Παραμύθια πίσω από τα κάγκελα

Registered by EliasM of Athens - Αθήνα, Attica Greece on 5/31/2010
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
4 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by EliasM from Athens - Αθήνα, Attica Greece on Monday, May 31, 2010
Περιγραφή:

«Άλλοι πάνε, άλλοι έρχονται. Kόσμος, δρομολόγια. Eλπίδες… Όξω το φθινόπωρο λέει τραγούδια, βορεινά… Mέσα λένε παραμύθια… Aπό τη ζωή δηλαδή. Tη δικιά τους.
― Πώς έγινε;
― Nα, ήτουνε… Kόκκινη κλωστή δεμένη, στην ανέμη τυλιγμένη.
― Ήτουνε…
Άνθρωποι. Kαι ιστορίες. Mέσα από τον δικό τους τον κόσμο. Tον άλλονε. Tον εκτός νόμου… Tον εκτός ημών των τιμίων… Παραμύθια… Tρίχες… Έτσι τα λένε. Όπως γίνανε… Παραμύθια πίσω απ’ τα κάγκελα».

Journal Entry 2 by pengman from Hamburg - City, Hamburg Germany on Monday, May 31, 2010
Από τα βιβλία που δώρησε ο Ηλίας Μαμαλάκης στην ελληνική κοινότητα bookcrossing. Προσωρινά στα χέρια μου.

Journal Entry 3 by EliasM at Athens - Αθήνα, Attica Greece on Tuesday, June 1, 2010
Update: Το bookray έχει ολοκληρωθεί.

Ισχύουν οι συνήθεις κανόνες των rings/rays:

Αν νομίζετε ότι δεν έχετε χρόνο να το διαβάσετε, μη συμμετέχετε. Μην κρατάτε το βιβλίο για πολύ καιρό! Αν όταν έρθει στα χέρια σας, διαπιστώσετε ότι δεν προλαβαίνετε εκείνες τις ημέρες, στείλτε PM να κανονίσουμε να μεταφερθείτε στο τέλος της λίστας.

Μην αμελείτε τα journal entry κατά την παραλαβή και αποστολή/παράδοση του βιβλίου, ώστε να μοιραζόμαστε τις απόψεις μας αλλά και να ξέρουμε όλοι πού ταξιδεύει. Και γράφετε οπωσδήποτε ένα σχόλιο, όχι απλώς: «το πήρα, είναι στα χέρια μου» και μετά «μου άρεσε, το έστειλα στον επόμενο». Ο σκοπός είναι να μοιραστούμε τις απόψεις μας. Αν βαριέστε να γράψετε πέντε-δέκα αράδες, μην κάνετε τον κόπο να μπείτε σε αυτό και σε κανένα bookring/bookray.

Προσπαθήστε να μη χαθεί το βιβλίο στο ταχυδρομείο (προτιμάτε να το στέλνετε συστημένο) ή οπουδήποτε αλλού. Δε δανείζουμε το βιβλίο σε άτομα εκτός λίστας. Αν θέλουν, ας δηλώσουν συμμετοχή


Συμμετέχοντες:

panost (Αθήνα)
planet-mom (Θεσσαλονίκη)

Journal Entry 4 by panost at Athens - Αθήνα, Attica Greece on Wednesday, June 9, 2010
Το 2ο απο Τσιφόρο που διάλεξα (μετά τις Μυστικές εταιρίες και τα Παλιόπαιδα τατίθασα που δεν καταχώρησα ακόμη σόρι).

Journal Entry 5 by panost at Athens - Αθήνα, Attica Greece on Friday, June 11, 2010
Κείμενα που δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Ταχυδρόμος την περίοδο Οκτωβρίου 1962-Οκτωβρίου 1963. Ευθυμογραφήματα μικρά, 2-3 σελίδες το καθένα, εύθυμα σφηνάκια να γελάς μες στο τρόλεϋ και να κοιτάν οι συνεπιβάτες ενοχλημένοι (ίσως από τη φασία που προκαλείς, ίσως από τη ζήλια τους πουχει να σκάσει χειλάκι από τα πρώτα τους κουπεπε). Εύκολο, εύπεπτο, εύθυμο, ευθύβολο. Ρίχνουμε μια τεθλιμμένη ματιά πίσω από τα κάγκελα της φυλακής, όπου για να περάσει η ώρα λένε ιστορίες, γιατί μπήκαν, πότε θα βγουν κλπ. Ιστορίες άτυχες, ιστορίες εξ ανάγκης, ιστορίες μικροκλοπών, απατεωνιών, ακόμη και φόνων. Στις 8 από τις 10 περιπτώσεις, οι μάγκες την πατάνε ένεκα το γκομενάκι. Φέρε άντρα μου, φέρνει ο άντρας της, πάνε τα λεφτά, πάμε στη ρεμούλα τώρα, να τα κονομήσουμε. Από ότι κατάλαβα οι ιστορίες διδραματίζονται παό τη δεκαετία του 1930 έως και την εποχή που γράφει ο Τσιφόρος, οπότε αναπαρίστανται μπορστά μας τα ήθη και τα έθμια της κοινωνίας, τα μέρη της Ομόνοιας όπου συχνάζουν οι μάγκες και τα καραγκιοζάκια τους (πειραγμένα ζάρια), όλος ο υπόκσομος δηλώνει το παρόν. Το μόνο μείον η γλώσσα του Τσιφόρου, μάγκικη, με διαλέκτους περίεργες, ουχί καθημερινές, ουχί 21ου αιώνα κι ίσως δυσκολευτούν κάποιοι. Από την άλλη ίσως αυτό αποτελεί κι άλλον έναν λόγο χαμόγελου.

Journal Entry 6 by panost at -- Somewhere in town in Athens - Αθήνα, Attica Greece on Friday, July 9, 2010

Released 11 yrs ago (7/9/2010 UTC) at -- Somewhere in town in Athens - Αθήνα, Attica Greece

WILD RELEASE NOTES:

Το έχω στείλει εδώ και 2 εβδομάδες στην planetmom.

Journal Entry 7 by planet-mom at Thessaloniki - Θεσσαλονίκη, Thessaloniki Greece on Wednesday, July 14, 2010
Παρέλαβα το βιβλίο την Προηγούμενη Πέμπτη το βράδυ. Λυπάμαι για την καθυστέρηση στο catch.. Ευχαριστώ A1pha και MafaldaQ που φρόντισαν να έρθουν τα βιβλιαράκια στα χέρια μου σώα και αβλαβή. Ξέρω οτι το bookcrossiκο savoir vivre υπαγορεύει να τα στείλω στον επόμενο μετά απο ένα το πολύ δυο μήνες, οπότε θα φροντίσω μέχρι τον Σεπτέμβριο να έχουν αποσταλεί( βάζω Σεπτέμβριο λόγω καλοκαιριού και συνεπαγόμενης δυσκολίας συγκέντρωσης). Σύντομα με εντυπώσεις...

Journal Entry 8 by planet-mom at Thessaloniki - Θεσσαλονίκη, Thessaloniki Greece on Tuesday, August 2, 2011
Αφού ζητήσω και εδώ συγγνώμη για την καθυστέρηση θα μπω στο ζουμί: Το βιβλίο είναι μια ανθολογία ιστοριών ειπωμένες απο άντρες στην φυλακή. Εξηγούν πως βρέθηκαν εκεί. Προκαλώ τον επόμενο να βρει μια ιστορία στην οποία υπαίτιος για την κατάντια του άντρα δεν θα είναι μια γυναίκα. Ιδιοφυές ως προς την πληθώρα τρόπων που μια γυναίκα μπορεί να καταστρέψει έναν άντρα, από ένα σημείο και μέτα γίνεται μονότονο και τραγικά προβλέψιμο. Σε σημείο να περιμένεις την πρόταση που ο νεαρός θα γνωρίσει την "έτσι" που θα φέρει τα πάνω κάτω στην ζωή του. Απόλαυσα την περιγραφή της τότε καθημερινότητας και την γλώσσα που χρησιμοποιεί ο Τσιφόρος, που σε μεταφέρει σε άλλη εποχή και για μένα ήταν μια απρόσμενη ματιά στην ζωή μιας άλλης κάστας ανθρώπων, που είναι μακριά απο αυτά που έχουμε συνηθίσει και μάλλον εκλείπει στις μέρες μας.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.