Ο Τρομπετίστας

by FERNANDO ARAMBURU | Literature & Fiction |
ISBN: Global Overview for this book
Registered by aris1 of Nea Smirni - Νέα Σμύρνη, Attica Greece on 5/26/2011
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
3 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by aris1 from Nea Smirni - Νέα Σμύρνη, Attica Greece on Friday, June 10, 2011
[A pre-numbered label was used to register this book. No additional comment provided.]

Journal Entry 2 by levadia2011 from Livadeia, Viotia Greece on Friday, June 10, 2011
Ο Μπενίτο Λακούνθα, ο οποίος έχει συμπληρώσει ήδη τα τριάντα, αδύνατος, με μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια εξαιτίας της μάλλον άσωτης ζωής που κάνει, εργάζεται τα βράδια στο μπαρ Ουτοπία, στη συνοικία Αλμενάρα της Μαδρίτης, και μερικές φορές όταν το επιτρέπει ο ιδιοκτήτης, ψυχαγωγεί τους πελάτες παίζοντας τρομπέτα.

Ενώ ονειρεύεται πως κάποιος θα αναγνωρίσει μια μέρα το ταλέντο του στη τζαζ, λαμβάνει την είδηση πως ο πατέρας του – ένα παλιό μέλος της πολιτοφυλακής των Καρλιστών, άνθρωπος αυστηρός, από τον οποίο δεν έχει καλές αναμνήσεις, ιδιοκτήτης μερικών κτημάτων καθώς και του πατρικού αρχοντικού σπιτιού στην Εστέγια- είναι ετοιμοθάνατος. Με προτροπή της Πάουλι –της συντρόφου του, της γυναίκας χάριν της οποίας τρώει ζεστό φαγητό και κοιμάται κάτω από μια στέγη- πηγαίνει στη γενέτειρά του για να διεκδικήσει το μερίδιό του από την περιουσία. Όμως στην Εστέγια τον περιμένουν απροσδόκητα προβλήματα: ο αδελφός του ο Λάλο, ένας νέος, γνωστός για τη γενναιοδωρία του, πρόκειται να παντρευτεί σύντομα μια γυναίκα αμφιβόλων προθέσεων. Ο Μπενίτο αποφασίζει να επέμβει αγνοώντας πως μια σειρά από περίεργες περιστάσεις πρόκειται να αλλάξει τη ζωή του για πάντα.


Released 9 yrs ago (6/16/2011 UTC) at 6ο Μυθικό Συνέδριο BookCrossing 2011 in Livadeia, Viotia Greece

WILD RELEASE NOTES:

Θα απελευθερωθεί κατά τις μέρες του 6ου Μυθικού Συνεδρίου BookCrossing.

Καλωσήρθες στο BookCrossing!


Γράψε αν θες ένα μικρό σχόλιο για το πού και πώς βρήκες το βιβλίο. Δεν χρειάζεται να γραφτείς στο site για να γράψεις αυτό το σχόλιο -μπορείς να παραμείνεις ανώνυμος!

Διάβασε το βιβλίο, αν θέλεις, και μετά βοήθησέ το να συνεχίσει το ταξίδι του αφήνοντάς το κάπου (σε ένα παγκάκι, σε έναν τηλεφωνικό θάλαμο, στο τραπεζάκι μιας καφετέριας κλπ) για να το βρει κάποιος όπως το βρήκες κι εσύ.
Μπορείς να συναντήσεις άλλους Έλληνες BookCrossers στο Ελληνικό φόρουμ του site για να σου εξηγήσουν ότι χρειάζεσαι να ξέρεις για το BookCrossing. Επίσης, ρίξε και μια ματιά στον Ταξιδιωτικό οδηγό BookCrossing του a1pha, για να σου λυθούν οι απορίες!

Journal Entry 4 by kounouklaki at Livadeia, Viotia Greece on Saturday, June 18, 2011
Είμαι το kounouklaki και βρήκα τον "τρομπετίστα" στην έναρξη του 6ου Μυθικού Συνεδρίου BookCrossing 2011 στην Λιβαδειά.

Journal Entry 5 by kounouklaki at Livadeia, Viotia Greece on Monday, September 05, 2011
Ο τρομπετίστας υπήρξε ένα από τα βιβλία που εγώ δεν μπορούσα ν' αφήσω απο τα χέρια μου μέχρι να ολοκληρωθεί η ιστορία. Οι χαρακτήρες σκιαγραφούνταν πάρα πολύ καλά, το βιβλίο εντελώς ψυχογραφικό. Ενώ είσαι έτοιμος να αντιπαθήσεις τον έξαλλο Μπενίτο, που ζει σχεδόν παρασιτικά, σταδιακά απολύπτεται η άλλη πλευρά του, που είχε κρύψει επιμελώς ακόμη από τον ίδιο. Σε αυτό συμβάλλει η σχεδόν αγγελική παρουσία του αδερφού του, ο οποίος μετατρέπεται σε τραγικό ήρωα... Προσωπικά η ιστορία μου έφερε δάκρυα στα μάτια και δύσκολα με συγκινεί τόσο ένα βιβλίο... Αλλά πάλι όλο αυτό είναι τελείως υποκειμενικό. Εγώ πάντως θα το απελευθερώσω με την ελπίδα ότι θα προκαλέσει στο διάβα του ανάλογα συναισθήματα!

Journal Entry 6 by kounouklaki at atm emporikis in Antikura, Viotia Greece on Monday, September 05, 2011

Released 8 yrs ago (9/5/2011 UTC) at atm emporikis in Antikura, Viotia Greece

WILD RELEASE NOTES:

Θα το αφήσω σε ευδιάκριτο σημείο στο atm της Εμπορικής, π.χ. δίπλα στο πληκτρολόγιο του atm αν χωρέσει.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.