Tähtien väliset viivat. Esseitä identiteetistä

by Merete Mazzarella | Other | This book has not been rated.
ISBN: 9513125831 Global Overview for this book
Registered by wingTarnawing of Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on 3/8/2011
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingTarnawing from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Tuesday, March 08, 2011
Ruotsinkielinen alkuteos Linjer mellan stjärnor — Essäer om identitet (2002). Suomentanut Raija Viitanen. Tammi, Helsinki 2003. Sidottu, 224 sivua.

Metson poistohyllystä. Identiteetistä kiinnostuneena yritin lukea kirjaa silloin kun se oli ihan tuore tapaus, mutta luovutin kesken kaiken. Ehkä toinen kierros onnistuu paremmin. Tai sitten ei.

Takakansi:
Omaa identiteettiään voi lähestyä monella tavalla. Mazzarella on tutustunut itseensä kirjoittamalla. Kirjallisuudentutkijana häntä on aina kiehtonut se, että identiteetti kuvataan usein juuri kertomuksena — kertomuksena siitä, keitä me olemme suhteessa siihen elämään, jota olemme eläneet ja suhteessa siihen, mitä haluamme vielä saavuttaa. Hän lainaa englantilaista John Bergeriä: kuvitellun viivan lähekkäin olevien tähtien välille tarinankertojat loivat taivaalle olentoja antoivat niille identiteetin. ”Tähdet seurasivat tuolla viivalla toisiaan kuin tapahtumat kertomuksessa. Tähtikuvioiden hahmottaminen ei tietenkään muuttanut tähtiä eikä liioin sitä pimeää tyhjyyttä, joka niitä ympäröi. Se muutti ihmisen tavan tulkita yötaivasta.”
Tähtien väliset viivat on teos, joka houkuttelee vetämään viivoja ja näkemään tähtikuvioita. Mazzarellan vaikuttava lukeneisuus ja kieli, joka tuntuu yhtä aikaa leikillisen helpolta ja tieteellisen tarkalta, yhdistyvät tässä teoksessa kykyyn ammentaa mielenkiintoista aineistoa omasta elämästä, kun pohdittavana ovat suuret kysymykset: Kuka minä oikein olen? Olenko minä se, joka luulen olevani? Kuka ratkaisee kuka minä olen — minä itse vai joku muu? Mikä oikeastaan on yksityisen suhde yleiseen? Mitä identiteetti oikeastaan on?

Merete Mazzarella Wikipediassa

Released 7 yrs ago (1/2/2012 UTC) at Pääkirjasto Metso, vaihtohylly/ book swap in Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland

WILD RELEASE NOTES:
LÖYTÄJÄLLE:

Kiitos, että nappasit tämän kirjan mukaasi ja tulit vielä vilkaisemaan sen matkapäiväkirjaa!

Tieto siitä, että kirja on hyvissä käsissä, on minulle tärkeä. Siksi pyydän sinua kertomaan, että se on sinulla. Toivon myös, että luettuasi kirjan poikkeat uudestaan täällä kirjoittamassa mietteitäsi lukemastasi. Sinun mielipiteesi kiinnostaa minua. :) Samalla voit myös kertoa mahdollisista jatkosuunnitelmistasi kirjan varalle.

Jos olet kiinnostunut BookCrossingista, mutta haluaisit tutustua siihen suomen kielellä, kurkkaapa näiden linkkien taakse:
* BookCrossingista suomeksi http://bookcrossingfinland.net/wiki/Etusivu
* Suomenkielinen keskustelufoorumi http://www.bookcrossing.com/forum/30
* BookCrossing suomenkielisessä Wikipediassa http://fi.wikipedia.org/wiki/Bookcrossing

LUKUILOA!!!Journal Entry 3 by wingFlower78wing at Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, September 25, 2018
En voinut vastustaa, kun näin tämän kirjan Keravan kirjaston vaihtohyllyssä, vaan otin mukaani. Missäköhän tämä on ollut menneet yli 6,5 vuotta?

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.