Ο Αθώος

Registered by maria-gr of Camden, Greater London United Kingdom on 7/1/2011
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by maria-gr from Camden, Greater London United Kingdom on Friday, July 01, 2011
"Βερολίνο 1955. Ένας τεχνικός των Βρετανικών Τελεπικοινωνιών μετατίθεται στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο πόλη στά πλαίσια ενός εγχειρήματος για την παγίδευση των επικοινωνιών των Ρώσων. Ο νεαρός Λέναρντ χειραφετείται μέσω της σεξουαλικής του μύησης με μια όμορφη και μεγαλύτερη από αυτόν Γερμανίδα, τη Μαρία. Μια σειρά από γεγονότα και συμπτώσεις θα τον οδηγήσουν σε κωμικοτραγικές καταστάσεις που θα αλλάξουν τη ζωή του για πάντα."

Journal Entry 2 by maria-gr at Rethymno, Rethymno Greece on Thursday, July 14, 2011
Αν έπρεπε να χρησιμοποιήσω μία λέξη για να περιγράψω αυτό το βιβλίο τότε η λέξη αυτή θα ήταν απογοήτευση. Η πρώτη απογοήτευση ήρθε όταν είδα ότι το βιβλίο ήταν στα Ελληνικά και όχι στα Αγγλικά. Όσο καλή και να είναι η μετάφραση προτιμώ να διαβάζω στην αυθεντική γλώσσα, εφόσον μπορώ, ειδικά όταν πρόκειται για κάποιον συγγραφέα που δεν "γνωρίζω". Η δεύτερη απογοήτευση ήρθε όταν συνειδητοποίησα ότι η ιστορία εξελισσόταν την δεκαετία του '50 στην προ-τείχους εποχή. Γι'αυτό βέβαια έφταιγα εγώ που διαβάζοντας την περίληψη για κάποιο λόγο υπέθεσα ότι είχε να κάνει με το τείχος του Βερολίνου. Κάπου εδώ ξεκινάνε τα προβλήματά μου με τον συγγραφέα. Το ψυχροπολεμικό, κατασκοπευτικό κλίμα είναι απλώς ένα ωραίο περιτύλιγμα για να ζήσουμε τα σεξουαλικά, προσωπικά του ήρωα. Η πρώτη του σεξουαλική εμπειρία και σχέση, οι ανασφάλειές του είναι το επίκεντρο και η δουλειά του στο Bερολίνο είναι απλώς κάτι για να δώσει λύση στην πλοκή. Το μόνο που άξιζε ήταν το παραλήρημα του ήρωα προς το τέλος που θύμισε το Ρασκόλνικοφ από το Έγκλημα και Τιμωρία, εξού και το 5 στην βαθμολογία. Πρώτο και μάλλον τελευταίο βιβλίο του ΜακΓιούαν που διαβάζω.

ΥΓ: Πολύ θα ήθελα να δω πως δουλεύει το σύστημα με τους σωλήνες που μεταφέρουν μηνύματα στο μπαρ.

Journal Entry 3 by maria-gr at Aeriko cafe in Portaria, Magnisia Greece on Sunday, August 07, 2011

Released 8 yrs ago (8/6/2011 UTC) at Aeriko cafe in Portaria, Magnisia Greece

WILD RELEASE NOTES:

Το βιβλίο το άφησα στη βιβλιοθηκη του μαγαζιού γύρω στις 7. Το Αερικό βρίσκεται στο δρόμο προς Μακρυνίτσα, μεταξύ Μακρυνίτσας και Πορταριάς.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.