Saako tälle edes nauraa?

by Hugleikur Dagsson | Graphic Novels |
ISBN: 9789517965026 Global Overview for this book
Registered by duskiska of Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on 3/28/2011
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
9 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by duskiska from Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Monday, March 28, 2011
Epäkorrektia huumoria. Jos nämä Dagssonin piirrokset eivät ole entuudestaan tuttuja, saa niistä hyvän käsityksen esim. täältä: http://www.dagsson.com/

Oma suhtautumiseni näihin on varsin ristiriitainen. Toisaalta osa naurattaa jo siksikin, että tällaisille asioille ei saa nauraa, mutta toisaalta "vitsit" tuntuvat usein pelkästään typeriltä. Näin Dagssonin Turun kirjamessuilla v. 2010 (vai oliko se -09), ja sen jälkeen pidin hänen teoksistaan entistä vähemmän. Tyyppi luki ja selitti siellä omia piirroksiaan ja nauroi niille. Oikea dille.

Takakannesta:

"Hugleikur Dagsson on kotoisin Islannista. Siellä asiat ovat yhtä hienosti kuin Suomessa: Talvella on pimeää. Kesällä ei ole. Islannissakin juodaan paljon viinaa, mutta toisin kuin Suomessa, siellä syödään myös mädätettyä hainlihaa.

Islannissa tämä kirja on bestseller."

Journal Entry 2 by duskiska at Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Saturday, May 21, 2011
Koska järjestämässäni arvonnassa oli niin paljon kiinnostusta Dagssoneita kohtaan, niin teen tästä säteen. Mukaan lähtee Eikö muka naurata, pikkuvihkonen Dagssonin piirroksia: http://www.bookcrossing.com/journal/9740489/

Tämä ja Eikö muka naurata mahtuvat hyvin samaan C5-kuoreen ja painavat yhdessä reilusti alle 500 g (tarkemmin sanoen n. 320 g). Matkaavat siis hyvin esim. pienessä Helposti-kuoressa, paksuuskin on alle 3 cm. Jos ilmaantuu osallistujia, jotka haluavat lukea näistä vain toisen, niin he päätyvät sitten säteen häntäpäähän. Joku saattaa siis joutua lähettämään nämä erikseen eri ihmisille. Eikö muka naurata -lirpake kulkee yksinään yhdellä postimerkillä.

Säännöt lienevät melko tavanomaiset:
- Joku kysyy sinulta osoitettasi privaviestillä. Vastaa ja kerro se, jotta saat kirjat. ;>
- Kysy seuraavan osallistujan osoitetta privaviestillä heti kun saat kirjat. Tarkista listasta, osallistuuko seuraava molempien kirjojen säteeseen vai tahtooko hän vain toisen.
- Tee JE saatuasi kirjat, luettuasi ne ja lähetettyäsi ne.
- Lukuaikaa voisi olla vaikka kuukausi. Nämä ovat nopealukuista tavaraa. Kerro JE:ssä, jos lukeminen/lähettäminen jostain syystä viivästyy.
- Vieno toive on, että kirjat jatkavat säteen päätyttyä matkaansa miiteissä tai kontrolloiduissa vapautuksissa, mutta se on sit säteen vikan osallistujan päätettävissä.

Osallistujat, joita järjestelen paikkakunnittain, jotta osallistujilla on halutessaan mahdollisuus säästää postikuluissa:

Nokkosperhonen (molemmat, Turku)
pippis (molemmat, Turku)
miumaumou (molemmat, Pori)
Alejanda (molemmat, Pori)
stinaP (molemmat, Raahe)

Journal Entry 3 by duskiska at Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Tuesday, May 24, 2011

Released 7 yrs ago (5/24/2011 UTC) at Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Kusti vie kirjat Nokkosperhoselle.

Journal Entry 4 by Nokkosperhonen at Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Sunday, May 29, 2011
Duskiska, kiitos, tämä kirja saapuikin jo keskiviikkona sen pienemmän kanssa.

Journal Entry 5 by Nokkosperhonen at Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Monday, June 06, 2011
Vähän liiankin iso kerta-annos Dagssonia oli tämä sen pienemmän jälkeen... Tulipahan kuitenkin luettua, ja seuraavaksi tartun johonkin ihan muuhun. :-) Jälki oli vähän epätasaista ja toistoa oli noinkin paksussa kirjassa jonkin verran, etenkin tappoaiheen osalta. Parhaimmistoa oli piirros luokkakokoukseen valmistautuvasta naisesta.

Journal Entry 6 by Nokkosperhonen at Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Monday, June 06, 2011

Released 7 yrs ago (6/6/2011 UTC) at Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Pippis on säteessä seuraavana, joten lähetän kirjan tänään hänelle. Omaperäisiä lukuhetkiä! ;-)

Journal Entry 7 by wingpippiswing at Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Thursday, June 09, 2011
Kirja on perillä! Ja osa on jo luettukin... Ei tämä kauaa Turussa happane!
Kiitos sekä duskiskalle että Nokkosperhoselle!

Journal Entry 8 by wingpippiswing at Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Saturday, June 11, 2011
Ehkä hellekin vähän pehmitti päätä, mutta vietin Dagssonin kanssa oikein humoristisen lauantaipäivän. Musta, groteski huumori on aina välillä paikallaan! Kiitos tästä hermoja höllänneestä pläjäyksestä, nyt startataan kohti Poria!

Journal Entry 9 by wingpippiswing at Pori, Satakunta Finland on Monday, June 13, 2011

Released 7 yrs ago (6/13/2011 UTC) at Pori, Satakunta Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Tekisi mieli ensin laittaa työpaikan koppari laulamaan ja tapetoida näillä huone... Mutta lähteköön mokoma Poriin ilahduttamaan työn raskaan raatajaa!

Journal Entry 10 by miumaumou at Pori, Satakunta Finland on Tuesday, June 14, 2011
Jep, täällä on. Porissa, meinaa. Ja helteetkin meni sitten sen siliän tien. Mälsää, vaikkei se tietenkään kirjan tahi pippiksen syytä ollut. Kai. Onneksi on erittäin vinoutunutta huumoria luvassa, joten pärjään ehkä seuraavaan helteeseen saakka. Paitsi, jos se onkin vasta ensi kesänä... Kesälomalukemiseksi en sentään tätä säästä vaan taidanpa tempaista hetimiten. Ja sitten meen Alelle tonnin kahville.

Kiitos kirjasta kierrättäjät ja erikoiskiitos tietenkin sinulle, sädettäjä-duskiska!

Journal Entry 11 by miumaumou at Pori, Satakunta Finland on Thursday, June 16, 2011
Tiesin, että luvassa on pimeää huumoria, mutta että näin himmeetä. Nuo tappojutut ja seksihommelit eivät todellakaan naurattaneet, minusta niissä ei ollut mitään hauskaa. Jotenkin tuli mieleeni South Park, mutta erona oli vain se, että South Park on joskus hauska. Oli kirjalla toki hetkensä. Itse pidän ehkä hieman siloisemmista kuvista, kuten taivaan portilla esitetty kysymys tai ikkunastahyppääjän pyyntö "anna jokin merkki" tai vaikka niin-totta-surkuhupaisa malja naisille...

Jäin kyllä vakavasti miettimään, mitä "kirjailijan" päässä mahtaa liikkua. Millainen huumorintaju pitää olla, että piirtää ja vielä julkaiseekin jotain tällaista? Ihan kuin herra olisi jäänyt ikuiseksi 13-vuotiaaksi takapenkin tuhrijaksi, siksi, joka yrittää olla kovinkin cool ja hauska. Mutta mutinoista huolimatta oli ainakin mielenkiintoinen opus. Tuon mukana tulleen pikkukirjan jälkeen taidan passata Dagssonit tästä eteenpäin...

Kirja on nyt varattu Alelle, joka on seuraavana säteessä.

Journal Entry 12 by Alejanda at Pori, Satakunta Finland on Tuesday, June 21, 2011
Kirja Alella, jatkaa matkaa seuraavaksi stinaP:ille.

Journal Entry 13 by Alejanda at Pori, Satakunta Finland on Tuesday, June 21, 2011
Ha-ha-ha! Vetäisin muutamat kunnon naurut, mutta totta puhuen osa jutuista meni sovinnaisuuden yli. Eniten nauratti se, kun vauva itki äidin sylissä ja mies pyysi vauvaa itselleen, koska se ei ihan selvästi viihdy äidin läheisyydessä. Voin olla varma, että äiti ojensi lapsen helpottuneena isälleen :D Tällä kirjailijalla ei taida itsellään olla lapsia

Yritän päästä postittamaan kirjat mahdollisimman pian kohti stinaP:ia.

Journal Entry 14 by stinaP at Raahe, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland on Thursday, June 23, 2011
Kirjat ovat Raahessa, kiitos! Näissä ei varmaankaan kauaa nokka tuhise, joten pitää alkaa jo selvittää, jatkavatko kirjat jollekin muulle vai päättyykö säde minuun.

Erityiskiitos Alelle kirjanmerkistä. Nyt se tuli turvallisesti perille :)

Journal Entry 15 by stinaP at Raahe, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland on Monday, June 27, 2011
Joo-o, jotenkin teinipoikahuumoria tämä kikkeli-kakka-oksennus-veri roiskuu-sisältö. Kuka voi vakavissaan tällaisia tehdä? No, Dagsson ilmeisesti. Ja todennäköisesti tässä erikoisuus myy, ainakin joillekin.

Mutta hei, olen nyt yhtä kokemusta rikkaampi! Joskus on hyvä lukea jotain sellaista, jota todella voi sanota kammoavansa - ihan vain siksi, että pysyy realistisena :)

Journal Entry 16 by stinaP at Raahe, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland on Saturday, July 02, 2011
Otan kirjan mukaani tänään miittiin.

Journal Entry 17 by Joika at Raahe, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland on Saturday, July 02, 2011
Ensivilkaisu kirjan sivuille sävähdytti.. kuka ihme kirjoittaa tällaista. No, ei voi olla muut kuin tanskalaiset tai islantilaiset, oli veikkaukseni. Koska toin miittiin islantilaisen opuksen, oli ihan asianmukaista ottaa mukaan uusi tilalle. Tosiasiassa kiinnostaa nähdä, miten pitkälle poliittiisen epäkorrektiuden maille tämä Dagsson on ollut valmis menemään.

Journal Entry 18 by Joika at Kiiminki, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland on Tuesday, July 12, 2011
No, aika pitkälle on herra uskaltautunut menemään. Tuhahtelua, tuomitsevia otsan kurtistuksia ja kommentteja "ei voi olla totta" sai aikaan lukuhetkeni tämän parissa. Olin juuri ennen tähän ryhtymistä lukenut romaanin, jossa tapahtui lapsen raiskaus.. ja asiaa käsiteltiin hiukan realistisemmin. Jotenkin sen jälkeen varsinkaan ei naurattanut yhtään tällainen huumori! Silti oli pakko lukea ja katsoa, ihan kuin kauhuelokuvien suhteen tulee tehtyä. Ihmisen mieli on ihmisen mieli.

Joukossa oli ihan hauskojakin pätkiä, joita mm. yllä oli listattu, mutta mistähän se johtuu, etten niistä pystynyt nauttimaan, kun se muu pisti tuhahtelemaan. Jaa, voinen todeta että tiukkapipona on mukava olla. :)

Journal Entry 19 by Joika at Oulu, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland on Thursday, August 25, 2011

Released 7 yrs ago (8/25/2011 UTC) at Oulu, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Taisi audotja napata Oulun miitissä tänä iltana.

Journal Entry 20 by audotja at Oulu, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland on Thursday, August 25, 2011
Joikalta otin mukaani miitissä. Monesti olen kirjakaupassa näitä kirjoja hipelöinyt, joten tartuin kirjaan nyt, kun tuli tilaisuus. Kiitos! :)

Journal Entry 21 by audotja at Oulu, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland on Sunday, November 20, 2011
Ööh, melkoinen pettymys. Tuli samanlainen olo, kuin monesti Fingerporia lukiessani, en vaan ymmärrä, mille piti nauraa. Ehkä olisi naurattanut, jos vitsit olisi viety pidemmälle, nyt lähes kaikki tuntuivat vain myötähäpeää aiheuttavilta huonoutensa takia. Mukaan oli otettu provosoivia aiheita, muttei näistäkään ollut saatu hauskoja juttuja aikaiseksi. Teinipoikahuumori kuvasi aika hyvin koko kirjaa.

Hauskat jutut: Äiti heittää vauvan kalliolta ja ihastelee vauvan lentotaitoa. Psykiatri kertoo potilaalle kyllästyneenä tämän horinoihin. Tuleva isä miettii itsensä juomista hengiltä ennen laskettua aikaa. Äiti nauraa mehiläispesän hyökkäyksen kohteeksi joutuneille lapsilleen. Äiti on puukottanut miehensä ja vastaa lapselle itkevänsä sipuleiden pilkkomisen takia.

Otan kirjan Revonlahden miittiin.

Journal Entry 22 by audotja at Siikajoki, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland on Sunday, November 20, 2011

Released 7 yrs ago (11/20/2011 UTC) at Siikajoki, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Revonlahden pikkujoulumiitissä taavinalle. Toivottavasti kolahtaa!

Journal Entry 23 by taavina at Raahe, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland on Wednesday, November 23, 2011
Otin kirjan Revonlahden miitistä kun kaverit yllyttivät, samalla kun myönsivät että sairasta on tämän kirjan huumori. Luin jo alkua pitkälle (tietokoneen jumittaessa) ja paljonhan tuossa on niitä ällöttäviä ja inhottavia juttuja. Pitää silti lukea/katsoa kokonaan.

Journal Entry 24 by taavina at Raahe, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland on Sunday, January 28, 2018
Löysin itsestäni sen tiukkapipon. En halunnut nauraa insestille, pahoinpitelyille, murhille, eläimiin sekaantumiselle jne. Toki välissä oli joku sovinnaisempi ja aivan hauskakin kuva, mutta kyllä enimmäkseen en tykännyt.
Parasta on, että saan tämän kauan (= 6 vuotta!) hyllyssäni pyörineen kirjan eteenpäin. Ja tiedän kyllä miksi se täällä niin kauan lojui, ei se oikein houkutellut lukemaan.

Journal Entry 25 by taavina at Raahe, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland on Friday, February 02, 2018

Released 1 yr ago (2/2/2018 UTC) at Raahe, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Työkaveri-ystävälle.


edit. palautui, vein 6.4. työpaikan kahvihuoneeseen tarjolle

edit. en tiedä lukiko/lainasiko töissä kukaan, 18.5. on takaisin minulla, vien tarjolle johonkin miittiin

Journal Entry 26 by stinaP at Oulu, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland on Friday, June 01, 2018
Haha, uusintakierros! Muhun nää on alkaneet vedota uudestaan. Näin vasta joitakin kuvia netissä ja ilahduin kovasti kun löysin tämän kirjan miitistä.

:)

Released 7 mos ago (7/7/2018 UTC) at PULL TOGETHER MEGA 2018 in Haapajärvi, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland

WILD RELEASE NOTES:

Onneksi olkoon, olet löytänyt BookCrossing-kirjan!

Toivottavasti pidät kirjasta ja ilmaisesta BookCrossing-sivustosta. Ole kiltti ja tee merkintä, jossa kerrot, mistä löysit kirjan. Jos luet sen, olisi myös kiva kuulla, mitä pidit kirjasta. Luettuasi kirjan voit joko pitää sen omassa hyllyssäsi tai antaa sen jatkaa matkaa.

Jos päätät liittyä BookCrossing-sivustolle, pääset myös itse seuraamaan kirjan matkaa ja lukemaan uusien lukijoiden ajatuksia tästä kirjasta.

Hyviä lukuhetkiä!

P.S. Tervetuloa suomenkieliselle keskustelufoorumille http://www.bookcrossing.com/forum/30

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.