* ring* Barefoot Gen: A Cartoon Story of Hiroshima: Vol. 1

by Keiji Nakazawa | Graphic Novels |
ISBN: 0140251251 Global Overview for this book
Registered by wingiiwiwing of Zeist, Utrecht Netherlands on 9/5/2010
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
4 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingiiwiwing from Zeist, Utrecht Netherlands on Sunday, September 5, 2010
Zes jaar oud was Keiji Nakazawa toen op 6 augustus 1945 de atoombom viel op zijn woonplaats, het Japanse Hiroshima. Een gebeurtenis die het verloop van zijn verdere leven zou bepalen. Zijn ervaringen tekende hij begin jaren '70 op in Hadashi no Gen (bekend onder de Engelse titel Barefoot Gen) [...].
De kleine jongen Gen is het alter ego van Keiji Nakazawa. In het eerste deel, De bom, maken we kennis met zijn familie. Zoals zijn vader, een pacifist die tegen de oorlog is en weet dat Japan die onherroepelijk zal verliezen en hoopt dat dat dan in ieder geval het einde zal betekenen van het gehate militaristische systeem. De oorlog zorgt voor honger in de steden. Er is een gebrek aan alles. Gens ouders moeten keihard werken om hun kinderen niet te laten creperen. Bijna dagelijks klinkt de luchtsirene. Maar steeds vliegen de B-29’s voorbij. Tot die ene bewuste ochtend in augustus. Gen loopt naar school, maakt een praatje en ziet weer een Amerikaanse bommenwerper naderen. Enola Gay staat erop.
Wat volgt, is voor wie er niet bij is geweest nauwelijks te bevatten. „Maar alles wat ik heb meegemaakt is precies zo gegaan als in Barefoot Gen,” vertelt hij in de vele honderden interviews die hij heeft gegeven sinds de strip zo’n dertig jaar geleden voor het eerst verscheen. „Het was niet mooier en niet erger dan wat ik daarin heb beschreven.”

Meer lezen? http://www.zozolala.com/ZL144_BarefootGen.html

Wow, this is a realy shocking book. I did not now that much about ordinary life in Japan during the war, although, because of the commemoration of 60 years after Hiroshima, there were some documentaries on tv I have seen, so I new something (the thought police, the civilians being trained with bamboosticks to fight the enemy). it's a gruesome tale, especialy the last 30 pages, which will be on my mind for some time, I imagine.

Journal Entry 2 by wingiiwiwing at Utrecht, Utrecht Netherlands on Friday, September 10, 2010
Dit boek gaat in de graphic novel doos. Dit is tevens het nummer van de doos!

Journal Entry 3 by sneeuws at Eindhoven, Noord-Brabant Netherlands on Thursday, October 21, 2010
Mooie GN.
Net als iiwi wist ik niet veel van het Japan tijdens de 2e W.O. af.
Het verhaal gaat over een Japans gezin waarvan de ouders tegen de oorlog zijn omdat die alleen maar slachtoffers maakt, vooral onder de gewone bevolking. Over hun kinderen die nog geen eigen mening over de oorlog kunnen vormen (te jong) maar leven in een maatschappij die wordt vormgegeven door één mening: de oorlog is goed en Japan zal overwinnen. Dit is niet alleen catastrofaal voor de soldaten maar ook voor de burgermaatschappij.
Maar vooral gaat het over wederzijdse liefde tussen de gezinsleden: ouders en hun kinderen en broers en zussen onderling. En op de achtergrond wordt een allesvernietigende bom klaargemaakt.

Bedankt iiwi dat je ook dit boek hebt toegevoegd.

Journal Entry 4 by janna2 at Castricum, Noord-Holland Netherlands on Saturday, October 23, 2010
Gisteren bij mij aangekomen. U hoort van mij!

Journal Entry 5 by janna2 at Castricum, Noord-Holland Netherlands on Monday, November 29, 2010
Prachtig boek. Ik wist wel het een en ander over het Japan van het einde van de oorlog (uit andere boeken), maar door de tekeningen in dit boek ging de hele geschiedenis wel veel meer leven. De druipende gezichten blijven me nog wel even bij.
Ook altijd weer schokkend om te lezen en te zien hoe andersdenkenden buitengesloten worden.
Dank iiwi, voor het delen van dit boek!

Journal Entry 6 by janna2 at Castricum, Noord-Holland Netherlands on Monday, November 29, 2010
Aangezien dit BCID ook het nummer van de doos is, even een vraag aan iiwi.
Kan ik de doos wat langer houden dan de maand die voor de ringboeken staat (vlgs de etiquette)? Ik heb er nu 5 gelezen, maar wil ze wel allemaal proberen, vandaar deze vraag.

Journal Entry 7 by janna2 at Castricum, Noord-Holland Netherlands on Tuesday, April 26, 2011
De doos is "uit", op 1 boek na wat ik ook niet wil lezen. Een heel bijzondere kennismaking, waarvoor nogmaals mijn dank, iiwi!
Door leuke en minder leuke zaken heb ik de doos veel langer in huis gehad dan gepland, maar vandaag gaat-ie dan op weg naar Sonje.

Journal Entry 8 by Sonje at Maastricht, Limburg Netherlands on Sunday, May 1, 2011
Hehe, eindelijk waren mijn buren en ik tegelijk thuis, want omdat hij tijdens kantooruren werd bezorgd hebben zij hem woensdag in onvangst genomen, maar om hem weer bij ons binnen te krijgen bleek lastig. Veilig hier gekomen in elk geval, ik ben heel erg benieuwd, de inhoud ziet er spannend uit (en mijn eerste, Ghost World, waar ik de film al van gezien heb, heb ik net in een uurtje al doorgelezen, heel erg leuk!). Dank voor het opsturen van deze doos, ik heb er zin in!

Dit boek heb ik nog niet gelezen, dus later meer (maar waarschijnlijk niet vandaag :)

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.