Tähtien väliset viivat. Esseitä identiteetistä

by Merete Mazzarella | Other |
ISBN: 9513125831 Global Overview for this book
Registered by Tarna of Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on 3/8/2011
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by Tarna from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Tuesday, March 08, 2011
Ruotsinkielinen alkuteos Linjer mellan stjärnor — Essäer om identitet (2002). Suomentanut Raija Viitanen. Tammi, Helsinki 2003. Sidottu, 224 sivua.

Metson poistohyllystä. Identiteetistä kiinnostuneena yritin lukea kirjaa silloin kun se oli ihan tuore tapaus, mutta luovutin kesken kaiken. Ehkä toinen kierros onnistuu paremmin. Tai sitten ei.

Takakansi:
Omaa identiteettiään voi lähestyä monella tavalla. Mazzarella on tutustunut itseensä kirjoittamalla. Kirjallisuudentutkijana häntä on aina kiehtonut se, että identiteetti kuvataan usein juuri kertomuksena — kertomuksena siitä, keitä me olemme suhteessa siihen elämään, jota olemme eläneet ja suhteessa siihen, mitä haluamme vielä saavuttaa. Hän lainaa englantilaista John Bergeriä: kuvitellun viivan lähekkäin olevien tähtien välille tarinankertojat loivat taivaalle olentoja antoivat niille identiteetin. ”Tähdet seurasivat tuolla viivalla toisiaan kuin tapahtumat kertomuksessa. Tähtikuvioiden hahmottaminen ei tietenkään muuttanut tähtiä eikä liioin sitä pimeää tyhjyyttä, joka niitä ympäröi. Se muutti ihmisen tavan tulkita yötaivasta.”
Tähtien väliset viivat on teos, joka houkuttelee vetämään viivoja ja näkemään tähtikuvioita. Mazzarellan vaikuttava lukeneisuus ja kieli, joka tuntuu yhtä aikaa leikillisen helpolta ja tieteellisen tarkalta, yhdistyvät tässä teoksessa kykyyn ammentaa mielenkiintoista aineistoa omasta elämästä, kun pohdittavana ovat suuret kysymykset: Kuka minä oikein olen? Olenko minä se, joka luulen olevani? Kuka ratkaisee kuka minä olen — minä itse vai joku muu? Mikä oikeastaan on yksityisen suhde yleiseen? Mitä identiteetti oikeastaan on?

Merete Mazzarella Wikipediassa

Released 8 yrs ago (1/2/2012 UTC) at Pääkirjasto Metso, vaihtohylly/ book swap in Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland

WILD RELEASE NOTES:
LÖYTÄJÄLLE:

Kiitos, että nappasit tämän kirjan mukaasi ja tulit vielä vilkaisemaan sen matkapäiväkirjaa!

Tieto siitä, että kirja on hyvissä käsissä, on minulle tärkeä. Siksi pyydän sinua kertomaan, että se on sinulla. Toivon myös, että luettuasi kirjan poikkeat uudestaan täällä kirjoittamassa mietteitäsi lukemastasi. Sinun mielipiteesi kiinnostaa minua. :) Samalla voit myös kertoa mahdollisista jatkosuunnitelmistasi kirjan varalle.

Jos olet kiinnostunut BookCrossingista, mutta haluaisit tutustua siihen suomen kielellä, kurkkaapa näiden linkkien taakse:
* BookCrossingista suomeksi http://bookcrossingfinland.net/wiki/Etusivu
* Suomenkielinen keskustelufoorumi http://www.bookcrossing.com/forum/30
* BookCrossing suomenkielisessä Wikipediassa http://fi.wikipedia.org/wiki/Bookcrossing

LUKUILOA!!!Journal Entry 3 by wingFlower78wing at Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, September 25, 2018
En voinut vastustaa, kun näin tämän kirjan Keravan kirjaston vaihtohyllyssä, vaan otin mukaani. Missäköhän tämä on ollut menneet yli 6,5 vuotta?

Journal Entry 4 by wingFlower78wing at Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Friday, June 05, 2020
Nyt tuli sopiva hetki tarttua tähän kirjaan, sillä Helmet-lukuhaasteessa 2020 on kohta 17. Tutkijan kirjoittama kirja ja koska Merete Mazzarella on kirjallisuudentutkija, päätin valita tämän kirjan siihen.

Kirjan lukeminen ei ollut kaikista helpoin juttu. Yleisesti ottaen pidän omakohtaisista kirjoista ja tässäkin se oli mielenkiintoa lisäävä piirre. Mazzarellan omat kokemukset ja sattumukset olivat mukavaa luettavaa, mutta välillä tässä kirjassa lenneltiin jossain niin korkealla, että mielenkiintoni ja keskittymiskykyni eivät riittäneet kunnolla. Sain kuitenkin ajattelemisen aihetta ja opin jotain uutta identiteetistä, joten eihän tämän kirjan lukeminen ihan turhaa ollut.

Journal Entry 5 by wingFlower78wing at Keravan kirjasto in Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Saturday, June 06, 2020

Released 4 mos ago (6/6/2020 UTC) at Keravan kirjasto in Kerava, Uusimaa / Nyland Finland

WILD RELEASE NOTES:

Jää kirjaston vaihtohyllyyn odottelemaan seuraavaa lukijaa. *********************************************************************************
Löysit vapauttamani BookCrossing-kirjan, hienoa! Olisi hauska tietää mistä löysit kirjan, luitko sen tai aiotko lukea. Jos luet kirjan, olisi myös mukava kuulla mitä mieltä olet kirjasta. Sen jälkeen voit jättää kirjan omaan hyllyysi tai antaa sen jatkaa matkaa.

Jos rekisteröidyt BookCrossing-sivustolle, pystyt myös itse seuraamaan tämän kirjan ja muiden rekisteröimiesi ja vapauttamiesi kirjojen matkaa.

Mukavia lukuhetkiä!


Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.