Eropaperit

by Laura Honkasalo | Literature & Fiction |
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingSemmingwing of Jyväskylä, Keski-Suomi / Mellersta Finland Finland on 4/9/2011
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
5 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingSemmingwing from Jyväskylä, Keski-Suomi / Mellersta Finland Finland on Saturday, April 09, 2011
Takakansi:

Kun Sinikka tutustui Jokkeen, kesät olivat helteisiä, kalliot sileitä ja saaristohuvilaa hallitsi Joken villi ja tyylikäs äiti Leaa. Vuonna 1966 koko elämä oli selkeänä edessä: avioliitto, pian syntyvät lapset, albumi täynnä onnellisia ja vähän hulluja kuvia.

Vuonna 1976 maailma repesi kahtia. Isä rakastui uuteen naiseen, ja kuusivuotiaan Saran oli opittava, että isän luona pätivät eri säännöt. Joka toinen viikonloppu oli pukeuduttava toisiin vaatteisiin, elettävä luonnonmukaisesti, vaihdettava herkut horsmanvarsiin ja koivunlehtiteehen. Oli kutsuttava Raisaa äidiksi ja äitiä Paskikseksi.

Nyt Leea makaa masentuneiden vanhusten osastolla ja häntä käy katsomassa vain ex-miniä Sinikka. Miksi kaikki meni rikki?

Journal Entry 2 by wingSemmingwing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Monday, April 11, 2011
Tämän lukemisesta on jo aikaa, mutta muistelen kirjaa lämmöllä. Tarina on raadollinen kertomus siitä, millaista elämästä tulee kun lähipiirin ihmissuhteet mutkistuvat ja arki alkaa kuristaa. En ole lukenut muita Honkasalon kirjoja, mutta varmasti lukaisen, jos sattuu käsiin.

Journal Entry 3 by wingAnneliswing at Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, April 12, 2011
Tämän kirjan olen aikonut joskus lukea, joten liityin säteeseen, kun sellainen kohdalle osui.
Junassa jo aloin lukea ja hyvältä vaikutti.
Kiitos kirjasta, Semming!
Aiotko kaupata sädettä vai miitissäkö sitten tarjoan eteenpäin? No, sen ennättää vielä kuulla.

Journal Entry 4 by wingSemmingwing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Thursday, April 14, 2011
Pistetää tähän väliin sädelistaa, kun unohdin sen perustaa. :) Kirja on tarjolla säteenä, mutta on kovakantinen ja justihinsa kolmisen senttiä paksu, eli kätevintä olisi kuljetella miiteissä tai kuuriirikyydillä. Tästä syystä ei tarvitse hätäillä kirjan eteenpäin laittamisen kanssa.

SÄDE:
Annelis
Annimanni
Piiku
Louhi

Journal Entry 5 by wingAnneliswing at Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Monday, June 27, 2011
No, minulla on toinenkin kirja Annimannille päin menossa. Luenpa nyt seuraavaksi molemmat, niin saan ne matkaan taas.

Journal Entry 6 by wingAnneliswing at Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, September 13, 2011
Kas vain, journaali on jäänyt tekemättä.
Tätä kirjaa lukiessa on mukavaa muistella mitä itse puuhaili noina vuosina. Elämä ei ole aina helppoa eikä mene suunnitelmien mukaan. Kyllä minua kuitenkin Jouko ja Raisa ärsyttivät pahan kerran. Pahanlaatuisen itsepetoksen vallassa eivät yhtään ajatelleet miltä lapsista tuntuu. Pahinta on että heidän kaltaisiaan ihmisiä on olemassa. Olen tavannutkin, valitettavasti.
Pidin kirjasta kovasti ja varmasti luen muutkin Honkasalon kirjat jahka ehdin.
Annimanni odottaa kirjaa ja tulee tänään miittiin. Siinä on oikein mukava yhtälö!
Kiitos hyvästä kirjasta, Semming!

This is my # 85 in
"KEEP THEM MOVING 2011" Challenge arranged by Booklady331.

Journal Entry 7 by wingAnnimanniwing at Espoo, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, September 13, 2011
Kirja minulla, kiitos! Olen lukenut Honkasalolta aiemmin Sinun lapsesi eivät ole sinun, josta tykkäsin kovasti. Tyttökerhokin on hyllyssä odottamassa.

Yritän lukea tämän kohtuullisessa ajassa ja toimitan sitten eteenpäin.

Journal Entry 8 by wingAnnimanniwing at Espoo, Uusimaa / Nyland Finland on Monday, October 01, 2018
Voihan äh ja kääk. Nyt nolottaa ja hävettää. Sain nimittäin toisen kappaleen tätä kirjaa tänään käteeni Rantakassi-nappauksena ja rupesin tutkimaan hyllyäni, kun oli sellainen tunne, että tämä sieltä jo löytyy. No, löytyihän se ja niin kävi ilmi, että sädekirja oli joutunut tavallisten TBR-kirjojen joukkoon ja jumittunut minulle peräti seitsemäksi (!!!!!!!!!) vuodeksi. Se ei todellakaan ole lupaamani kohtuullinen aika. Olen niin niin niin pahoillani! Nyt kysyn heti Piikulta, vieläkö hän on Eropapereista kiinnostunut. Anteeksi vielä!

Journal Entry 9 by wingAnnimanniwing at Espoo, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, October 02, 2018

Released 5 mos ago (10/6/2018 UTC) at Espoo, Uusimaa / Nyland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Kirja siirtyy Piikun haltuun lauantaina Turun kirjamessuilla.

Journal Entry 10 by wingPiikuwing at Parainen, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Saturday, October 06, 2018
Kirja on täällä, kiitos Annimanni!

Journal Entry 11 by wingPiikuwing at Parainen, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Wednesday, October 10, 2018
Tämä tuli luettua melko nopeasti. Nautin 60-luvun kuvauksista, niistä tuli mieleen oman lapsuuden aurinkoiset kesäpäivät joita vietettiin koko perheen ja välillä muidenkin sukulaisten voimin Turun saaristossa. Avioero-osuus sen sijaan oli sydäntä raastavaa, etenkin Saran tuntemuksia oli kuvattu vähän liiankin uskottavasti. Raisa sen sijaan... alussa tunnistin vastaavan tyypin omastakin lähipiiristä, mutta ehkä tässä kohtaa tarina meni vähän turhan mustavalkoiseksi. Mahtoivatko kirjailijan omat kokemukset vaikuttaa siihen että kirjan "toinen nainen" oli läpeensä paha?

Ihan luettava ja ajatuksia herättävä kirja, mutta olisi mielestäni kaivannut paikoitellen vähän tiivistämistä.

Louhi on jo lukenut tämän kirjan, eikä Semmingilläkään ollut toiveita jatkon suhteen, joten se on vapaa jatkamaan matkaansa. Seuraavaksi Outa1977:lle toivelistahipan viemänä.

Journal Entry 12 by outa1977 at Sastamala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Thursday, October 25, 2018
Eropaperit saapuivat aamupostin mukana. En vielä ehdi näitä allekirjoittaa, mutta menee varmaan lukuun kuitenkin lähitulevaisuudessa. Pysyväiskokoelmassa on Honkasalon Sinun lapsesi eivät ole sinun, joka oli erittäin hyvä. Kiitos tästä ja kortista. Hyvää syksyä myös Paraisille. :)

Journal Entry 13 by outa1977 at Sastamala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Saturday, February 09, 2019
Koskettava kirja lukea näin itsekin eroperheen lapsena. Todellakin tiedän, mitä on olla vanhempien "välissä." Minullekin oli mummo tärkeä, kuten Saralle ja Tomille tässä kirjassa. Sellainen turvasatama ja huolehtija, joka jaksoi olla vahva vaikkei varmasti ollut hänelläkään helppoa kaiken keskellä. Kirjassa ahdisti välillä liika paatoksellisuus ja asioiden loputon vatvominen. Raisan ja Joken olisin voinut kuristaa, niin pahaa teki heidän toimintansa tässä kirjassa. Vähempikin kuvaus olisi heistä riittänyt, koin sen paikoin liian ahdistavaksi. Kirja on helppolukuinen ja Honkasalo kirjoittaa sujuvasti. Ihaninta oli kuvaukset saaristohuvilan kesistä, kun kaikki oli vielä hyvin.

Helmet-lukuhaaste: Kirjassa on yrittäjä tai yritys

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.