Ρώμη Μάρκιος

Registered by levadia2011 of Livadeia, Viotia Greece on 6/14/2011
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
3 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by levadia2011 from Livadeia, Viotia Greece on Tuesday, June 14, 2011
216πΧ
Ο Καλχηδόνιος στρατηγός Αννίβας έχει εισβάλλει στην Ιταλική χερσόνησο και πετυχαίνει στις Κάννες μια μνημειώδη νίκη ενάντια στον ρωμαϊκό στρατό...

Released 9 yrs ago (6/17/2011 UTC) at 6ο Μυθικό Συνέδριο BookCrossing 2011 in Livadeia, Viotia Greece

WILD RELEASE NOTES:

Θα απελευθερωθεί κατά τις μέρες του 6ου Μυθικού Συνεδρίου BookCrossing.

Καλωσήρθες στο BookCrossing!Γράψε αν θες ένα μικρό σχόλιο για το πού και πώς βρήκες το βιβλίο. Δεν χρειάζεται να γραφτείς στο site για να γράψεις αυτό το σχόλιο -μπορείς να παραμείνεις ανώνυμος!

Διάβασε το βιβλίο, αν θέλεις, και μετά βοήθησέ το να συνεχίσει το ταξίδι του αφήνοντάς το κάπου (σε ένα παγκάκι, σε έναν τηλεφωνικό θάλαμο, στο τραπεζάκι μιας καφετέριας κλπ) για να το βρει κάποιος όπως το βρήκες κι εσύ.
Μπορείς να συναντήσεις άλλους Έλληνες BookCrossers στο Ελληνικό φόρουμ του site για να σου εξηγήσουν ότι χρειάζεσαι να ξέρεις για το BookCrossing. Επίσης, ρίξε και μια ματιά στον Ταξιδιωτικό οδηγό BookCrossing του a1pha, για να σου λυθούν οι απορίες!

Journal Entry 3 by karjim at Livadeia, Viotia Greece on Wednesday, October 12, 2011
Τώρα πρόσεξα ότι δεν είχα δηλώσει το catch στο βιβλίο αυτό που βρήκα μέσα στην τσάντα μου στο 6ο Συνέδριο Bookcrossing στη Λιβαδειά. Ζητώ συγνώμη που το αμέλησα, αλλά τουλάχιστον το διάβασα κιόλας και μπορώ να γράψω και κριτική.

Λοιπόν όταν πήρα το βιβλίο στο χέρια μου και είδα ότι συγγραφέας είναι ο ίδιος ο εκδότης αναφώνησα: Ωχ! Σούπερ γκλάμορους εμφάνιση, η φωτογραφία του συγγραφέα δεν υποσχόταν πολλά, πιτσιρικάς ήταν λέω άσε καλύτερα. Έλα που κάνα δίμηνο μετά διάβασα μία συμπαθητική κριτική στο www.diavasame.gr από τον Στέφανο Ξένο:
"εδώ"
Αποφάσισα λοιπόν να το διαβάσω και δε με απογοήτευσε. Σαφέστατα είναι καλοκαιρινό ανάγνωσμα . Οι 500 σελίδες του, μολονότι ευχάριστες, επιζητούν παραλία και χαλαρότητα θερινης ραστώνης. Αλλά είναι εντυπωσιακό ότι αυτό το βιβλίο είναι το πρωτόλειο ενός νεαρού άγνωστου συγγραφέα που το εξέδωσε στον δικό του εκδοτικό Οίκο και είναι πολύ καλό γι' αυτό που είναι. Δηλαδή ένα ιστορικό μυθιστόρημα στο στυλ του Στήβεν Πρέσφηλντ, αληθοφανές, ιστορικά ακριβές (από τα λίγα που μπορώ να ξέρω) και μυθοπλαστικά άρτιο και ενδιαφέρον. Το ακόμα πιο περίεργο είναι η γλώσσα του. Τόσο λιτή, αφαιρετική και με συνέπεια αφηγηματική και εξιστορηματική δεν αφήνει περιθώρια για γλωσσικές λογοτεχνικές δάφνες αλλά είναι στρωτή, αξιόπιστη, χωρίς ολισθήματα και to the point. Η πλοκή και η δράση αναδεικνύονται -πράγμα όχι εύκολο σε βιβλίο το οποίο βρίθει πολεμικών σκηνών και αρκετών ερωτικών περιπτύξεων- και πουθενά σχεδόν δεν ξενίζει τον αναγνώστη, ούτε προσπαθεί να τον παραμυθιάσει. Λείπουν βέβαια οι λογοτεχνικές εξάρσεις, τα σημεία που η πλοκή υποχωρεί προς χάριν της λογοτεχνικής τέρψης, αλλά καλύτερα έτσι παρά να προσπαθεί πολύ κανείς και να μην του βγαίνει.

Τελικά η αλήθεια είναι ότι θα πρότεινα σε αρκετό κόσμο που του αρέσουν αυτού του είδους τα βιβλία να το διαβάσει και δε νομίζω ότι θα απογοητευόταν. Μπράβο στο νεαρό συγγραφέα!

Journal Entry 4 by karjim at Terina in Athens - Αθήνα, Attica Greece on Sunday, November 27, 2011

Released 9 yrs ago (11/27/2011 UTC) at Terina in Athens - Αθήνα, Attica Greece

WILD RELEASE NOTES:

~~~~~ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ~~~~~
Καλωσήρθες στο BookCrossing!
Γράψε αν θες ένα μικρό σχόλιο για το πού και πώς βρήκες το βιβλίο. Δεν χρειάζεται να γραφτείς στο site για να γράψεις σχόλιο παρακάτω - μπορείς να παραμείνεις ανώνυμος!
Διάβασε το βιβλίο, αν θέλεις, και μετά βοήθησέ το να συνεχίσει το ταξίδι του αφήνοντάς το κάπου (σε ένα παγκάκι, σε έναν τηλεφωνικό θάλαμο, στο προαύλιο του σχολείου, στο τραπεζάκι μιας καφετέριας, κλπ.) για να το βρει κάποιος όπως το βρήκες κι εσύ. Μπορείς ακόμη να το χαρίσεις σε κάποιον φίλο σου!

Μπορείς να συναντήσεις άλλους Έλληνες BookCrossers στο Ελληνικό Φόρουμ του site για να σου εξηγήσουν ό,τι χρειάζεσαι να ξέρεις. Επίσης μπορείς να ρίξεις μια ματιά στον Ταξιδιωτικό Οδηγό BookCrossing και στο Ελληνικό Bookrossing wiki που θα σου λύσουν κάποιες απορίες για τη λειτουργία του site.

Για να αφήσεις σχόλιο (αρχικά να με ενημερώσεις ότι βρήκες το βιβλίο!), γράψε (επάνω αριστερά στο "Enter a BCID") τον κωδικό αριθμό που βρίσκεται στην ετικέτα μέσα στο βιβλίο, και πάτα "Go".
Ευχαριστώ, και καλή ανάγνωση!

Καλό ταξίδι βιβλιαράκι!
~~~~~ FOR THE NEXT READER ~~~~~
Welcome to BookCrossing!
Write if you want a short entry about how and where you found this book. You don’t have to register to this site to do so, you can remain anonymous.
Read the book if you wish and then help it continue its trip by leaving it in a public place (a bench, a coffee-shop table, a phone booth etc) for someone to find it the same way you did. You may even give it to a friend to read!


Journal Entry 5 by taxidiarikopoul at Athens - Αθήνα, Attica Greece on Wednesday, November 30, 2011
Είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου ότι δεν θα έπαιρνα κανένα, μα κανένα βιβλίο στη μηνιαία συνάντηση του Νοέμβρη. Τα προς ανάγνωση βιβλία μου είναι πλέον σε μια δυσθεώρητη στίβα.
Φευ! τα καλά λόγια που σύστησαν το βιβλίο αυτό (ας όψεται ο karjim!) με έκαναν να πατήσω τους όρκους μου!

Journal Entry 6 by taxidiarikopoul at Athens - Αθήνα, Attica Greece on Monday, April 16, 2012
Βρήκα πολύ ενδιαφέρουσα την πρώτη αυτή προσπάθεια του συγγραφέα και εκδότη. Αρχικά με τρόμαξε το μέγεθος του βιβλίου (σχεδόν 520 σελίδες) αλλά και το θέμα του. Ξεκινώντας όμως να το διαβάζω, η στρωτή του γλώσσα αλλά και τα ιστορικά στοιχεία που άρχισαν να εμφανίζονται, κέρδισαν το ενδιαφέρον μου.
Στις πρώτες πρώτες σελίδες ακόμα, σφίχτηκε το στομάχι μου με τη διαπίστωση - υπενθύμιση της ιστορίας ότι ξαφνικά εκεί που είσαι με την οικογένεια σου ωραία και καλά, έρχονται κατακτητές - πειρατές - κάθε είδους στρατιώτες σε υποδουλώνουν και αν δεν σε σκοτώσουν σε στέλνουν δούλο από δω κι από κει. Δεν είχα συνειδητοποιήσει αυτή την πλευρά της ιστορίας από τα επιδερμικά διδάγματα του σχολείου μέχρι που διάβασα τις περιγραφές του βιβλίου. Φοβερό κι αυτό αν το καλοσκεφτείς! Να είσαι άρχοντας ή ένας φιλήσυχος αγρότης και να καταλήξεις σκλάβος και επιπλέον ερωτικό αντικείμενο κατά το δοκούν...
Σε λίγα σημεία μόνο βρήκα κουραστική τη διήγηση κι αυτά κυρίως αφορούσαν μάχες, στρατηγικά σχέδια και παρατάξεις μαχών.
Αντιθέτως, τελειώνοντας το βιβλίο και κλείνοντας το, κατάλαβα ότι έμαθα πολλά και ενδιαφέροντα για αυτή την ιστορική περίοδο.
Δυστυχώς, σχεδόν από την αρχή είχα ένα πρόβλημα με το εξώφυλλο του βιβλίου που σύντομα μου έμεινε στο χέρι. Μάλλον ήθελε περισσότερη προσοχή στη βιβλιοδεσία.

Journal Entry 7 by taxidiarikopoul at Hotel Hilton in Athens - Αθήνα, Attica Greece on Friday, May 18, 2012

Released 8 yrs ago (5/19/2012 UTC) at Hotel Hilton in Athens - Αθήνα, Attica Greece

WILD RELEASE NOTES:

Το βιβλίο θα απελευθερωθεί στα πλαίσια του Super Challenge (http://www.bookcrossing.com/forum/28/476264) προς τιμήν του 7ου Εκστρατευτικού Συνεδρίου Bookcrossing που θα πραγματοποιηθεί στο Βόλο από 1-4 Ιουνίου 2012.

Θα το αφήσω στον 7ο όροφο του ξενοδοχείου, όπου γίνεται το 38ο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνεδρίο από 16-19/5/2012. Ανάμεσα στους σύνεδρους και γιατροί Βολιώτες καθότι το συνέδριο είναι πανελλήνιο!
Η ιστορία του Μάρκιου είναι γεμάτη εκστρατείες και ηρωισμούς καθότι συμμετείχε ως ικανός και άξιος πολεμιστής σε πολλές μάχες που έδωσε η Ρώμη για να επεκτείνει αλλά και να διατηρήσει την αυτοκρατορία της.

Θα ακολουθήσει η σχετική φωτογραφία.

~~~~~~~ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ~~~~~~~~~~

Καλωσήρθες στο BookCrossing!

Γράψε αν θες ένα μικρό σχόλιο για το πού και πώς βρήκες το βιβλίο. Δεν χρειάζεται να γραφτείς στο site για να γράψεις αυτό το σχόλιο - μπορείς να παραμείνεις ανώνυμος!

Διάβασε το βιβλίο, αν θέλεις, και μετά βοήθησέ το να συνεχίσει το ταξίδι του αφήνοντάς το κάπου (σε ένα παγκάκι, σε έναν τηλεφωνικό θάλαμο, στο τραπεζάκι μιας καφετέριας κλπ) για να το βρει κάποιος όπως το βρήκες κι εσύ.

Μπορείς να συναντήσεις άλλους Έλληνες BookCrossers στο Ελληνικό Φόρουμ του site για να σου εξηγήσουν ό,τι χρειάζεσαι να ξέρεις. Επίσης μπορείς να να βρεις αναλυτικές οδηγίες στον Ταξιδιωτικό Οδηγό BookCrossing του a1pha που θα σου λύσουν πιθανές απορίες για τη λειτουργία του site

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.