Luister, blanke man--: Zoektocht van een oude jood door de woestijnen van Noord-Amerika, op bezoek bij indianenstammen

by Cobie Frank | Journals |
ISBN: 9076224048 Global Overview for this book
Registered by Gyralanivos of Wageningen, Gelderland Netherlands on 5/22/2011
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by Gyralanivos from Wageningen, Gelderland Netherlands on Sunday, May 22, 2011
Op de achterflap staat het volgende:

Cobie Frank (1916, Rotterdam), meubelmaker en interieurontwerper, jood, man in de tweede wereldoorlog onder meer werkzaam voor de illegale pers, na de oorlog journalist voor het parool, nu vooral schrijver, gastdocent en wereldreiziger. Zijn reizen voerden Frank de laatste jaren door het westen van de VS, waar hij bezoeken bracht aan indianenstammen. Hij heeft geluisterd naar de verhalen die zij hem vertelden, van hun voorvaderen en van America van vandaag.

Het is een fascinerend boek geworden, waar humor, ironie en tragiek elkaar afwisselen. Het schetst een uitstekend beeld van de bijzondere leefwijze en wijsheid van de indianen en va de ernstige problemen waar zij vandaag mee worstelen.

Uitgegeven door De Vijver, in 1998.


In het eerste verhaal blijkt duidelijk de dubbele moraal van de kolonisten.
Ook de andere verhalen zijn zeker de moeite waard, hierin kun je lezen over hoe de Indianen die de schrijver gesproken heeft, denken over het verleden en de toekomst van de Indianen in de USA.
Het boek eindigt met de mooie mythe over Wolf Eyes.

Dit zeer aangrijpende boek heb ik met veel interesse gelezen.
Maar deze kopie heb ik van Stichting Overal en Moem gekregen om weer op reis te sturen

Journal Entry 2 by Gyralanivos at BC meeting 2018 in Castricum, Noord-Holland Netherlands on Wednesday, July 04, 2018

Released 2 yrs ago (7/8/2018 UTC) at BC meeting 2018 in Castricum, Noord-Holland Netherlands

WILD RELEASE NOTES:

Hallo,

Je hebt een bookcrossing boek gevonden. Dit boek reist rond op zoek naar nieuwe lezers. Ben jij dat dan is dit boek een kadootje voor jou. Je kunt dit boek lezen en houden of je kunt het door geven, of ergens achter laten waar een nieuwe lezer het weer kan vinden.

Bookcrossing is een groep van boekenliefhebbers, die boeken met elkaar en de wereld delen. Het is leuk om te zien waar de boeken allemaal terecht komen en om te horen wat anderen van de boeken vinden.

Het is leuk als je hier een berichtje achterlaat. Dat kan volledig anoniem, maar je kan ook een eigen bookcrossnaam verzinnen en je aanmelden op de site. Dan kan je berichtjes op je mailadres krijgen als een boek opnieuw gevonden of losgelaten wordt. De andere bookcrossers kunnen je mailadres niet zien.

Veel plezier


Hello! Bookcrossing is a online community of book lovers dedicated to sharing books with each other and the world at large. We are curious to see how far and wide it will travel and how its readers like it. Kindly make a journal entry to let us know it's found a new reader.

Feel free to read and keep this book, pass it on to a friend, leave it back on the shelf or somewhere else for the next reader. If you journal this book as a member, then you will hear from the book as it travels around. Happy reading!

Journal Entry 3 by wingoehoeboeroewing at Castricum, Noord-Holland Netherlands on Monday, July 09, 2018
iemand, ik weet niet meer wie, attendeerde me op dit boek. Ik had het al eerder in handen gehad en heb het maar gewoon in mijn tas gestopt. Of het echt gaat klikken tussen mij en het boek is de vraag, maar dat zie ik nog wel. Mag eerst in mijn 'krat nog te lezen' logeren :-)

Journal Entry 4 by wingoehoeboeroewing at Amsterdam, Noord-Holland Netherlands on Wednesday, October 10, 2018
en het klikte zeker tussen mij en dit boek. Met veel plezier gelezen :-)

Journal Entry 5 by wingoehoeboeroewing at OBCZ-Westerpark in Amsterdam, Noord-Holland Netherlands on Wednesday, October 10, 2018

Released 2 yrs ago (10/10/2018 UTC) at OBCZ-Westerpark in Amsterdam, Noord-Holland Netherlands

WILD RELEASE NOTES:

in de kast gezet!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.