Veden muoto

by Andrea Camilleri | Mystery & Thrillers | This book has not been rated.
ISBN: 9510261939 Global Overview for this book
Registered by sumako of Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland on 3/5/2011
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by sumako from Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland on Saturday, March 05, 2011
Sapo ; 421. - WSOY, 2003. - Alkuteos: La forma dell'acqua, ©1994. - 178 s.

www.wsoy.fi (5.3.2011):
KOMISARIO MONTALBANO -SARJAN YTIMEKÄS ALOITUS

Vigàtan kaupungin laitamilta löydetään kuollut mies, joka retkottaa BMW:ssään housut puolisääressä. Mies on vastikään maakuntasihteeriksi nimitetty insinööri Luparello, joka on tullut tunnetuksi kunniallisena ja suoraselkäisenä kansalaisena. Siksi hänen kuolintapansa tuntuu sitäkin kummallisemmalta. Komisario Montalbano miehineen ryhtyy tutkimaan tapausta, vaikka Luparellon lähipiiri aina piispaa myöten vaatii juttua suljettavaksi. Omapäinen Montalbano ei taivu painostuksen edessä, koska epäilee kuolemaa lavastetuksi. Mutta kuka on murhan takana? Mafia, Luparellon poliittiset vastustajat vai insinöörin rakastetuksi väitetty nainen?

Journal Entry 2 by sumako at BC-tapaaminen in Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland on Thursday, December 12, 2019

Released 1 mo ago (12/12/2019 UTC) at BC-tapaaminen in Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland

WILD RELEASE NOTES:

Lukuiloa

Journal Entry 3 by halonhakkaaja at Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland on Friday, December 13, 2019
Nappasin mukaan, kiitos!
*
Edit 20.12.2019

Dialogi oli melko roisia, henkilöhahmoissa meinasi mennä sekaisin, mutta silti ihan ok luettavaa.

Otin tämän luettavaksi Annimannin Maailman ympäri kirja kerrallaan -haasteen innoittamana ja tämä olikin hyvä esimerkki, mitä iloa saan lukemalla kirjoja haasteita varten. Tajusin, että Italiaan sijoittuvia kirjoja tulee luettua todella harvoin (lähinnä olen lukenut Donna Leonia) ja Italian nykytuntemus onkin jäänyt aika heikoksi.

No ei tämäkään mikään ihan uutukainen kirja ole, vaan vuodelta 1994. Mutta avarsi Italian osalta maailmankuvaa melkoisesti, vaikkakin kirjan tapahtumaympäristö olikin sieltä ankeammasta päästä. Kirjoitusvuosi tuli muuten tsekattua siinä vaiheessa, kun poliisilaitokselle oltiin lähettämässä faksia ja komisario tyrmäsi idean tokaisemalla: "Me kuule elämme täällä vielä viidakkorumpujen ja merkkitulien aikaa." Koska komisariolla oli tapana esittää asioita hyvinkin ironisesti, niin en osannut tuon kommentin perusteella sanoa, oliko kyseessä aika ennen vai jälkeen faksimasiinoiden ;)

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.