Christiane F. Verslag van een junkie

by Kai Hermann, Horst Rieck | Biographies & Memoirs |
ISBN: 9023003667 Global Overview for this book
Registered by wingBoekentrolwing of Leeuwarden, Fryslân (Friesland) Netherlands on 8/25/2010
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by wingBoekentrolwing from Leeuwarden, Fryslân (Friesland) Netherlands on Wednesday, August 25, 2010
Synopsis:
"Indringend geschreven relaas over het uitzichtloze leven van een verslaafd 15-jarig meisje in Berlijn, dat moet tippelen om aan geld voor heroine te komen. Het boek moraliseert niet, maar geeft de feiten zakelijk, soms bijna afstandelijk. Zeer gedetailleerd wordt de leefwijze beschreven van de hoofdpersoon en haar vrienden en vriendinnen."

Twee journalisten hebben de door de hoofdpersoon uitgesproken tekst in de definitieve vorm van het boek gegoten.

Journal Entry 2 by wingBoekentrolwing at Leeuwarden, Fryslân (Friesland) Netherlands on Wednesday, August 25, 2010
Het meest indrukwekkende boek dat ik heb gelezen voor mijn twintigste. Ik moest het lezen van mijn ouders toen ik een jaar of 13,14 was en het heeft DIEPE indruk op me gemaakt. Het verhaal van een gewoon meisje dat door omstandigheden in een vriendengroep belandt die hasj rookt en drinkt. Dan glijdt ze steeds verder af en vooral de af en toe plastische beschrijving van haar leven en de dingen die gebeuren is me altijd bijgebleven.
Ik ben altijd bang geweest om drugs te proberen (drank ook trouwens). Ik houd er niet van wanneer je de controle over jezelf verliest, afhankelijk wordt van iets.
Dit boek heeft er zeker voor gezorgd dat ik nooit ook maar in de buurt ben geweest van drugs, in welke vorm ook. Dus, als waarschuwing heeft het bij MIJ erg goed gewerkt.

Dit boek (een oudje, hangt met plakband aan elkaar zo ongeveer) hoort bij mijn PC, straks te lezen door mijn zoon wanneer die de leeftijd heeft. Hopelijk maakt het op hem ook zo'n verschrikkelijk verpletterende indruk.

In de volwassenen helft van de zwerfboekenkast.

Hallo, gelukkige vinder!
Wat leuk dat je op deze pagina kijkt. Als je dit leest, heb je een boek gevonden, een cadeautje voor jou. Veel plezier ermee!

Het zou fijn zijn als je meldt dat je het boek gevonden hebt. Dat kan gewoon in het Nederlands. Daarna kun je het lezen en, als je wilt, hier nog eens schrijven wat je er van vond.
Je mag het ook aan iemand anders geven, of het gewoon weer ergens achterlaten. Het zou leuk zijn als je dan ook een vrijlaatbericht zou schrijven, om te vertellen waar je het achtergelaten hebt.

Wil je het boek op zijn reis volgen, meld je dan via de site aan als nieuwe BookCrosser. De Nederlandse uitleg vind je op www.bookcrossing.nl
Heel veel plezier gewenst!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.