De ruimte van Sokolov

by Leon de Winter | Literature & Fiction |
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingkoekiebakwing of Tilburg, Noord-Brabant Netherlands on 11/16/2010
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in a Controlled Release! This book is in a Controlled Release!
4 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingkoekiebakwing from Tilburg, Noord-Brabant Netherlands on Tuesday, November 16, 2010
"Dr. Sasja Sokolov was in de Sovjet-Unie een belangrijk ruimtevaartgeleerde, maar sinds zijn emigratie naar Israël is hij straatveger en alcoholist in Tel Aviv. Op een dag aan het begin van de Golfoorlog is Sokolov getuige van een moord. Hiermee begint deze adembenemende roman over vriendschap en de grenzen van de moraal. Het boek geeft een haarscherp beeld van de psychische ontreddering van een landverhuizer, maar is bovenal een meeslepende thriller, spannend en subtiel tegelijk."

Journal Entry 2 by wingkoekiebakwing at OBCZ Zevensprong in Tilburg, Noord-Brabant Netherlands on Saturday, November 27, 2010

Released 10 yrs ago (11/27/2010 UTC) at OBCZ Zevensprong in Tilburg, Noord-Brabant Netherlands

WILD RELEASE NOTES:

Om de plank wat bij te vullen...

Journal Entry 3 by ingridberkers at Tilburg, Noord-Brabant Netherlands on Sunday, December 11, 2011
gevonden in cafe Langeboom

Journal Entry 4 by boekensteun at Tilburg, Noord-Brabant Netherlands on Sunday, December 11, 2011
Sokolov opgepikt ergens in november in een bibliotheek. Langer dan de bedoeling was heeft hij bij mij gelogeerd. Hij wist me wel te boeien, maar zelden lang achtereen. Begin december was zijn verhaal verteld. Daarna heb ik hem weer vrijgelaten. In een café, in het vertrouwen dat hij daar snel onderdak vindt bij een belangstellende voorbijganger.

Journal Entry 5 by boekensteun at Café Langeboom in Tilburg, Noord-Brabant Netherlands on Sunday, December 11, 2011

Released 9 yrs ago (12/10/2011 UTC) at Café Langeboom in Tilburg, Noord-Brabant Netherlands

WILD RELEASE NOTES:

Daar ga je Sokolov, opnieuw de ruimte in. Goede reis!

Journal Entry 6 by FransvanD at Tilburg, Noord-Brabant Netherlands on Monday, January 16, 2012
Dat cafe Langeboom wordt wel een knooppunt van boeken zo...!
Ik liet er afgelopen zaterdag (14-1-2012) het boek "Zo slim als een bos wortels" weer even verder zwerven en prompt fladderde "De ruimte van Sokolov" voorbij, heel bereidwillig om gelezen te worden.

Tja, techniek is erg leuk, dus een verhaal over een ruimtevaartgeleerde die aan lager wal raakt...dan ook nog van een Nederlandse schrijver waarvan ik nog niets gelezen heb... Ik heb het boek door de kou mee naar huis genomen waar het even in de warmte mag wachten tot het gelezen wordt. Daarna zal het wel weer mee mogen naar een volgend bezoek aan cafe Langeboom...

Kom je daar vaak Koekiebak? Ik zit er elke tweede zaterdag van de maand. Als die ruimte van Sokolov gelezen is, wil ik het er best eens met je over hebben.

Groeten,
Frans

Journal Entry 7 by FransvanD at Tilburg, Noord-Brabant Netherlands on Sunday, June 10, 2012

Released 8 yrs ago (6/9/2012 UTC) at Tilburg, Noord-Brabant Netherlands

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Die ruimte van Sokolov toch...
Ik was hem een tijdje uit het oog verloren en toen ik hem terugvond, bleek hij zich verstopt te hebben in de boekenkast tussen een aantal van mijn vertrouwde eigen boeken... Alsof hij hier niet weg wilde.
Ik ben hem toen maar gaan lezen en dat is me goed bevallen. Goed verhaal, ik zal geen pretbedervende informatie plaatsen, lees zelf maar.
Het boek is weer meegegaan naar cafe Langeboom in Tilburg en werd al snel weer opgepikt door iemand die "het idee van zwerfboeken wel interessant vond" en die bovendien nogal wat leest. Vermoedelijk zal de volgende logeerpartij dus minder lang duren, tenzij het boek zich weer brutaal gaat verbergen. Zou het niet van zwerven houden? In het boek wordt het bestaan aan de onderkant van de maatschappij niet al te rooskleurig beschreven, dus ik kan me er iets bij voorstellen. Van de andere kant...als het steeds zo netjes behandel wordt al het tot nu toe behandeld is, mag het boek niet klagen en moet het maar voortvarend de wereld verder doorkruisen.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.