Minä, Safiya - Nigerialaisen naisen tarina

by Safiya Hussaini Tungar Tudu, Raffaele Maston | Biographies & Memoirs | This book has not been rated.
ISBN: 9515710316 Global Overview for this book
Registered by wingMINKULAwing of Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on 3/29/2011
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by wingMINKULAwing from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, March 29, 2011
Pasilan kirjaston kierrätyshyllystä.

Netistä löytynyt kuvaus kirjasta:

"Kivittäminen. Mitä se oikeastaan tarkoitti? Olin lapsena ohimennen kuullut kylän vanhusten puhuvan siitä. Nyt minut haluttiin kivittää kuoliaaksi. Minut, jonka ainoa virhe oli ollut uskoa kelvottoman miehen lupauksiin." Näin kertoo nigerialainen Safiya Hussaini Tungar Tudu rankasta elämänvaiheestaan, jolloin hänet uhattiin kivittää kuoliaaksi.

"Minä, Safiya" on Safiyan oma kertomus siitä, kuinka hän selviytyi kivitystuomiosta, jonka islamilainen tuomioistuin sharia-lain mukaan oli hänelle langettanut. Toimittaja Raffaele Masto on kirjoittanut kirjan yhdessä Safiyan kanssa.

Safiyan ääni kuuluu kirjassa. Ääni on rauhallinen ja turvallinen. Safiya Hussaini on maalaisnainen, muslimi ja äiti. Hänen rikkomuksensa islamin lakia vastaan oli ennen avioliittoa alkanut raskaus. Safiya oli luottanut miehen lupauksiin naimisiinmenosta ja antautunut hänelle.

Raskauden tultua ilmi mies hylkäsi Safiyan, ja hänen oma veljensä ilmiantoi hänet tuomioistuimelle. Toimittajien kiinnostuttua hänen tapauksestaa, Safiyan asia levisi ympäri maailmaa ja ihmiset havahtuivat puolustamaan Safiyan elämää. Vetoomukset auttoivat poliittiseksi muodostuneessa oikeudenkäynnissä ja Safiyan tapaus havahdutti muutkin musliminaiset taistelemaan oikeuksistaan. Kyläyhteisö ei enää hyväksynyt vanhoja lakeja.

Saatuaan kylän naisten tuen puolelleen Safiya kertoo itsekin lopulta ymmärtäneensä, että kivitystuomiolla ei ollut mitään tekemistä Allahin tahdon kanssa, vaan lakia olivat tulkinneet erehtyväiset ihmiset. Safiya pelastui tuomiolta ja tuli samalla auttaneeksi muitakin saman kohtalon saaneita naisia Afrikassa."

Journal Entry 2 by wingMINKULAwing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Thursday, November 17, 2016
Safiyan tarina luettu. Todella paljon ikäviä miehiä sattui hänen elämäänsä, mutta hyvin toiveikas ja positiivinen Safiya jaksoi silti olla. Hienoa myös, miten vanhemmat jaksoivat tukea Safiyaa, vaikka aluksi tuntuikin tosi epäreilulta se, että avioliittoa suunniteltiin kysymättä Safiyan mielipidettä. Parasta kai vanhemmat hänelle kuitenkin toivoivat...

Osallistun tällä Kirjan vuosi 2016 -lukuhaasteeseen, jossa kuittaan kohdan 26 (elämäkerta tai muistelmateos).

Journal Entry 3 by wingMINKULAwing at Viikin kirjasto in Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, December 14, 2016

Released 2 yrs ago (12/14/2016 UTC) at Viikin kirjasto in Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland

WILD RELEASE NOTES:

Hyvää joulua seuraavalle lukijalle! ;)

*****
Onnea, olet löytänyt vapauttamani kirjan! Se on nyt sinun - voit pitää sen, antaa tuttavallesi tai vapauttaa edelleen. Kiitos kun ilmoitit löytäneesi kirjan! Mikäli haluat, olet tervetullut liittymään Bookcrossing.comiin. :)

Congratulations, you've found a book I released in the wild. It's yours now - you can keep it, give to someone you know or release it back in the wild. Thank you for letting me know you've found it! If you want, you're welcome to join Bookcrossing.com. :)

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.