Kiitos että tulit, Lisbeth

by Margit Ravn | Women's Fiction |
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingChaniawing of Kokkola, Keski-Pohjanmaa / Mellersta Österbotten Finland on 1/3/2011
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
11 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingChaniawing from Kokkola, Keski-Pohjanmaa / Mellersta Österbotten Finland on Monday, January 03, 2011
"Margit Ravnin romaanit ovat aina yhtä hyväntuulisia ja pirteitä. Tässä hänen uudessa romaanissaan on myös tervettä ajan henkeä. Kirjan aurinkoisen valloittava päähenkilö, nuori Lisbeth on kaupungissa joutunut nuorison pariin, joka viettää aikaansa kevytmielisesti hurvittelemalla. Pohjaltaan turmeltumaton nuoruus hänessä kuitenkin pääsee oikeuksiinsa hänen joutuessaan maaseutuympäristöön. Täällä hänen avuliaisuutensa, rohkea neuvokkuutensa, vilpitön ja reippaan huumorintajuinen olemuksensa valloittaa koko kylän, monet vinoon joutuneet asiat tuleva oikealle tolalleen, ja Lisbethin oma kohtalo saa yllättävän ja onnellisen käänteen."

Siinäpä se kirjan sisältö kerrottiinkin aika tyhjentävästi, takakannessa :)
Kirjan on kustantanut WSOY vuonna 1943, alkuperäisteoksen nimi on Takk for du kom Lisbeth.

Taidan tietää kenelle kirjan varaan..

Journal Entry 2 by wingChaniawing at Kokkola, Keski-Pohjanmaa / Mellersta Österbotten Finland on Sunday, January 09, 2011
Lähettelen Porin suunnalle :)

Journal Entry 3 by arjamaaria at Pori, Satakunta Finland on Tuesday, January 11, 2011
Vau, mikä ihanuus. Voi kiitos. Ja kirjanmerkki valmiina, sekin niin ihku!

Journal Entry 4 by arjamaaria at Pori, Satakunta Finland on Saturday, January 29, 2011
Aivan I-hastuttava kirja! Mistä näitä oikein löytyy ja miten te juuri mulle osaatte näitä lähettää. Voi kiitos Chania. Nauraa kihersin sohvan nurkassa ja olisi pitänyt tehdä vaikka mitä, mutta kirja vei voiton.

Tämä lähtee yllärinä eteenpäin. Pakko lähettää -tiedän kyllä kenelle-.

Edit: tohkeissani tulin tekeen journalia ennen kuin luin kirjan loppuun ja epähuomiossa iskin kuoren kiinni - kirja kesken. Ei muuta kuin repimään ja uudelleen.

Journal Entry 5 by arjamaaria at Pori, Satakunta Finland on Saturday, January 29, 2011

Released 10 yrs ago (1/29/2011 UTC) at Pori, Satakunta Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Kustin matkaan.

Journal Entry 6 by Tarna at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Tuesday, February 01, 2011
Olihan siinä kummastelemista: postikuori sisällään mitä ilmeisemmin kirja, eikä lähettäjän nimeä kuoressa. Kuka kumma... Innoissani repäisin kuorta auki — ja heti kun sain palan sisällöstä näkökenttään, huokaisin onnellisena: ”Aah, tää on jotain aivan ihanaa. Mun kirja taatusti!” Aavistus varmistui, kun sain opuksen kokonaan näkyviin.
Upea yllätys. Kiitos, arjamaaria! En minä sitä paremminkaan sano: Kiitos että tulit, Lisbeth! Meistä tulee varmasti ystävät. :)

JK. Enhän minä malttanut olla googlaamatta kirjailijaa. Eipä Margit Ravnista (1885—1960) liiemmin tietoja löytynyt. Sellaisen kiinnostavan triviaalitiedon kuitenkin bongasin, että hän lienee yksi 1947 perustetun Norjan lasten- ja nuortenkirjalijayhdistyksen, Ungdomslitteraturens forfatterlag (ULF), perustajajäsenistä. Liitto ainakin perustettiin hänen ja hänen viiden kirjailijakollegansa aloitteesta. — Mielenkiintoista, eikös vaan.

Journal Entry 7 by Tarna at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Thursday, February 17, 2011
Sepä oli oikea hyvänmielen kirja! Kevyttä hömppää se kieltämättä on, mutta onhan moiseen syynsä. Sillä mitäpä muuta 40-luvun alkupuolen Norjassa on kaivattu kuin jotain kepeän harmitonta — sellaista mikä vie ajatukset pois sen ajan todellisuudesta. Minua viehätti tapa, jolla Ravn kuitenkin tavan takaa muistutteli siitä, että niin Norjassa kuin muuallakin Euroopassa elettiin vaikeita aikoja: polkupyörät olivat poikkeuksellisen arvokkaita eikä autoja näkynyt, keiteltiin korviketta ja juhlahetkinä saatettiin sujauttaa sekaan pari aitoa kahvinpapua, oikean kerman tarjoaminen oli joka kerralla erityisen maininnan arvoinen asia, kaupunkilaisten elintarvikepulaan viitattiin kirjan lopulla jne. Eikä saksalaisista, Norjan miehityksestä tai toisesta maailmansodasta tarvinnut pukahtaakaan.
Ajankuva on aina arvokasta, ja tässä kirjassa sitä oli hienosti piilotettu hömpän sekaan niin, että korvike maistui lähestulkoon oikealta kahvilta. arjamaarialle ja Chanialle isot kiitokset todella maittavasta tarjoilusta!
Saatanpa jatkaa edeltäjieni luomaa perinnettä: myös minä uskon tietäväni täsmälleen sopivan lukijan tälle opukselle...

Journal Entry 8 by Tarna at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Thursday, March 10, 2011

Released 10 yrs ago (3/10/2011 UTC) at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Yllätys!

Journal Entry 9 by Liinuskainen at Kontiolahti, Pohjois-Karjala / Norra Karelen Finland on Friday, March 11, 2011
Voi kiitos Tarna (ja muutkin kirjan matkaan jo osallistuneet). Kotiuduin illalla pitkän ja flunssaisen viikon jälkeen kotiin ja sitten postilaatikossa olikin odottamassa tällainen ihanuus! Piristi todella oloa. Minäkin voin todeta, että ihan miun oloinen kirja. Taidan viettää huomenna laiskan aamun sängyssä flunssaa parannellen ja lukien, pöpövaara taitaa olla jo ohi, joten katsotaan josko aloittaisin tätä samantien.

Journal Entry 10 by Liinuskainen at Kontiolahti, Pohjois-Karjala / Norra Karelen Finland on Sunday, March 20, 2011
Luin kirjan jo viimeviikonloppuna, mutta sen jälkeen iski sitten kuume ja viikko meni enemmän ja vähemmän potiessa. Mutta kirja oli kertakaikkisen hurmaava ja ihanan "vanhanaikainen". Tarina oli varsin herttainen, ja rivien välistä oli luettavissa sekä hyvä ajankuvaus että nuorisolle suunatut moraaliopetukset. Eihän siitä voi tideta muuta kuin, että kiitos, että tulit vieraisille :)

Pitääpä katsoa löytyisikö kirjalle seuraava lukija ensi viikon bc-tapaamisesta, ellei löydy, taidan sitten tarjota kirjaa vaikka hep-ketjun kautta.

Journal Entry 11 by wingNiorawing at Joensuu, Pohjois-Karjala / Norra Karelen Finland on Wednesday, March 23, 2011
Napattu tämäniltaisesta Joensuun BC-miitistä, kirja vaikuttaa jotenkin herttaiselta. Saa nähdä mitä siitä tykkään kunhan lukemaan ehdin. :-)

Journal Entry 12 by wingNiorawing at Joensuu, Pohjois-Karjala / Norra Karelen Finland on Friday, April 22, 2011
Kevyttä hömppäähän tämä, mutta niin kovin herttaista tosiaan :-) Sota-ajan eskapismia kerrakseen - varsinkin julkaistuna, kirjoitusajankohta kiinnostaisikin. Toki on hyvin mahdollista että tämä on kirjoitettukin sota-aikana mutta sijoitettu aikaan sitä ennen - tai, toiveikkaasti, sen jälkeen.

Kiitos, Liinuskainen! Saapas nähdä minne tämä seuraavaksi suuntaa.

Journal Entry 13 by Niksu at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Saturday, July 02, 2011
Onpa kirja kiertänyt! Otettiin Alen kanssa tämä kesäpäivänä Pieksämäeltä arjamaarialle tuliaisiksi mutta kas, arjamaariahan on tämän jo lukenut. Olisi melkein pitänyt arvata:) Luen itse ja laitetaan sitten taas kiertoon.

Journal Entry 14 by Niksu at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Sunday, July 03, 2011
Luin kirjan äsken kotimatkalla junassa. Keskittymiskyvyn kanssa oli niin ja näin että osaisin tästä kovin paljoa juonikuvioita selitellä. Tuli mieleen Utrion jokin kirja, en nyt muista mikä mutta pitipä kirja ainakin minulle jotenkin seuraa kun VR takkuili ihan pahemman kerran.

Saatan viedä kirjan tarjolle seuraavaan miittiin jos en muuta tälle keksi. Kansikuva on niin kaunis, että luulisi houkuttavan uusia lukijoita puoleensa helposti?

Journal Entry 15 by Niksu at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Thursday, August 04, 2011

Released 9 yrs ago (8/4/2011 UTC) at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Tarjolla stinappi-miitissä.

Read and Release at BookCrossing.com...

Journal Entry 16 by stinaP at Raahe, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland on Friday, August 05, 2011
Kiinnosti tämä vanha kirja. Kiitos tästä.

Journal Entry 17 by taavina at Raahe, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland on Saturday, February 23, 2013
Onpas tämä tosiaankin kiertänyt! Minä nappasin kirjan Ylivieskan minimiitistä, valintaperusteena painovuosi joka on sama kuin isäni syntymävuosi :) Aion tarjota tätä ajankuvaushömppää siis isällekin!

Journal Entry 18 by taavina at Raahe, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland on Sunday, December 25, 2016
Viehättävä kirja, kyllä vanha hömppä on parasta hömppää! 1940-luvun ajankuvausta Norjassa. Maaseutupitäjässä ei ollut minkäänlaista sairashuonetta ja lähin sairaala oli monen tunnin junamatkan päässä.
Luulen että tämän kirjan genre ei kuitenkaan olisi kovin mieluisa isälleni, joten jätetään isä väliin. Lukijoita löytyy varmasti bc-piireistäkin :)

Journal Entry 19 by taavina at Raahe, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland on Monday, March 13, 2017

Released 4 yrs ago (3/13/2017 UTC) at Raahe, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Ystävälle-työkaverille.

Journal Entry 20 by taavina at Raahe, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland on Friday, May 12, 2017

Released 4 yrs ago (5/11/2017 UTC) at Raahe, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Tarjolle työpaikan kahvihuoneeseen.

edit. 8.6. hain pois

Journal Entry 21 by wingTaryawing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Saturday, April 21, 2018
Sain tämän kirjan taavinalta jo jollain hänen aiemmista Helsingin-visiiteistään, en siis tällä tämänviikkoisella vaan ehkä jo viime syksynä, kirja on vain jäänyt journaloimatta. Nyt pakkaan sen reppuuni ja kiikutan lukulainaan :) Kiitokset tästä herttaisesta kirjavanhuksesta!

Journal Entry 22 by wingTaryawing at Forssa, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Saturday, April 21, 2018

Released 3 yrs ago (4/21/2018 UTC) at Forssa, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Kevät/kesälukemista mökkeilijälle (kunhan nyt sinne maalle pääsee muuttamaan, pari viikkoa vielä mennee).

Journal Entry 23 by -Ansa at Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Sunday, May 27, 2018
Nuoren tytön sukulaisvierailu maaseudulle. Vähän kimurantti mutta luettava.
(Luettu 27.5.2018)

Journal Entry 24 by wingTaryawing at Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Saturday, September 29, 2018
Mökkeilykausi on päättymässä ja kirja siirtyy talvisäilöön kaupunkiin :)

Journal Entry 25 by wingTaryawing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Friday, May 01, 2020
Kirja varattu einontyttarelle :)

Journal Entry 26 by wingTaryawing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, August 04, 2020

Released 9 mos ago (8/4/2020 UTC) at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Kirja löydetty, tipautan sen Helposti-kuoressaan postilaatikkoon tässä illemmalla, kun käyn Kampissa. Hyviä lukuhetkiä toivomasi kirjan parissa!

Lue ja vapauta - BookCrossing.com

Journal Entry 27 by einontytar at Jämsä, Keski-Suomi / Mellersta Finland Finland on Monday, August 10, 2020
Posti toi Taryalta. Kiitos! Katsotaan, miten ehdin lukea. Eiköhän tässä lähiaikoina.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.