Δέκα Ετών Διαζευγμένη

Registered by chrissalatas of Volos - Βόλος, Magnisia Greece on 9/14/2010
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by chrissalatas from Volos - Βόλος, Magnisia Greece on Tuesday, September 14, 2010
«Θέλω να μιλήσω στο δικαστή» Αυτά τα λόγια δε θα προκαλούσαν καμία έκπληξη αν δεν προέρχονταν από ένα δεκάχρονο κορίτσι σε ένα δικαστήριο της Υεμένης.

Η δεκάχρονη Νοζούντ μεγάλωσε σε ένα χωριό της Υεμένης. Παρόλη τη φτώχια της οικογένειας ζούσε ανέμελα μαζί με τα αδέλφια της όπως όλα τα παιδιά της ηλικίας της. Μία μέρα όμως όλα άλλαξαν και η μικρή Νοζούντ έζησε τον πιο τρομακτικό εφιάλτη. Οι γονείς της την ανάγκασαν να παντρευτεί έναν άνδρα που είχε τα τριπλάσια χρόνια από αυτή. Ο βάναυσος σύζυγος την κακοποιούσε σεξουαλικά και τη χτυπούσε αδιάκοπα. Ένα πρωί η Νοζούντ βγήκε να πάρει ψωμί, αντί όμως να κατευθυνθεί προς το φούρνο, πήρε το λεωφορείο πήγε στο δικαστήριο αποφασισμένη να μην το κουνήσει από εκεί αν δεν της δώσουν διαζύγιο.

Η αληθινή ιστορία μιας μικρής κοπέλας από την Υεμένη που τόλμησε να αψηφήσει τις αυστηρές παραδόσεις της χώρας της, να ζητήσει διαζύγιο και να το κερδίσει. Πρόκειται για μια πρωτοφανή απόφαση στα χρονικά αυτού του κράτους της Μέσης Ανατολής όπου η πλειονότητα των κοριτσιών παντρεύονται προτού συμπληρώσουν την ηλικία των δεκαοχτώ χρόνων. Η Νοζούντ μάζεψε όλες τις δυνάμεις της και από θύμα έγινε ηρωίδα. Σήμερα, διηγείται την ιστορία της με τη βοήθεια της δημοσιογράφου Delphine Minoui για να ενθαρρύνει και άλλες κοπέλες της ηλικίας της να ανατρέψουν τη μοίρα τους.

------------------------------

Ήταν το τυλιχτό μου βιβλίο στο 5ο Συνέδριο BookCrossing της Θεσσαλονίκης.
Συγκλονιστική η ιστορία της Νοζούντ. Απίστευτα πράγματα για μας. Απλά καλή διήγηση.
Θα το προτείνω για διάβασμα περισσότερο για τη γνώση άλλων παραδόσεων και πολιτισμών, παρά για τη λογοτεχνικότητά του.
ISBN: 978-960-691-745-5

------------------------------

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.