Pakomatkalla

by Kyllikki Villa | Biographies & Memoirs |
ISBN: Global Overview for this book
Registered by susa88 of Kotka, Kymenlaakso / Kymmenedalen Finland on 2/15/2011
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
5 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by susa88 from Kotka, Kymenlaakso / Kymmenedalen Finland on Tuesday, February 15, 2011
Kyllikki Villa on kirjoittanut pitkillä merimatkoillaan yli seitsemänkymmentä päiväkirjaa. Like on julkaissut niistä aiemmin Vanhan rouvan lokikirjan, joka on ollut suurmenestys. Nyt julkaistavan kirjan matka sijoittuu aikaan ennen sitä, vuoteen 1992. Tällä kertaa Kyllikki Villa lähtee pakoon kipeää elämäntilannetta. Suuntana on ensin Lissabon, sen jälkeen kaikki on mahdollista. Taustalla häilyy ajatus mahdollisesti päätyä lähetyssaarnaaja-isoisän jalanjäljille ja isän lapsuuden maisemiin Namibiaan. Mennyt, nykyhetki ja tuleva hakevat hahmoaan tutun kaupungin lyhtyjen alla kulkiessa. Päätös kypsyy, mutta matkalla kohti tuntematonta äkillinen mielijohde kehottaakin jäämään St. Helenan saarelle keskelle Atlantin valtamerta. Villa itse on sanonut, että tämä matka on ollut yksi hänen elämänsä käännekohdista.

Journal Entry 2 by susa88 at Joensuu, Pohjois-Karjala / Norra Karelen Finland on Wednesday, February 16, 2011

Released 9 yrs ago (2/16/2011 UTC) at Joensuu, Pohjois-Karjala / Norra Karelen Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Kirja löysi uuden lukijan miitissä

Journal Entry 3 by wingNiorawing at Joensuu, Pohjois-Karjala / Norra Karelen Finland on Wednesday, February 16, 2011
Napattu tämäniltaisesta Joensuun BC-miitistä. Luen oikein mielelläni lisää Kyllikki Villaa (heti kun ennätän)!

Journal Entry 4 by wingNiorawing at Joensuu, Pohjois-Karjala / Norra Karelen Finland on Saturday, May 21, 2011
Pidin oikein paljon myös tästä Villan matkakirjasta, ja vauhdilla se tulikin luettua (noin vuorokauden sisään). Päiväkirjoista kun on kyse, kirjoittaja vatvoo paljon (joskaan ei yksityiskohtaisesti tai nimiä mainiten) yksityisiä asioitaan, mutta ei se häiritse ja tekee pikemminkin helpommaksi pysyä matkalaisen mielentilan muutosten perässä.

Näitä lukiessa tekee itsekin mieli valtamerimatkoille rahtilaivoilla - kyllähän se käsittääkseni edelleen mahdollinen matkustusmuoto on (jos on aikaa käytettävissä), toki merikelpoisuutta vaaditaan matkustajaltakin enkä ole kovin varma että sitä minusta löytyisi, Itämerenkin myräkät saavat tasapainoaistin päiväkausiksi vähän sekaisin. Myös nuo erilaiset syrjäiset (mutta asutut) saaret joihin ei pääse kuin laivalla kuulostavat oikein kiintoisilta matkailukohteilta.

Pitääpä etsiä käsiini vielä se kolmaskin Villan "lokikirja"!

Journal Entry 5 by wingkirjakkowing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Friday, February 10, 2012
Kaverini on näitä lokikirjoja kehunut, en vaan ole koskaan "ehtinyt" lukea. Eka löytyy jopa hyllystä. Jos tässä BC-rintamalla vähän rauhoittuisi eli saisin kaikki lupaamani hippakirjat luettua ja onnellisesti matkaan eikä olisi ketään jolle olisin luvannut lähettää mitään, voisin pitkästä aikaa poimia luettavaksi juuri sen kirjan, joka sillä hetkellä muuten huvittaisi eniten. Sitä odottaessa Mount TBR kasvaa ja komistuu...
Kiitos Nioralle, mielelläni vaihdoin ne vanhat Heppahullut tähän.

Journal Entry 6 by wingkirjakkowing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, December 05, 2018
Kylläpä tässä monta vuotta hurahtikin, ennen kuin tartuin Villaan. Nytkin valintaan vaikutti FB-haaste, 10 kirjaa kymmenessä päivässä. Tämä on vitospäivän haaste ja huominen Itsenäisyyspäivä on siis aikaa lukea, kun ei ole kutsuttu vastaanotolle.
Muori kuoli viime viikolla ja päätin lähteä jouluna rahtilaivalla Saksaan; Kristina Cruisen järjestämä Ropax-risteily on tarkoitus testata. Matkaohjelmassa lukee, että voi joko osallistua kaupunkikierrokselle tai Hampurin suomalaisen merimieskirkon joulujumalanpalvelukseen - pakanan ei tarvitse hirveästi miettiä. Lähetin kuitenkin kirkolle kyselyn haluaisivatko he kassillisen suomalaisia bc-kirjoja kirjastoonsa, ja lo and behold, sieltä vastasi pikkuserkkuni, jota en ole koskaan tavannut! Ei ole paikalla jouluna, mutta kirjat ovat tervetulleita. Päivitettiin siinä sivussa noin 50:n vuoden sukutapahtumat. Hauskaa!
Tämän kirjan ajattelin luettuani jättää Hampuriin, ulkosuomalaisten iloksi.
Olen päässyt helpolla, kirjoittaja suunnittelee menevänsä Ambomaalle katsomaan paikkoja, joissa hänen isovanhempansa toimivat lähetyssaarnaajina. Jos haluan mennä fiilistelemään paikkaan, jossa minun isoisäni saarnasi, ei tarvitse mennä kuin Lauttasaareen.

Journal Entry 7 by wingkirjakkowing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Thursday, December 06, 2018
Voi kääks. "En odota paljon iloa, mutta tiedän että ilon ja ihmetyksen hetkiä on." Tällä motolla onkin hyvä lähteä matkalle tai ylipäätään odottaa tulevaa. Kirjottaja on valtaosan kirjaa suuntautunut sisäänpäin, pohtii ihmissuhteita ja kadonneita suhteita kustantajiin, potee depistä. Juu, minä en ihmettele kustantajien mielenkiinnon puutetta, jos tarjottu teksti on ollut samankaltaista kuin tämä, välillä todella puuduttavaa luettavaa.
Heräsi kuitenkin henkiin siellä Ambomaalla eli nykyisessä Namibiassa, joka oli isänsä synnyinpaikka. Työkaverillani oli yönmusta namibialainen kurssikaveri Raimo Kankondi, joka oli suomalaisten lähetysasematyöntekijöiden kasvattama ja kastama. Liekö ollut sama paikka jossa Kyllikki kävi? Raimo siis puhui suomea ja opiskeli Suomessa eläinlääkäriksi. Löysi Suomesta namibialaisen tytön, jonka kanssa meni naimisiin. He palasivat Namibiaan, Raimo toimi maassaan varsin korkeassa asemassa eläinlääkintäviranomaisena, mutta kuoli varhain.

Journal Entry 8 by wingkirjakkowing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Sunday, December 09, 2018
Kirja ei pääsekään Hampuriin, vaan Keravalle, koska Annelis ilmoittautui Kyllikin ystäväksi. Pannaan paikkaan nimeltä jemma.

Kuvassa ajellaan sitä Hampurin pahamaineista katua, jonka päässä Tanssivat tornit.

Journal Entry 9 by wingkirjakkowing at Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Friday, December 21, 2018

Released 1 yr ago (12/21/2018 UTC) at Kerava, Uusimaa / Nyland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Hauskaa Joulua!

Journal Entry 10 by wingAnneliswing at Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, December 25, 2018
Kiitos kirjasta ja herkusta, Kirjakko!
Vuosi sitten kävin Äänislinnassa asti. Isä oli siellä jatkosodassa ainakin vähän aikaa raivattuaan tiensä tovereineen kaukopartiomiehenä sinne. Ehkä toveri ei olekaan hyvä sana tässä. Vasta hiljattain veli tonki esille isän kaukopartiomenneisyyden. Isältä emme voineet mitään kysyä, koska olimme pieniä hänen kuollessaan. Isänisä juopotteli 1930-luvulla ensimmäisen avioliittonsa Pylkönmäellä. Sitä minun ja veljienkin tuli jonkin verran harrastettua paikallisessa kuppilassa naimattomina ollessamme keskikaljan vapauduttua. Luulen, että vaari ryysti vahvempia aineita kuin me. Hän kävi vielä Helsingissä yhden avioliiton ajan, palasi sitten 1950-luvun lopulla P-mäelle, nai poikansa vaimon siskon ja ryhtyi korppuleipuriksi. He saivat yhden pojan, josta tuli isona muurari. Kutsuin poikaa aina Mikko-sedäksi vaikka hän oli monta vuotta minua nuorempi. Äidinisä kävi Amerikassa vuoden verran tienaamassa mökkirahat. Hänen veljensä jäivät sinne. Isoisä, ammatiltaan seppä, tuli takaisin, koska vaimo ja pari pientä lasta jäi kotimaahan. Toinen veljistä otti vaimon mukaan, mutta he jättivät kaksi isoa poikaa Suomeen. Palattuaan isoisä sai rustattua monta lasta lisää. Äitini oli numero 10. Enpä kuitenkaan halua Amerikkaan matkustaa edes isoisän jälkiä nuuskimaan, vaikka muuten matkustelen mielelläni. Rahtilaivalla voisi olla mielenkiintoista matkustaa, mutta ei sentään kovin monta viikkoa.

Journal Entry 11 by wingAnneliswing at Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Friday, December 28, 2018
Ei sentään ole suvusta kukaan käynyt Namibiassa tai Ambomaalla lähetystyössä tai paikallista kulttuuria pilaamassa - miten kukin sen asian ymmärtää. 1950-luvulla kansakoulussa kävi lähettejä kertomassa työstään. Mielellään heidän kertomuksiaan kuunneltiin ja kuviaan katseltiin ennen television aikakautta. Isävainaalla ja minulla on molemmilla pappisserkku, rovasteja nyttemmin. Isän serkun olen kuullut saarnaavankin Pylkönmäen kirkossa. Pitäisikin siltä vanhemmalta, jo eläkeläiseltä, pyytää pikkuserkun osoite, jonka olen kadottanut. Pikkuserkku oli kiinnostunut suvun juurista, joista nyt tiedän paljon enemmän. Yksi juuri yltää 1500-luvun Pylkönmäelle. Sitä en olisi osannut arvata.
Vaikka en Amerikkaan kaipaa, Afrikassa olisi mielenkiintoista käydä vaikkapa kenialaista kummityttöä tapaamassa.

Journal Entry 12 by wingAnneliswing at Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Friday, December 28, 2018
Valitettavasti tämä pokkaripainos ei sisällä valokuvia. Onneksi kartat ovat mukana. Pitäisiköhän käydä kirjastosta etsimässä kuvallista painosta?

Journal Entry 13 by wingAnneliswing at Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Friday, December 28, 2018
Frangipani on muuten temppelipuu suomeksi. Ehkä suomalaista nimeä ei vielä ollut vahvistettu Kyllikki Villan kirjoittaessa kirjojaan. Karibialla näin punakukkaisia sekä valkokukkaisia temppelipuita.
Tämä on Plumeria obtusa - Frangipani, Bahamantemppelipuu, Glansfrangipani, jonka näin Trinidadissa.

Journal Entry 14 by wingAnneliswing at Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, February 12, 2019

Released 1 yr ago (2/12/2019 UTC) at Kerava, Uusimaa / Nyland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Toivelistakirja lähtee kuriirin luo ja siitä edelleen...

Lukuiloa!

Journal Entry 15 by outa1977 at Sastamala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Saturday, April 13, 2019
Kiitos toivelistakirjasta!

Journal Entry 16 by outa1977 at Sastamala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Wednesday, December 11, 2019
Minuun uppoavat nämä Villan matkatarinat. Oma viehätys on siinä, miten matkanteko aiheuttaa jatkuvaa miettimistä ja järjestelyä -vielä tuolloin -90 luvullakin. Oli faxeja, puhelinkortteja, kirjeet hyvin yleinen tapa kommunikoida. Jotenkin hellyttävää kun vielä ikäihmisenä Villa raahaa kirjoituskonetta mukanaan. Onhan se hänen tärkeä työvälineenä. Nykyään läppärillä saa kaikki hoidettua tai kännykällä. Pohdin , että noissa vaikeuksissa on oma viehätyksensä ja kaipaan myös vähän vanhoja aikoja Oli toimittava tai muuten ei pärjännyt.
Kirjan alussa ajattelin, että en kestä jos koko kirja on kuvausta Villan masentuneisuudesta ja alakuloista.. mutta pian sävy muuttui ja kirjaa luki ilolla. Aika samankaltaisiahan nämä Villan matkakirjat ovat, itse tykkään pelkistettyä kerronnasta (ei yritetä pakottaa liian hienoja lauseita), teksti on suoraviivaista ja lauseet lyhyitä.
Matkustaminen rahtilaivalla houkuttaa, mutta en tiedä jakaisinko niin hidasta matkantekoa pitempään. Toisaalta Kyllikin tavoin, pitkät lentomatkatkaan eivät liiemmin innosta.
Kuvaliitettä kaipasin minäkin.

Journal Entry 17 by outa1977 at Citymarket Sastamala in Sastamala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Monday, January 06, 2020

Released 1 mo ago (1/6/2020 UTC) at Citymarket Sastamala in Sastamala, Pirkanmaa / Birkaland Finland

WILD RELEASE NOTES:

Paketointipöydällä etsimässä uutta lukijaa.
Olet löytänyt ilmaisen kirjan. Ota, lue ja halutessasi vapauta uudelleen. Olisi kiva tietää kirjan kuulumisia jatkossa. Merkinnän voi tehdä anonyymisti tai rekisteröityä osoitteessa www.bookcrossing.com

Lukuiloa!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.