Her i nærheden

by Martha Christensen | Literature & Fiction |
ISBN: Global Overview for this book
Registered by pulcherrima of Tommerup Stationsby, Fyns Amt Denmark on 7/1/2010
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by pulcherrima from Tommerup Stationsby, Fyns Amt Denmark on Thursday, July 01, 2010
Fra bogens bagside:
Martha Christensen (1962-95) har siden debutromanen "Vær god ved Remond", 1962, skrevet en lang række romaner og noveller samt børnebogen "Historien om Bamsebjørnen og den lille Drage". Martha Christensen har modtaget en lang række litterære priser og blev i 1987 kåret til Årets forfatter og modtog Boghandlernes Gyldne Laurbær for romanen "Dansen med Regitze". I 1989 blev hun valgt til Danskernes Yndlingsforfatter af Bog og Idé.
Kaspar Rostrups filmatisering af "Dansen med Regitze" med Ghita Nørby og Fritz Helmuth blev en af dansk films største succeser. Den modtog 5 Bodil, blev Oscar-nomineret og vandt førsteprisen ved "Den 1. Internationale Europæiske Film Festival" i Frankring i 1990.

"Her i nærheden" er et psykologisk spændingsdrama med den autistiske 20-årige Brian i centrum for begivenhederne, der tager fart efter fundet af en myrdet pige i en park i det indre København...
Kaspar Rostrup har skrevet manuskript til "Her i Nærheden" frit efter Martha Christensens kortroman. Hans nye film har igen Ghita Nørby, Fritz Helmuth og Henning Mourtizen i hovedrollerne samt det nye skuespillertalent Thure Lindhart i rollen som Brian.


Jeg har efterhånden læst en del af Martha Christensen bøger, og tak til MieLH for det, og da jeg så denne her til 10 kroner i en genbrugsbutik blev den hentet med hjem til samlingen. Jeg ser frem til at læse den, og vil efterfølgende overveje at forære den til min søster, da jeg tror dette lige kunne være en bog for hende.

Journal Entry 2 by pulcherrima at Aarhus N, Århus Amt Denmark on Wednesday, July 07, 2010
Endnu en gang har jeg haft en rigtig god læseoplevelse i selskab med en af Martha Christensens fængende, socialrealistiske romaner.
Denne gang kommer vi ind i hovedet på midaldrende mor der forsøger at beskytte sin søn der har en autismeforstyrrelse. Hun beskytter ham dog ikke kun, hun overbeskytter ham og værst af alt bruger hun ham til at gemme sig bag. Der er små hints om hvordan hun ikke vil være alene, at hun sender ham på ærinder i byen og også at vi lige så langsomt finder ud af at hun også selv har problemer med at kommunikere med andre mennesker. Det er disse små fine bemærkninger, episoder og beskrivelser der gør at det er spændende at lære personer i Martha Christensens universer at kende. Jeg synes også det er ret interessant den måde historien er iscenesat på: Der sker en dramatisk begivenhed i nabolaget og så på den mest udramatiske måde sker der noget utroligt dramatisk i relationen mellem mor og søn.

Dette er en kortroman, og vi kommer derfor ikke helt så langt ind i historien omkring de to hovedpersoner som vi ofte gør i andre af hendes romaner. Historien er dog velskrevet, præcis og utroligt fængende.

Journal Entry 3 by pulcherrima at Centrum in Aarhus C, Århus Amt Denmark on Friday, July 09, 2010

Released 10 yrs ago (7/9/2010 UTC) at Centrum in Aarhus C, Århus Amt Denmark

WILD RELEASE NOTES:

Har du fundet denne bog og taget den med hjem? Er BookCrossing noget nyt for dig?

Velkommen til BookCrossing.com!


Først og fremmest skal du have tak for at du fandt denne bog, og tog den med hjem. Nu håber jeg at du vil være så venlig at skrive en lille hilsen herinde, i det vi kaldet et Journal Entry. Hvad synes du om bogen? Hvor fandt du den? Hvem har læst den? På den måde kan andre der har haft fingrene i den høre hvad du synes, og følge med i bogens rejse.

Ideen med bookcrossing er at man slipper bogen fri igen efter endt læsning. Måske lægger du den samme sted som du fandt den, på et nyt sted, giver den til en ven eller noget helt andet. Du må også beholde den hvis du synes den er rigtig god. Uanset hvad du gør, ville det være rart at vide, så husk at holde os opdateret her på BookCrossing, hvis der sket noget nyt i bogens liv. Husk at du ikke behøver at blive medlem - men hvis du gør, kan du følge med i denne bogs måske fremtidige rejse.

Hvis du har nogle spørgsmål skal du være velkommen til at kontakte mig pulcherrima ved at sende en Private Message. Ellers er du altid velkommen i det skandinaviske forum

BookCrossingmiljøet i Århus er i rivende udvikling - hold dig opdateret ved at tilmelde dig facebookgruppe BookCrossing Århus

Held og lykke med BookCrossing - og god rejse til bogen fremover :) pulcherrima

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.