Gewijde nacht

by Tahar Ben Jelloun | Literature & Fiction | This book has not been rated.
ISBN: Global Overview for this book
Registered by miertje of Houten, Utrecht Netherlands on 3/31/2011
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by miertje from Houten, Utrecht Netherlands on Thursday, March 31, 2011
IIn de zevenentwintigste nacht van de ramadan wordt de twintigjarige Zahra aan het sterfbed van haar vader geroepen. Hij voedde haar op als een zoon, maar geeft in deze gewijde nacht toestemming een einde te maken aan de maskerade. Na zijn begrafenis verlaat ze het ouderlijk huis en gaat op zoek naar haar vrouwelijke identiteit. De vrijheid die ze bevecht, brengt haar in ernstig conflict met de omgeving.

'Een prachtige, subtiele, bijna sprookjesachtige roman.' de Volkskrant

'Ben Jelloun gebruikt het thema van de androgynie om de rolverdeling tussen de seksen en de daaruit voortvloeiende misverstanden in de Arabische samenleving aan de kaak te stellen.' NRC Handelsblad
.

Journal Entry 2 by miertje at Kelderman en van Noort in Eindhoven, Noord-Brabant Netherlands on Sunday, February 25, 2024

Released 1 mo ago (2/25/2024 UTC) at Kelderman en van Noort in Eindhoven, Noord-Brabant Netherlands

WILD RELEASE NOTES:

Hallo daar, vinder! Als je dit leest, heb je een boek gevonden. Gefeliciteerd! Hopelijk is het iets dat je leuk vindt; zo niet, dan heeft het je toch tenminste hier gebracht en dat is ook wat waard. Je mag het boek gerust doorgeven aan iemand anders, of zomaar ergens achterlaten. Ondertussen was je toch maar mooi nieuwsgierig genoeg om op deze site te komen kijken. Kijk gerust wat rond. Veel plezier! Als je het boek ook wilt volgen dan kun je je het beste aanmelden als nieuwe bookcrosser (Engelse pagina). Ik zou het erg leuk vinden als je mijn naam (miertje) wilt invullen als Referring Member, dan kan ik zien dat je ook een geregistreerde bookcrosser bent geworden.Oh ja, er is ook een Nederlandse website voor als je nog meer wilt weten over bookcrossing.

Hello, dear finder!You've just found a free BookCrossing book, and came to the site to make a journal entry. You've made me happy already!Please feel free to keep the book, or give it away to someone else. Thank you for taking the time to come to BookCrossing. I hope you'll enjoy the book!

Journal Entry 3 by wingOBCZ-Hortensiawing at Helmond, Noord-Brabant Netherlands on Sunday, February 25, 2024
Meegenomen van de meeting, boek staat nu in onze mini/tuinbieb!

Journal Entry 4 by wingOBCZ-Hortensiawing at Helmond, Noord-Brabant Netherlands on Thursday, March 21, 2024
Het boek is meegenomen!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.