Brev till världens ände

by Annika Luther | Teens | This book has not been rated.
ISBN: Global Overview for this book
Registered by Niksu of Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on 3/1/2011
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by Niksu from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, March 01, 2011
"Berättelsen handlar om sommaren när jag fick ett liv och nästan hade ihjäl min bästa vän. Han hade alltid varit min bästa vän och egentligen också den enda, men den här sommaren förändrades allting. Plötsligt var han en Mycket Viktig Person, viktig och så outhärdligt upptagen och förståndig medan jag hade degraderats till hans lilla sidorunk."

Sommaren efter nian jobbar Viktor Blomberg som dinosaurieförsäljare och flyttkarl på Zoologiska museet. Hans bästa vän Jeppe sorterar skalbaggar och lockar långhåriga, vackra nästan-professorer att skratta. Till sist tröttnar Viktor på att vara osynlig, eller snarare på att Jeppe är så väldigt synlig, och bestämmer sig för att spela allesammans ett spratt. Inte kunde han väl veta att det skulle lyckas så bra? Allt rullar på som en stenbumling ner för en brant, och ingen kraft i världen kan stoppa den. Viktor må vara liten och fet, men om man trampar på honom får man mycket ont i foten.


TBR.

Journal Entry 2 by Niksu at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, March 02, 2011
Många vuxna läser barn- och ungdomsböcker och jag är en av dem. Jag har faktiskt aldrig läst något av denna författare tidigare, men nu undrar jag nog varför. Väldigt bra bok! Jag blev helt inne i boken, det var länge sedan jag kände en sådan entusiasm för någon bok och boken är på svenska! Miljön är intessant; Helsinki och Zoologiska museet, språk är humoristiskt finlandssvenska ibland och för mig lätt at läsa. Jag skrattade och gråtade, var arg och glad. Oj då.

Jag är jätte glad för mig själv att jag läste den på svenska, jag tror att jag har inte gillat boken så mycket om läses den på finska. Jag köpte boken från Akademiska Bokhandelns rea, kostade bara 3,60 €, meningen att släppa fri när jag är klart men nu när boken är utläst och klar, det ska jag inte göra. Den får stanna hos mig, jag vill läsa den igen och sen vi får se vad händer.

Jag ser fram emot att läsa mer av Annika Luther.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.