Kortsluiting

by Lieneke Dijkzeul | Teens | This book has not been rated.
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingcreativeChaoswing of Groningen, Groningen Netherlands on 5/28/2010
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by wingcreativeChaoswing from Groningen, Groningen Netherlands on Friday, May 28, 2010
Samenvatting
Wat als je zo gruwelijk kwaad wordt dat je niet meer weet wat je doet?
Daniël, veertien jaar oud, weet niet beter dan dat hij voor zichzelf moet zorgen. Als hij in het pleeggezin van Marja en Jesse wordt geplaatst, duurt het dan ook lang voor hij zijn draai gevonden heeft. Manieren? Daar heeft hij lak aan. En waarom zou hij? Hij heeft het toch altijd zelf kunnen redden?
Toch went hij langzaam aan zijn nieuwe leven. Met zijn pleegbroertje Pim kan hij het wel vinden, en op school vindt hij aansluiting bij het voetbalteam. Maar Daniël durft er niet op te vertrouwen. Steeds is er de angst dat alles uit de hand loopt en hij weer terug moet naar de instelling.
Dan doet zijn pleegzus Marieke iets onvergeeflijks. Daniël betrapt haar, en de stoppen slaan door...
Recensie(s)
De 14-jarige Daniël zorgt al jaren voor zichzelf, want zonder vader en met een aan alcohol verslaafde moeder zit er niet veel anders op. Na een mislukt verblijf in een kindertehuis wordt hij in een pleeggezin geplaatst. Hij is van goede wil, maar zijn onaangepastheid is de oorzaak van veel strubbelingen. Als zijn pleegzusje hem op zijn meest kwetsbare plek treft, slaan alle stoppen door en neemt hij de benen. Hij zwerft rond en gaat op zoek naar de verblijfplaats van zijn moeder. Als dit tevergeefs blijkt, keert hij terug naar het pleeggezin. Het karakter van de jongen wordt subtiel en gevoelig beschreven. Het verhaal is boeiend en emotioneel. De lezer kan zich goed inleven in de perikelen van de hoofdpersoon en zijn omgeving. Vooral het hoe en waarom van de reacties worden goed beargumenteerd en zetten aan tot nadenken. Een bijzonder goed boek zowel van inhoud als van stijl. Vanaf ca. 13 jaar.

Redactie

Journal Entry 2 by wingcreativeChaoswing at Groningen, Groningen Netherlands on Thursday, March 18, 2021
Ondanks flink zoeken, niet meer terug te vinden in Huize CC....

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.