Sunnuntai ja muita novelleja

by Irène Némirovsky | Literature & Fiction | This book has not been rated.
ISBN: Global Overview for this book
Registered by Tarna of Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on 10/15/2010
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by Tarna from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Friday, October 15, 2010
Ranskankielinen alkuteos Dimanche (novellit kirjoitettu v. 1934—1942). Suomentanut Annikki Suni. Gummerus, Jyväskylä 2005. Pokkari, 288 sivua.
Kannen suunnittelu: M-L Muukko.

Takakansi:
Jokainen joka pitää Tšehovista, hullaantuu Némirovskyyn.
Tunnelmallisia kuvia itselleen tuntemattomista ihmisistä, tapahtumista jotka luiskahtavat raiteiltaan, yksilöistä kuilun partaalla. Novellien hauraan rauhallinen tunnelma särkyy hiljaa, yllättävästi, mutkan kautta. Mikään ei ole ihan siltä [sic!] mitä näyttää.
Irène Némirovsky oli 30-luvulla ranskalaisen kirjallisuusmaailman loistavimpia tähtiä. Juhlitun nuoren naisen kirjoja luettiin ja arvostettiin. Tilanne muuttui, kun saksalaiset valloittivat maan. Kirjailija pakeni perheineen Pariisista pieneen burgundilaiseen kylään, jossa hänet vangittiin vuonna 1942. Irène Némirovsky kuoli Auschwitzissa kaksi kuukautta vangitsemisensa jälkeen.

Irène Némirovsky Wikipediassa
Irène Némirovsky, The Definitive Website
A Website Dedicated To Irène Némirovsky

Journal Entry 2 by Tarna at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Friday, September 28, 2012
Kirja on edelleen kesken ja voi olla, etten ehdikään lukea sitä loppuun ennen vapauttamista. Rekisteröin Sunnuntain pari vuotta sitten salanimellä ja luin silloin ainakin kaksi sen novelleista, koska ajattelin tarjota ja tarjosinkin kirjaa silloiseen BC-Joulukalenteriin. Sinä vuonna tarjolla taisi olla niin paljon ihan jouluisiakin opuksia, ettei joulumuori kelpuuttanut Némirovskyä mihinkään luukkuun.
Tällä lukukierroksella aloitin kokoelman alusta, mutta hyppäsin aiemmin lukemieni tarinoiden yli. Kokonaisuutena pidän Sunnuntaista. Kaksi vuotta sitten lukemani Aino on silti suosikkini edelleen. Se ei ole sitä tapahtumapaikkansa vaan minäkertojansa takia. Némirovskyn kirjoitustyylissä on aika lailla etäännyttävää (ranskalaista) viileyttä, mutta minäkertoja nostaa lämpöasteita mukavasti. Hänen avullaan lukija pääsee lähemmäksi tekstiä. Lyhytproosa taittuu kirjailijalta mainiosti.

Journal Entry 3 by Tarna at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Sunday, September 30, 2012

Released 8 yrs ago (9/29/2012 UTC) at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Ajattelin, että saattaisit kiinnostua tästä.

Journal Entry 4 by miumaumou at Pori, Satakunta Finland on Wednesday, October 03, 2012
Voi ihanuutta! Némirovskya! Ei ikinä uskoisi, mutta minä olen löytänyt ranskalaisen kirjailijan, josta pidän. Käsittämätöntä! Toisaalta, onhan... olihan kirjailija puoliksi(?) myös venäläinen, joten ehkä siinä onkin se juju. Minulla on juuri loppusuoralla samaisen kirjoittajan Ranskalainen sarja, josta olen pitänyt todella paljon. Kirjailija ei päästä helpolla, mutta hän kirjoittaa todella hienosti ja kiehtovasti. Tämä kirja ei jostain syystä tainnut olla toivelistallani, mutta olisi kyllä sietänyt olla. Hyvä, että tiedät paremmin, mitä minun tulisi toivoa. ;)

Kiitos oikein paljon, Tarna! Ihana yllätys! Kiitos myös suloisesta kissakortista! Kortin kuva on tässä journaalissa.

Ja vielä lisäys melkein samantien...
Olihan tämä kirja toivelistallani, mutta puusilmäyteni vain esti minua näkemästä sitä. Siis kiitos uudelleen TOIVEKIRJAsta!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.