De Wreker

by S. Fitzek | Mystery & Thrillers |
ISBN: 9026124732 Global Overview for this book
Registered by wingcreativeChaoswing of Alfabetstad, Groningen Netherlands on 2/16/2011
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
3 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingcreativeChaoswing from Alfabetstad, Groningen Netherlands on Wednesday, February 16, 2011
Hallo lieve lezer,

Ik wil je graag laten weten dat ik dit boek op BookCrossing.com ingeschreven heb, zodat ik bij kan houden waar het heen gaat, wie het leest, en wat ze er van vonden. Bezoek alsjeblieft www.BookCrossing.com om een berichtje achter te laten, en geef daarna het boek door aan iemand anders die het zal waarderen. We kunnen zo de reis van dit boek volgen, en zien welke vrienden het maakt, voor altijd!

Dank je wel!


Journal Entry 2 by wingcreativeChaoswing at - Ergens in de provincie, Groningen Netherlands on Wednesday, February 16, 2011
Beschrijving
Toen Robert Stern met deze ongewone ontmoeting instemde, wist hij niet dat hij daarmee een afspraak met de Dood aanging. Nog minder wist hij dat de Dood ongeveer 1 meter 43 lang was, gympies droeg en op een godverlaten industrieterrein glimlachend zijn leven binnen zou wandelen.

Op een dag bekent de tienjarige Simon een moord aan advocaat Robert Stern… een moord die hij vijf jaar voor zijn geboorte pleegde. Stern staat voor een raadsel.
Zijn verbazing slaat echter om in ontzetting als hij in de kelder die Simon hem beschreven heeft inderdaad de stoffelijke resten van een mens aantreft. Deze vondst is slechts het begin van een bizar avontuur. In zijn brievenbus vindt Stern een dvd met beelden van een tienjarig jongetje dat sprekend lijkt op zijn zoontje Felix, die kort na zijn geboorte is overleden. De voice-over op de dvd beveelt Stern om binnen een week alle moorden waarover Simon vertelt na te trekken, zonder de politie in te schakelen. Voldoet hij aan deze eis, dan zal hij Stern in contact brengen met Felix.
Hiermee begint een gruweltocht door de schimmige onderwereld van Berlijn. Er komen smerige zaken aan het daglicht, zaken die Stern ondanks al zijn beroepservaring nooit voor mogelijk had gehouden. Wat is er destijds precies gebeurd op de kinderafdeling van het ziekenhuis waar Felix stierf?

Sebastian Fitzek (1971) studeerde Rechtswetenschappen en werkt als journalist en schrijver voor radiostations en tv-zenders. Van zijn hand verschenen eerder De therapie en De gijzeling, waarvan in Duitsland al meer dan een half miljoen exemplaren over de toonbank gingen.

Huiveringwekkend boek van het Duitse wonderkind van de psychothriller


Recensie(s)
NBD|Biblion recensie
Strafpleiter Robert Stern krijgt een heel bijzondere nieuwe client. Simon Sachs is tien jaar oud, doodziek door een hersentumor en arriveert per ziekenauto (met Sterns vriendin, een verpleegster, aan het stuur) op de afgesproken plek, een oude verlaten fabriek. Simon beweert daar vijftien jaar geleden, in een vroeger leven, een man vermoord te hebben. Daar zou hij tijdens een hypnose-regressiesessie achtergekomen zijn. De sceptische Stern gelooft er geen woord van, maar ze vinden inderdaad menselijke resten in de fabriek. Kort daarna ontvangt Stern per post een dvd met daarop beelden van zijn tien jaar geleden gestorven babyzoontje Felix en van een tienjarig jongetje met dezelfde moedervlek als Felix had... Een stem op de dvd belooft hem dat hij Felix zal terugzien als hij de moord die Simon zich herinnert, natrekt. En Simon blijkt zich nog meer moorden te herinneren. Robert, Carina en Simon gaan op onderzoek uit. Een spannende, intrigerende, goed geschreven thriller met een originele plot die de lezer niet loslaat, want wat is er nu eigenlijk aan de hand... De auteur (Berlijn, 1971) studeerde rechtswetenschappen en maakt radio- en tv-programma's. Zijn eerste twee thrillers 'De therapie'* en 'De gijzeling' kregen zeer goede kritieken. www.sebastianfitzek.de. Kleine druk.

Journal Entry 3 by wingcreativeChaoswing at - Ergens in de provincie, Groningen Netherlands on Sunday, May 12, 2013
Als er iemand is wiens schrijfsels het predikaat 'psychologische thriller' wèl mogen dragen, is het Sebastian Fitzek wel. Alhoewel sommige van zijn boeken wel erg ingewikkeld zijn, vind ik alle titels tot nu toe de moeite waard.

'De wreker' is wat mij betreft een van zijn besten. Origineel en superspannend en gelukkig niet zo sinister. Aansprekende hoofdpersonen, en een clou die -zoals meestal bij Fitzek- niet of nauwelijks te voorspellen valt.

Dit boek stond bij mij al een tijdje op de plank, te wachten op lezing. Gelukkig wilde Anneleis 'De wreker' graag in het kader van het bookcross-spelletje Tikkertje/Tag, want nu heb ik het met voorrang gelezen tijdens een niet al te warm hemelvaartsweekendje op de camping. Enig nadeel van dit boek: het is zo spannend, dat je het achter elkaar uitleest, en dan zomaar 'leesvoer' te kort kunt komen, terwijl de regen op het caravandak drupt!

Het boek gaat alvast op de stapel voor de grote bookcrossmeeting in Castricum, over een week of 6!

Journal Entry 4 by wingcreativeChaoswing at Castricum, Noord-Holland Netherlands on Saturday, May 18, 2013

Released 9 yrs ago (6/30/2013 UTC) at Castricum, Noord-Holland Netherlands

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Dit boek gaat mee naar Castricum voor de winnaar van tikkertje/tag!

EDIT Het boek doet ook mee in het kader van het spel: First Unofficial Bookcrossing Olympics.
Sport: Tennis
Opdracht: Ruil een boek met een bookcrosser van een ander team
Team: Netherlands

Het boek dat ik daarvoor heb terug gekregen kwam van Anneleis, team Netherlands:
http://www.bookcrossing.com/journal/12000500

Journal Entry 5 by wingAnneleiswing at Castricum, Noord-Holland Netherlands on Monday, July 1, 2013
Leuk om je nu eens te ontmoeten. Ik ben blij met het boek en ga er zeker weer van genieten. En dank je wel voor die leuke kaart (hij bracht een glimlach op mijn gezicht) en de boekenleger.

Journal Entry 6 by wingAnneleiswing at Amersfoort, Utrecht Netherlands on Friday, July 12, 2013
Het was weer een super spannend boek. Het is haast niet weg te leggen en ik heb het dan ook in een ruk uitgelezen. Heel knap geschreven, met een heel zeer verrassend einde. Dit smaakt naar meer :).

Journal Entry 7 by wingAnneleiswing at Amersfoort, Utrecht Netherlands on Thursday, September 5, 2013

Released 9 yrs ago (9/5/2013 UTC) at Amersfoort, Utrecht Netherlands

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Dit boek gaat naar Joanazinha.
Ik hoop dat je er net zoveel plezier aan beleeft als ik heb gedaan. Maar let op! Het is erg spannend en niets is wat het lijkt. Dus misschien niet lezen voor het slapen gaan :)

Journal Entry 8 by wingJoanazinhawing at Amersfoort, Utrecht Netherlands on Thursday, September 5, 2013
Dank je wel voor het langsbrengen! Deze gaat eerst nog even op de grote berg nog te lezen boeken. Lijkt mij wel wat voor de winter.....

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.