Πώς Έζησα την καταστροφή της Σμύρνης

Registered by levadia2011 of Livadeia, Viotia Greece on 6/8/2011
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by levadia2011 from Livadeia, Viotia Greece on Wednesday, June 08, 2011
Εκείνη την άγρια νύχτα,είχα μείνει άγρυπνος παρατηρητή και βιγλάτορας της μεγάλης και απέραντης πυρκαγιάς. Μιας πυρκαγιάς, που όσο περνούσαν το λεπτά της ώρας, όλο και μεγάλωνε. Φλόγες, φλόγες χόρευαν και γλείφανε στεργιές και θάλασσες. Σε δυο ώρες μέσα, είχε καεί το ένα τέταρτο της Σμύρνης.Κι ολοένα, η αδηφάγα κι αχόρταγη πυρκαγιά απλωνότανε στην υπόλοιπη πολιτεία. Ταυτόχρονα ένας φοβερός ανεμοστρόβιλος την έσπρωχνε προς την προκυμαία κι εκείνη ατίθαση κι ανεξέλεγκτη, σαν πύρινο ποτάμι, κατέτρωγε ό,τι έβρισκε μπροστά της... όλα πίσω της τα μετέβαλε σε στάχτη... Ακόμα και τα πουλιά ξεγελάστηκαν απ τη συνεχή λάμψη και το τρομακτικό αντιλάμπισμα της φωτιάς και ξύπνησαν. Δεν έκλεισαν μάτι και κείνα και τιτίβιζαν ανήσύχα στις φυλλωσιές νόμισαν τα καημένα πως «ξημέρωσε»... Τη δραματική εκείνη ώρα του Ελληνισμού, εγώ ο ασήμαντος στρατιώτης της πατρίδας μου, στεκόμουν στην παραλία της Σμύρνης και δίχως πια αυταπάτες, έβλεπα όλα αυτά τα φοβερά και απίστευτα... Τα μάτια μου δάκρυσαν. - Πάει πια. μουρμούρισα... Μέχρις εδώ ήταν... Το όνειρο έσβησε... Κι η ψυχή της Ρωμιοσύνης όλης, έμενε άγρύπνη και σαστισμένη. Συμμάζεψε τα φτερά της. Κοίταξε σιωπηλή κατά πού να σταθεί, για ν αντέξει τη συμφορά που τη βρήκε.

Released 9 yrs ago (6/17/2011 UTC) at 6ο Μυθικό Συνέδριο BookCrossing 2011 in Livadeia, Viotia Greece

WILD RELEASE NOTES:

Γράψε αν θες ένα μικρό σχόλιο για το πού και πώς βρήκες το βιβλίο. Δεν χρειάζεται να γραφτείς στο site για να γράψεις αυτό το σχόλιο -μπορείς να παραμείνεις ανώνυμος!
Διάβασε το βιβλίο, αν θέλεις, και μετά βοήθησέ το να συνεχίσει το ταξίδι του αφήνοντάς το κάπου (σε ένα παγκάκι, σε έναν τηλεφωνικό θάλαμο, στο τραπεζάκι μιας καφετέριας κλπ) για να το βρει κάποιος όπως το βρήκες κι εσύ.

Μπορείς να συναντήσεις άλλους Έλληνες BookCrossers στο Ελληνικό φόρουμ του site για να σου εξηγήσουν ότι χρειάζεσαι να ξέρεις για το BookCrossing. Επίσης, ρίξε και μια ματιά στον Ταξιδιωτικό οδηγό BookCrossing του a1pha, για να σου λυθούν οι απορίες!


Journal Entry 3 by roumpagiat61 at Vyronas - Βύρωνας, Attica Greece on Friday, June 24, 2011
Ήταν μέσα στην τσάντα του Συνεδρίου. Θα το διαβάσω.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.