kidnappauksen aikana Suomessa, miten Suomessa olevat omaiset ja ystävät kokivat tämän ajan, miten kidnapatut kokivat paluun Suomeen ja arkeen. Kirja keskittyy kuvaamaan aikaa Jololla, joten nämä kysymykset jäivät ilman vastausta. Toki ne ovatkin sen verran henkilökohtaisia, että varmasti jäävätkin ilman suurempaa huomiota.

Kuvaus kidnappausajasta oli erittäin tarkkanäköistä ja ajoittain luotasi syvällekin. Hyvin kirjoitettu kirja!

Journal Entry 5 by Appelsiini at Lempäälä, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Friday, May 19, 2017

Released 1 yr ago (5/19/2017 UTC) at Lempäälä, Pirkanmaa / Birkaland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Margih pyysi tätä, joten sinne sitten.

Journal Entry 6 by Margih at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Thursday, August 10, 2017
No niin, nyt tuli tutustuttua panttivankidraamaan Jolon saarella. Oli mielenkiintoista saada selkeä kuvaus siitä, millaista panttivankina olo oli. Henkiset vaikutukset olivat todella rankat, se on selvä, vaikka kaappaajat eivät olleet sinällään sieltä pahimmasta päästä, eli väkivaltaa ei niinkään ollut. Mutta ympäröivät olot olivat rankat. Pelko sissien ja armeijan mahdollisista taisteluista paikan päällä ja luonnon luomat karut olot ja kaikki muu jättivät kaikkiin jälkensä ja joidenkin elämä muuttui henkisen järkytyksen ja stressin ansiosta loppuelämäksi.

Vapaana uusille lukijoille.

Journal Entry 7 by Margih at Kahvila Amurin Helmi in Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Saturday, August 12, 2017

Released 1 yr ago (8/16/2017 UTC) at Kahvila Amurin Helmi in Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland

WILD RELEASE NOTES:

Lauantain miittiin mukaan tarjolle.

Journal Entry 8 by LolaRobin at Vammala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Sunday, August 13, 2017
Kirja on minulla, laitan sen nyt hyllyyn odottamaan täydelistä lukuhetkeä. Kiitos!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.