Ο Φρόιντ στο Μανχάταν

by Λυκ Μποσί | Mystery & Thrillers |
ISBN: Global Overview for this book
Registered by karjim of Skyros - Σκύρος, Evia Greece on 5/7/2011
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by karjim from Skyros - Σκύρος, Evia Greece on Saturday, May 07, 2011
Περιγραφή
Ένας πλούσιος και διάσημος αρχιτέκτονας βρίσκεται δολοφονημένος στο σπίτι του στο Μανχάταν. Μοναδική μάρτυρας του φόνου είναι η νεαρή και όμορφη κόρη του, η οποία όμως δεν είναι σε θέση να δώσει πληροφορίες στην αστυνομία επειδή πάσχει από αμνησία. Την ίδια εποχή τυχαίνει να βρίσκεται στη Νέα Υόρκη ο γνωστός Βιεννέζος ψυχίατρος Ζίγκμουντ Φρόιντ, μαζί με το φίλο και μαθητή του Καρλ Γιουνγκ. Οι δύο ψυχίατροι θα κληθούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εφαρμόζοντας στη νεαρή γυναίκα τη θεραπευτική μέθοδο της ψυχανάλυσης και θα βρεθούν έτσι αντιμέτωποι με τη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας τους: να διεισδύσουν στην ψυχή ενός κατά συρροήν δολοφόνου.

Το μυθιστόρημα "Ο Φρόιντ στο Μανχάταν", του Γάλλου συγγραφέα Λυκ Μποσί, κυκλοφόρησε το 2009 και σημείωσε μεγάλη εκδοτική επιτυχία στη Γαλλία.

Το βιβλίο στηρίζεται σ' ένα ιστορικό γεγονός: το φθινόπωρο του 1909 ο Ζίγκμουντ Φρόιντ και ο Καρλ Γιουνγκ επισκέπτονται την Αμερική. Σκοπός τους είναι να δώσουν μια σειρά διαλέξεων στα αμερικανικά πανεπιστήμια για να προωθήσουν την ιδέα της ψυχανάλυσης. Αξιοποιώντας το πραγματολογικό υλικό και την πλούσια σχετική βιβλιογραφία, ο Μποσί γράφει ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα, όπου η ιστορική αλήθεια αναμιγνύεται με τη μυθοπλαστική φαντασία.
Ο συγγραφέας, στηριγμένος σε βιογραφικά και επιστημονικά δεδομένα, σκιαγραφεί με ζωντάνια τις δύο μεγάλες προσωπικότητες της ψυχιατρικής, καθώς και τη σύγκρουση που υποβόσκει στις σχέσεις τους. Στις σελίδες του βιβλίου ζωντανεύει επίσης η Αμερική των αρχών του εικοστού αιώνα, με τη ραγδαία οικιστική και τεχνολογική ανάπτυξη αλλά και τη διαρκώς αυξανόμενη βία της αμερικανικής κοινωνίας.

Journal Entry 2 by karjim at Kallithea - Καλλιθέα, Attica Greece on Saturday, May 07, 2011
Είχα ακούσει πολλά γι' αυτό το βιβλίο. Ήταν το φετινό best -seller του Καλέντη. Ο δε συγγραφέας είναι συνομίληκός μου και αυτό είναι το πρώτο του βιβλίο. Κατ' αρχήν συγχαρητήρια γιατί για πρώτο βιβλίο είναι πολύ καλό αλλά έτσι εξηγούνται και κάτι θεματάκια.
Λοιπόν το τι έρευνα έκανε αυτός ο κακομοίρης για να γράψει αυτό το βιβλίο δε λέγεται. Κουράζομαι μόνο στη σκέψη του πόση βιβλιογραφία διάβασε για να καλύψει όλα τα θέματα με τα οποία καταπιάστηκε. Φρόιντ, Γιουνγκ, Τέσλα, Τζ. Π. Μόργκαν, Αρχιτεκτονική, Ψυχανάλυση, Ψυχιατρική, Αλχημιστές, Σύγχρονη Επιστήμη. Συν τα ιστορικά γεγονότα των ομιλιών Φρόιντ και Γιουνγκ στις ΗΠΑ. Κι όλα αυτά για ένα καθαρό αστυνομικό μυθιστόρημα, που ο Φρόιντ και ο Γιουνγκ γίνονται λίγο Χόλμς και Γουώτσον για να βοηθήσουν τον αδέκαστο αστυνόμο Καν.
Γρήγορη και ενδιαφέρουσα πλοκή, αρκετοί φόνοι, μυστικιστικές αναφορές, συνωμοσιολογία, και πολλή ψυχανάλυση στο βιβλίο που ακολουθεί την αμερικάνικη συνταγή του best seller.
Που απογοητεύτηκα; Πρώτον πριν τη μέση του βιβλίου είχα καταλάβει το δολοφόνο και αυτό στη σπάει σε ένα αστυνομικό μυθιστόρημα. Δεύτερον τόση υπερπληθώρα πληροφοριών και τόση ανάμιξη ασύνδετων μεταξύ τους πραγμάτων αλλά πιασάρικων για το κοινό μου κάνει για υπερπροσπάθεια. Κι αν το αστυνομικό δε σου βγάζει αβίαστα τη συνέχεια αλλά φαίνεται να παιδεύεται , υστερεί. Πολύ ευχάριστο για καλοκαιρινό ανάγνωσμα αλλά περίμενα περισσότερα.

Journal Entry 3 by maltrebus at Athens - Αθήνα, Attica Greece on Tuesday, May 17, 2011
Καλή πρώτη προσπάθεια, περιμένω τη συνέχεια να δω που θα τον κατατάξω.Το βιβλίο λοιπόν διαβάζεται ευχάριστα αν και η αστυνομική του πλοκή δεν είναι πολύ δυνατή μια και ο δολοφόνος σε ένα έμπειρο αναγνώστη του είδους είναι πασιφανής. Ο DAN BROWN έχει καταστρέψει κόσμο μια και σε αυτό το βιβλίο υπάρχει πλήθος πληροφοριών για τη μασωνία, τους αλχημιστές, μυστικές εταιρίες που είναι μέλη τους η ελίτ της επιχειρηματικότητας, της πολιτικής , της επιστήμης κ.τ.λ.
Το κτίσιμο των χαρακτήρων των πρωταγωνιστών και η αναλυσή τους είναι καλή μια και καταφέρνει να εξανθρωπίσει δύο μύθους τησ ψυχιατρικής επιστήμης και να τους κάνει πραγματικούς και συμπαθητικούς στον αναγνώστη. Το ιστορικό πλαίσιο της εποχής έχει αποδοθεί καλά εκτός από το χημείο που αναφέρεται το Five Points το οποίο περιγράφεται όπως ήταν πριν είκοσι χρόνια από την εποχή που αναφέρεται

Journal Entry 4 by karjim at Skyros - Σκύρος, Evia Greece on Wednesday, May 08, 2013
Πίσω σε μένα.

Released 7 yrs ago (5/19/2013 UTC) at Καφέ - μπαρ "Οινώ" in Skyros - Σκύρος, Evia Greece

WILD RELEASE NOTES:

~~~~~ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ~~~~~
Καλωσήρθες στο BookCrossing!
Γράψε αν θες ένα μικρό σχόλιο για το πού και πώς βρήκες το βιβλίο. Δεν χρειάζεται να γραφτείς στο site για να γράψεις σχόλιο παρακάτω - μπορείς να παραμείνεις ανώνυμος!
Διάβασε το βιβλίο, αν θέλεις, και μετά βοήθησέ το να συνεχίσει το ταξίδι του αφήνοντάς το κάπου (σε ένα παγκάκι, σε έναν τηλεφωνικό θάλαμο, στο προαύλιο του σχολείου, στο τραπεζάκι μιας καφετέριας, κλπ.) για να το βρει κάποιος όπως το βρήκες κι εσύ. Μπορείς ακόμη να το χαρίσεις σε κάποιον φίλο σου!

Μπορείς να συναντήσεις άλλους Έλληνες BookCrossers στο Ελληνικό Φόρουμ του site για να σου εξηγήσουν ό,τι χρειάζεσαι να ξέρεις. Επίσης μπορείς να ρίξεις μια ματιά στον Ταξιδιωτικό Οδηγό BookCrossing και στο Ελληνικό Bookrossing wiki που θα σου λύσουν κάποιες απορίες για τη λειτουργία του site.

Για να αφήσεις σχόλιο (αρχικά να με ενημερώσεις ότι βρήκες το βιβλίο!), γράψε (επάνω αριστερά στο "Enter a BCID") τον κωδικό αριθμό που βρίσκεται στην ετικέτα μέσα στο βιβλίο, και πάτα "Go".
Ευχαριστώ, και καλή ανάγνωση!

Καλό ταξίδι βιβλιαράκι!
~~~~~ FOR THE NEXT READER ~~~~~
Welcome to BookCrossing!
Write if you want a short entry about how and where you found this book. You don’t have to register to this site to do so, you can remain anonymous.
Read the book if you wish and then help it continue its trip by leaving it in a public place (a bench, a coffee-shop table, a phone booth etc) for someone to find it the same way you did. You may even give it to a friend to read!


Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.