Vehkalahden neidot

by Kaari Utrio | History | This book has not been rated.
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingMINKULAwing of Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on 5/8/2011
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by wingMINKULAwing from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Sunday, May 08, 2011
Otin tämän Helsingin Oulunkylän kirjaston kierrätyshyllystä.

Kirjassa ei ole alkuperäisiä kansipapereita, siksipä tuunasin kirjaan uudet kannet. Netistä löysin tällaisen kuvauksen:

"Vaaleakutriset sisarukset Margareeta ja Helleka kasvavat neidoiksi ritariajan Suomessa. Iloisen Viipurin linnansalien ja kauppahuoneiden vaiheilla rakkaus ja onni ojentaa kätensä heille kummallekin. Mutta naisen sydän on arvaamaton. Sokea, mieletön intohimo johtaa Hellekan pelottaviin kohtaloihin, kun taas velvollisuus pakottaa Margareetan tielle, jossa hänen elämänsä on alinomaa uhattuna. Sisarusten värikkäiden vaiheiden kehyksenä on 1400-luvun kuohuva elämä, vauraat aateliskartanot, luonnon kauneus ja kovuus, keskiajan omituiset uskomukset - kauas historiaamme jäänyt romantiikan ja julmuuksien aikakausi."

Edit. 11.2.16 Varattu He_Ri:lle.

Journal Entry 2 by wingMINKULAwing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Monday, April 18, 2016
Tämä oli jotenkin erilainen muihin Utrion kirjoittamiin tämän aikakauden kirjoihin verrattuna. Ehkä tässä näkyy se, että kirja on kirjailijan varhaista tuotantoa. Sankarittaret tuntuvat rakastavan jo heti jonkun pienen hullaantumisenkin perusteella eivätkä epäröi tunnustaa sitä miehelle. Toisaalta sankarittaret ovat myös hyvin omatoimisia ja sinnikkäitä, Helleka vaeltaa kävellen Turusta takaisin kotiin ja Margareeta lähtee hakemaan omin päin ratsastaen apua sisarelleen. Muistelen, että aiemmin lukemissani Utrioissa aatelisneidot ovat aika paljon passiivisempia ja rakkaudenilmaukset laimeampia kuin tässä. Kumpi lienee sitten historian kannalta oikeampi kuvaus vai onko kyse vain persoonallisuuksien eroista?

Osallistun tällä Aakkoshaasteeseen ja Kirjan vuosi 2016 -lukuhaasteeseen, jossa kuittaan kohdan 5 (kirjan kannesta voi tehdä kirjanaaman).

Journal Entry 3 by wingMINKULAwing at Viikin kirjasto in Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Saturday, April 23, 2016

Released 2 yrs ago (4/23/2016 UTC) at Viikin kirjasto in Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland

WILD RELEASE NOTES:

He_Rillä olikin kirja jo hyllyssään, joten tämä on nyt vapaa jonkun muun luettavaksi. Hyviä lukuhetkiä!
*****
Onnea, olet löytänyt vapauttamani kirjan! Se on nyt sinun - voit pitää sen, antaa tuttavallesi tai vapauttaa edelleen. Kiitos kun ilmoitit löytäneesi kirjan! Mikäli haluat, olet tervetullut liittymään Bookcrossing.comiin. :)

Congratulations, you've found a book I released in the wild. It's yours now - you can keep it, give to someone you know or release it back in the wild. Thank you for letting me know you've found it! If you want, you're welcome to join Bookcrossing.com. :)

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.