Tervetuloa, ikävä

by Françoise Sagan | Literature & Fiction | This book has not been rated.
ISBN: 9513121186 Global Overview for this book
Registered by wingPiikuwing of Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on 11/24/2010
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
4 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingPiikuwing from Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Wednesday, November 24, 2010
"Françoise Sagan kohahdutti koko maailmaa 1954 ilmestyneellä esikoisteoksellaan TERVETULOA, IKÄVÄ, jonka hän oli kirjoittanut 18-vuotiaana. Sensaatiomaista romaanissa oli paitsi ujostelematta kuvattu seksi myös nuoren päähenkilön kyyninen elämänasenne. Mutta teos herätti huomiota myös kirjallisuuskriitikoissa, jotka kiittivät yksimielisesti sen kuulasta, hallittua sanontaa ja psykologista tarkkanäköisyyttä. Kirja tunnetaan myös Otto Premingerin ohjaamana amerikkalaisena filmiversiona.

Romaani kertoo yhdestä kesästä 17-vuotiaan Cécilen elämässä. Hän viettää leskeksi jääneen isänsä kanssa makeaa elämää Välimeren auringon lämmössä. Isä on tottunut vaihtamaan rakastajatarta pari kertaa vuodessa, mutta tänä kesänä kuvioihin ilmestyy perheystävä Anne, ja hänen mukanaan elämään uhkaa astua porvarillisuus, järjestys, kurinalaisuus. Kauhistunut Cécile punoo pirullisen juonen Annen karkottamiseksi, ja se onnistuukin yli odotusten."

Journal Entry 2 by wingPiikuwing at Parainen, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Tuesday, June 07, 2011
Olenkohan minä jotenkin tavallista ronskimpi ihminen; mielestäni tässä kirjassa ei seksi ollut (onneksi...) mitenkään sensaatiomaisen ujostelematonta kuten takakannessa väitetään. No, ehkä kirjan ilmestyessä vuonna 1954 asioita katsottiin vähän eri näkövinkkelistä :)


Journal Entry 3 by wingPiikuwing at Parainen, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Sunday, August 21, 2011
Kirja lähtee elokuun arvonnan voittajalle. Onnea ja hyviä lukuhetkiä!

Journal Entry 4 by ButtesChaumont at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Thursday, August 25, 2011
Kiitos kirjasta! Yritin etsiä tätä toivelistaltani, mutta ei löytynyt. Olen siis joskus kuitenkin törmännyt tähän ja ajatellut lukevani :)

Journal Entry 5 by CandyDarling at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Sunday, October 18, 2015
Kiitos paljon kirjasta! Sain kirjan, sillä kirjailijalla on samat nimikirjaimet kuin itselläni, joten se soveltuu kirjan vuoden haasteeseen.

Journal Entry 6 by CandyDarling at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Friday, June 09, 2017
Törmäsin tämän kirjan englanninkieliseen versioon, ja sen kaunis kansi innosti minut haluamaan lukea kirjan. Onneksi muistin, että minullahan on se jo hyllyssä suomeksi. :)

Tervetuloa, ikävä alkaa hämmentävästi - kirjan minäkertoja Cécile puhuu isästään oudon ihastuneeseen sävyyn, ja kirjan sijoittuminen 50-luvun Ranskaan käy hyvin selväksi, kun Cécile sanoo isästään "tiesin ettei hän voinut olla ilman naisia". Tunkkaiset sukupuoliroolit ja naisten arvottaminen heidän ulkonäkönsä perusteella paistavat läpi kirjasta, mutta tämä häiritsi loppujen lopuksi omaa lukukokemusta yllättävän vähän. Cécile on kiehtova kertoja, vaikken aina pysynytkään kärryillä hänen erikoisessa ajatuksenjuoksussaan. Kirja tempaisi mukaansa ja luinkin sen nopeasti kun ensin pääsin alkujärkytyksestäni yli. Ehdottomasti lukemisen arvoinen kirja!

Journal Entry 7 by CandyDarling at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, May 23, 2018

Released 1 yr ago (5/23/2018 UTC) at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Kirja vapautui miitissä, lukuiloa!

Journal Entry 8 by wingAnnimanniwing at Espoo, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, May 23, 2018
Kuuluu siihen suuuuuuureen joukkoon klassikkoja, joita en (vielä) ole lukenut, joten pakkohan tämä oli napata miitistä mukaan. Kiitos!

Journal Entry 9 by wingAnnimanniwing at Espoo, Uusimaa / Nyland Finland on Friday, August 10, 2018
Löysin tämän kirjan englanninkielisenä äitini hyllystä, luin sen ja rakastin (journal täällä http://www.bookcrossing.com/journal/15146228/). Sitten vasta omaa kirjahyllyä järjestäessäni huomasin, että olin vastikään napannut tämän suomenkielisen version miitistä :D No, eipä tuo mitään – suomi-Sagan saa lähteä etsimään uutta lukijaa Kotkasta.

Journal Entry 10 by wingAnnimanniwing at Merikeskus Vellamo in Kotka, Kymenlaakso / Kymmenedalen Finland on Friday, August 10, 2018

Released 1 yr ago (8/11/2018 UTC) at Merikeskus Vellamo in Kotka, Kymenlaakso / Kymmenedalen Finland

WILD RELEASE NOTES:

Kirja vapautuu BC-kesäpäivillä Vellamossa tai jossakinpäin Kotkaa. Hyviä lukuhetkiä!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.