De vastgoedfraude

Registered by wingkoekiebakwing of Tilburg, Noord-Brabant Netherlands on 8/8/2010
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingkoekiebakwing from Tilburg, Noord-Brabant Netherlands on Sunday, August 08, 2010
"Op 13 november 2007 doen zeshonderd rechercheurs en dertig officieren van justitie op ruim vijftig adressen in Nederland invallen. Een strafrechtelijk onderzoek legt een wijdvertakt fraudenetwerk aan de top van het Nederlandse bedrijfsleven bloot. De omvangrijke fraude met vastgoed van bedrijven als Philips, ABN Amro en Rabobank die justitie in kaart brengt, is gepleegd onder de ogen van gemeentebesturen en bekende Nederlanders als Joop van den Ende, Hans Wiegel, Jan Hommen en John Fentener van Vlissingen.
De verdachte projectontwikkelaars, pensioenfondsdirecteuren en vastgoedhandelaren konden jarenlang, met hulp van accountants, bankiers en notarissen, ongestoord tientallen miljoenen bij hun bedrijven wegsluizen, zo is de verdenking. Het voormalige Bouwfonds en Philips Pensioenfonds claimen een kwart miljard euro schade te lijden.
In het najaar van 2009 begint het monsterproces. Sinds de spectaculaire inval van justitie in 2007 volgen de journalisten Vasco van der Boon en Gerben van der Marel voor Het Financieele Dagblad de ontwikkelingen in de zaak rond de grootste bedrijfsinbraak in Nederland ooit. De vastgoedfraude beschrijft voor het eerst de duistere kant van de Nederlandse vastgoedwereld, met zijn ons-kent-ons-cultuur, het gunnen van het grote geld en slapende toezichthouders."

Journal Entry 2 by wingkoekiebakwing at Tilburg, Noord-Brabant Netherlands on Sunday, August 08, 2010
Bizar om te lezen hoe eenvoudig het blijkbaar is om met een paar mensen grote organisaties voor vele miljoenen op te lichten.
Persoonlijk was het nog interessanter, omdat ik een aantal mensen vanuit mijn werk persoonlijk heb ontmoet en me toen verbaasde over de financiele constructies die werden voorgesteld. Nu viel het een en ander op zijn plaats.
MR. K

Journal Entry 3 by wingkoekiebakwing at Tilburg, Noord-Brabant Netherlands on Monday, September 06, 2010
Inmiddels heeft Opa Koekiebak het boek ook gelezen, hij vond t vreselijk maar fantastisch!

Released 10 yrs ago (9/6/2010 UTC) at Rabobank, hoofdkantoor, personeelsingang in Utrecht, Utrecht Netherlands

WILD RELEASE NOTES:

Op de informatiestandaard!

Journal Entry 5 by wingAnonymousFinderwing at Utrecht, Utrecht Netherlands on Monday, September 06, 2010
To be read.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.