Sub rosa

by Kim Smage | Mystery & Thrillers |
ISBN: 9041404732 Global Overview for this book
Registered by FaunBook of Eindhoven, Noord-Brabant Netherlands on 3/27/2011
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by FaunBook from Eindhoven, Noord-Brabant Netherlands on Sunday, March 27, 2011
Tone Saxe, eigenares van een succesvolle kunstgalerie in het Noorse Trondheim, wordt vermoord aangetroffen in het huis van haar protégé en ex-minnaar. Een crime passionel, zo lijkt het, en al snel zijn drie mogelijke daders hun vrijheid kwijt. Maar volgens Annekin Halvorsen, die net haar opleiding aan de politieschool heeft afgerond, is de zaak veel gecompliceerder. Wat heeft een inbraak in de galerie met de moord te maken? En welke geheimen verbergt het schilderij Sub Rosa? Zij volgt haar intuïtie, tegen de heersende mening van haar collega's in, en komt tot een schokkende ontdekking.

Journal Entry 2 by FaunBook at Bankje onder de beukenboom in Riethoven, Noord-Brabant Netherlands on Sunday, March 27, 2011

Released 10 yrs ago (3/27/2011 UTC) at Bankje onder de beukenboom in Riethoven, Noord-Brabant Netherlands

WILD RELEASE NOTES:

In de binnenstad van het door een ijzige winter geteisterde Trondheim wordt de galeriehoudster Tone Saxe in het huis van haar minnaar, de schilder Henry Aar op gruwelijke wijze vermoord. Een moord uit passie? Snel worden potentiële daders, w.o. Henry Aar in voorlopige hechtenis genomen... De auteur K. Smage (1945) begon als eerste de mannelijke stereotypen in de Noorse politieroman te doorbreken: zij schrijft dan ook vanuit het vrouwelijk perspectief. Haar hoofdpersoon is de jonge en zelfverzekerde rechercheur Anne-kin Halvorsen, die fris en onconventioneel aan het werk gaat, alleen vertrouwend op haar eigen vrouwelijke intuïtie. Zij ontdekt een geheimzinnige logica achter de behangcollages van H. Aar die een weg wijst naar oorlogsverleden en collaboratie: de weersomslag brengt tevens een verrassende ontknoping op gang! Smage schrijft met visie: spannend, geloofwaardig en met veel liefde voor details en sociale verhoudingen. Heerlijk levensecht en met de juiste portie humor! Goede vertaling. Kleine druk.
(Biblion recensie, Redactie)

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.