Lahja

by David Flusfeder | Literature & Fiction |
ISBN: 9524712660 Global Overview for this book
Registered by winglukutuoliwing of Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on 8/6/2010
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by winglukutuoliwing from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Friday, August 06, 2010
Ilmaiseksi saatu lahjakirja Tieto-kirjakaupan Kirjojen Yö -tapahtumasta.
Mielenkiintoiselta vaikuttava uusi kirjailijatuttavuus!

Like, 2004.
Alkuteos The Gift (2003)

Esittelyteksti adlibris.com -nettisivuilla:

"Tragikoomisen kiihkeä musta komedia materialistisesta ajastamme, ihmissuhteisiin sisältyvistä valtapeleistä ja absurdeihin mittasuhteisiin kasvavan pakkomielteen voimasta.

Lahjan päähenkilö on ylempään keskiluokkaan kuuluva Phillip, joka vaimoineen saa rikkaalta ystäväpariskunnaltaan toinen toistaan ylellisempiä lahjoja. Phillip ei kykene vastaamaan lahjoituksiin samalla mitalla, ja vähä vähältä hänen mielensä valtaa tragikoominen pakkomielle: miten päihittää ystäväpariskunta suuressa lahjasodassa. Phillipin ajatukset käyvät yhä utuisemmiksi ja hänen tempauksensa yhä absurdimmiksi; lopulta hän on pakkomielteensä nimissä valmis murtautumaan ystäviensä asuntoihin ja jopa kidnappaamaan ihmisiä – lahjaksi.

Teos kasvaa tapakomediasta kuumeiseksi uneksi miehisestä ahdistuksesta ja piikikkyydessään viisaaksi tutkielmaksi psyyken tutkimattomista teistä. Hienovaraisella kirjallisella loistokkuudellaan ja syvällisellä asiantuntemuksellaan Flusfeder kiepauttaa todellisuuden uneksi ja unen taas todellisuudeksi."


Journal Entry 2 by winglukutuoliwing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Friday, September 07, 2018
Kirjan aihe on jotenkin herkullinen ja takakansiteksti lupasi hyvää, mutta lukukokemuksena tämä olikin sitten suuri pettymys. En jaksanut seurata tapahtumia kuin pinnistellen ja tuskastuin töksähtelevään kieleen, yksisanaisiin lauseisiin. Nauroin toki kohdassa, jossa päähenkilö tunkeutui nukkuvan ystävänsä asuntoon ja purki raivoaan tekemällä pieniä kepposia, kuten varastamalla yhden Scrabble-pelin nappulan :)

#57 for Reduce Mount TBR 2018 Challenge by Dove-i-Libri

Journal Entry 3 by winglukutuoliwing at Pala Cafe in Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Monday, October 08, 2018

Released 9 mos ago (10/8/2018 UTC) at Pala Cafe in Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland

WILD RELEASE NOTES:

Finlaysonilla sijaitsevasta kahvilasta löytyy portaiden juurelta kirjahylly, jonne tämä kirja jäi yhdessä muutaman muun kirjan kanssa BC-tapaamisen jälkeen.

Onneksi olkoon, olet löytänyt BookCrossing-kirjan! Toivottavasti pidät kirjasta ja ilmaisesta BookCrossing-sivustosta. Ole kiltti ja tee merkintä, jossa kerrot, mistä löysit kirjan. Jos luet sen, olisi myös kiva kuulla, mitä pidit kirjasta. Luettuasi kirjan voit joko pitää sen omassa hyllyssäsi tai antaa sen jatkaa matkaa. Jos päätät liittyä BookCrossing-sivustolle, pääset myös itse seuraamaan kirjan matkaa ja lukemaan uusien lukijoiden ajatuksia tästä kirjasta.

Hyviä lukuhetkiä!

P.S. Jos et ole aikaisemmin tutustunut Bookcrossingiin, seuraava linkki voi olla avuksesi:

http://www.bookcrossing.com/forum/30 (suomenkielinen keskustelufoorumi)

BC-sivuston kielen saa halutessaan vaihdettua sivun ylälaidan vihreässä palkissa olevasta valikosta.


Journal Entry 4 by wingAnonymousFinderwing at Hämeenlinna, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Monday, December 03, 2018
Olin tosin innoissani, kun löysin tänään iltapäivällä 3.12.18 tämän kirjan Hämeenlinnan pääkirjastosta! :) Olin kuullut tällaisista kiertävistä kirjoista, mutten koskaan aiemmin ollut löytänyt sellaista. Nyt siis löysin ja innolla odotan, että ehdin aloittaa sen lukemisen! Takakannen perusteella mielenkiintoni heräsi, mutta edellisen arvioinnin perusteella pelkään hieman, että petyn.. Mutta, aion joka tapauksessa innolla lukea kirjan ja keksiä sille sitten uuden hienon vapautuspaikan! :)

Journal Entry 5 by wingAnonymousFinderwing at Hämeenlinna, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Saturday, December 29, 2018
Sain siis Hämeenlinnan pääkirjastosta löytämäni kirjan luettua ja yleisarvosanaksi annoin sille 8. Kirja oli mielestäni virkistävän erilaisesti kirjoitettu, dialogit etenkin oli kirjoitettu niin, että lukija joutui tosiaan pinnistelemään pysyäkseen perässä, kuka hahmoista on milloinkin äänessä. Myös kirjan idea oli loistava ja etenkin noin kirjan puoliväliin saakka oli todella mielenkiintoista seurata päähenkilön pakkomielteen kehittymistä. MUTTA, mielestäni kirjan loppuhuipennus tuli vähän liian aikaisin, noin kirjan puolivälissä ja sen puolivälin jälkeen kirjassa oli sellainen odottava vaihe pitkään ja hieman ihmettelinkin, mitä tässä kirjassa voi enää tapahtua, kun iso mullistus sattui mielestäni jo niin aikaisessa vaiheessa. Mutta tosiaan, mielestäni kaikkineen aivan kelpo kirja. Joulun hengessä paketoin kirjan joulupaperiin ja vapautin kirjan jouluaattona 24.12.18 naapurini postilaatikkoon, ilman lähettäjätietoja tietenkin. :)

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.