Kokonainen ilo

by Leena Laukkala | Health, Mind & Body | This book has not been rated.
ISBN: 9519633375 Global Overview for this book
Registered by wingCandyDarlingwing of Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on 1/23/2011
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingCandyDarlingwing from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Sunday, January 23, 2011
Takakannesta:
"Olin varmaan noin kolmen ikäinen. Isälläni oli joitakin kavereitaan kylässä ja he istuivat pihakeinussa. Oli kaunis kesäpäivä, juoksin, tanssin, ja esiinnyin pihallamme alasti, onnellisena ja itseeni tyytyväisenä. Äitini tuli pihalle ja huusi; Hyi häpeä, heti vaatteet päälle!"

Seksuaalisuus on yksi naisen elämän tärkeimmistä alueista. Se on myös sorretuin ja vaietuin. Itse luotu, omaehtoinen ja vallattu seksuaalisuus on naisen oikeus. Kirjoittamalla, kertomalla ja muistelemalla me voimme löytää kokonaisen ilon.

Naisella, jolla on valtaa itseensä, on valtaa myös muuhun.

Kokonaisen ilon on julkaissut Toimihenkilöjärjestöjen Sivistysliitto (TJS).

Journal Entry 2 by wingCandyDarlingwing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Sunday, January 23, 2011
Luin tämän kirjan 8.-9.2.2007. Alla on silloin kirjoittamani kirja-arvostelu:

Kokonainen ilo on itsenäinen kolmas osa sarjassa, jossa käsitellään naisia ja valtaa. Sarjan kirjat ovat:
Vallaton nainen (1991)
Noita naisia - vallattomia ja vallanpitäjiä (1994)
Kokonainen ilo (1994)

Pidin todella paljon edellisestä osasta, joka tosin oli eri tekijäryhmän tuotos. Kokonainen ilo ei ole aivan yhtä ongelmaton. Toisaalta kirja nostaa esille tärkeitä asioita, mutta kokonaiskuvaa häiritsee välillä turhan negatiivinen sävy. Se ei itsessään ole huono asia, mutta sain kirjasta käsityksen että sen tarkoitus on auttaa naisia löytämään seksuaalinen nautinto, joten tässä kirja ei ehkä toimi parhaalla mahdollisella tavalla. Osittain ongelma saattaa olla myös sukupolvien välisessä kuilussa - kirja on selvästi suunnattu äitini ikäisille naisille.

Kirja alkaa ruotimalla yhteiskuntamme seksuaalikielteisiä asenteita, johon myös takakannessa oleva lainaus viittaa. Luku Ruumiinkuvan kehitys ja vanhempien valta on yksi kirjan kiinnostavimpia lukuja. Omien pohdintojen lisäksi kirjassa on runsaasti muista lähteistä poimittua materiaalia, ja ruumiinkuvan kehityksestä voi lukea lisää esim. kirjoista Salattu seksuaalisuus (Sexpo, 1988) ja Siinäpä vasta kiltti tyttö (Grabrucker, Marianne - 1991).

Kirjassa käsitellään paljon sitä miten yhteiskunta suhtautuu naisen seksuaalisuuteen, ja kirjan pisin osa Valta ja seksuaalisuus keskittyy tähän erityisesti. Välillä tuntui että luvussa toistettiin hieman liikaa aiemmissa kirjoissa olleita pohdintoja vallasta; mutta toisaalta näin kirjat ovat todella itsenäisiä. Tämä luku erityisesti tuntui käsittelevän erityisen negatiivisesti naisen mahdollisuuksia omaan onneen. Ikäviä asioita kokeneille on varmasti helpotus huomata ettei ole yksin, ja luku saattaa olla hyvinkin vapauttava. Itselleni sillä tosin oli jokseenkin päinvastainen vakutus, vaikka olin jo aiemmin tiedostanut minkälaisia ongelmia naiset kohtaavat toteuttaessaan seksuaalisuuttaan.

Monet naiset joita kirjassa haastateltiin olivat 5-kymppisiä jo 90-luvun alussa, jolloin kirja on tehty, eli he ovat syntyneet 30- ja 40-luvuilla. Minulle, 80-luvulla syntyneelle naiselle, monet haastateltujen kokemuksista tuntuivat todella hurjilta, enkä aina pystynyt samaistumaan. Eräs nainen kertoi kuinka mies oli jättänyt hänet kun hän oli uskaltautunut sanomaan että olisi mukava joskus kokea orgasmi. Toisen naisen mies taas ei suostu antamaan suuseksiä, joten nainen on välillä pettänyt miestään ilman tunnontuskia, koska hän kokee että hänellä on oikeus orgasmiin. Todella surullista luettavaa! En pystyisi kuvittelemaankaan mitään tällaista omalle kohdalleni. Olen kuitenkin iloinen siitä että kirja avasi silmiäni, ja ymmärrän nyt paremmin itseäni vanhempia ihmisiä. Moni asia on muuttunut, ja sanoisin että kyllä nykyään ihmisillä on paremmat edellytykset nauttia seksistä kuin ennen. Toisaalta olemme myös tottuneet seksin kyllästämään maailmaan aivan eri tavalla, ja sanoisin ettei varmaan moni ikäiseni näkisi painajaisia pornokaupassa S/M-releitä nähtyään, kuten eräs kirjan kirjoittajista.

Puutteistaan huolimatta Kokonainen ilo on tärkeä kirja, jota suosittelisin erityisesti vanhemmille naisille, mutta myös nuoremmille lisäämään tietoisuutta elämän monimuotoisuudesta ja vanhempien ihmisten kokemuksista. Osa kirjan materiaalista on edelleen ajankohtaista, ja koskee myös nykypäivän nuoria. Valitettavasti emme vieläkään ole todella tasa-arvoisia.

Journal Entry 3 by wingCandyDarlingwing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, October 09, 2012

Released 6 yrs ago (10/9/2012 UTC) at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Annoin kirjan hippoleinille vapautettavaksi Vuosaareen.

Journal Entry 4 by necoconeco at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Friday, October 12, 2012
Välivarasto ennen vapautus

Journal Entry 5 by necoconeco at Kauppakeskus Columbus in Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Friday, October 12, 2012

Released 6 yrs ago (10/13/2012 UTC) at Kauppakeskus Columbus in Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland

WILD RELEASE NOTES:

Kirja vapautuu Järjestöjen torilla BookCrossingia esittelevään pöytään.


Onneksi olkoon, olet löytänyt BookCrossing-kirjan!

Olisi mukava tietää, mistä löysit kirjan, ja jos päätät lukea sen, olisi kiva kuulla, mitä pidit kirjasta. Sitten voitkin joko pitää sen omassa hyllyssäsi tai laittaa maailmalle uutta lukijaa etsimään ja ilahduttamaan. Jos päätät liittyä BookCrossing-sivustolle, pääset myös itse seuraamaan kirjan matkaa ja lukemaan uusien lukijoiden ajatuksia tästä kirjasta.

Hyviä lukuhetkiä!

P.S. Tervetuloa suomenkieliselle keskustelufoorumille!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.