ΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΓΔΑΤΗ

by ΕΛΛΗ ΚΑΝΕΛΛΟΥ-ΚΟΥΝΑΔΗ | Literature & Fiction | This book has not been rated.
ISBN: Global Overview for this book
Registered by planet-mom of Thessaloniki, Thessaloniki Greece on 5/18/2010
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by planet-mom from Thessaloniki, Thessaloniki Greece on Tuesday, May 18, 2010
Στο οπισθόφυλλο:

Η Μαριάννα, η ηρωίδα του βιβλίου, σε νεαρή ηλικία, απαρνείται φίλους, σπουδές και οικογενειακό περιβάλλον, παίρνοντας τη μεγάλη απόφαση να ακολουθήσει τον αγαπημένο της στην πατρίδα του, την Βαγδάτη και να ζήσει σαν Μουσουλμάνα. Όμως ο νόστος μπορεί να γίνει κάποτε τόσο δυνατός, που η ανάγκη της επιστροφής στην γεννέθλια γη να στοιχειώσει τη ζωή ενός ξενιτεμένου. Ένα τέτοιο συναίσθημα, που παρ'όλη την πάλη με τον εαυτό της δεν καταφέρνει να υπερνικήσει, διακατέχει την ηρωίδα και την σπρώχνει σε τολμηρές αποφάσεις, οδυνηρές γι' αυτή και την οικογένεια τής.

Λίγα λόγια για την συγγραφέα:

Η Έλλη Κανέλλου-Κουνάδη γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και εργάστηκε ως γιατρός για τριάντα πέντε χρόνια. Έχει κεδόσει την ποιητική συλλογή Οι στίχοι μου το 1991. Το γράμμα απο την Βαγδάτη είναι το πρώτο της μυθιστόρημα και βασίστηκε στις εμπειρίες της απο την τρίχρονη παραμονή της στο Ιράκ.

Και ένα μικρό απόσπασμα απο το βιβλίο:
Θα ξαναβρεθούμε μια μέρα και τότε όλα τα βράδια κι όλα τ' άστρα και τα τραγούδια θα είναι δικά μας.

Released 9 yrs ago (5/21/2010 UTC) at 5th Greek BookCrossing Convention in Thessaloniki, Thessaloniki Greece

WILD RELEASE NOTES:

WILD RELEASE NOTES:

Planned release in about 3 days (5/21/2010 10:00:00 AM BX time) at 5th Greek BookCrossing Convention in Thessaloniki, Thessaloniki Greece

WILD RELEASE NOTES:

Τούτο το τσίφτικο βιβλιαράκι θα βρεθεί μαζί με πολλά άλλα στη Θεσσαλονίκη για το 5ο Ελληνικό Συνέδριο BookCrossing. Θα πιαστεί και θα διαβαστεί από πολλούς άλλους αναγνώστες που με τη σειρά τους θα το αφήσουν ξανά να ταξιδέψει σε όλη την υφήλιο! Βέβαια πρώτα θα τα σπάσει στο Συνέδριο από 21 μέχρι 24 Μαΐου μαζί με τους 100+ συμμετέχοντες! Αν το βρεις εσύ τυχερέ τυπά, σκέψου πως αποτελείς κι εσύ έναν κρίκο της αλυσίδας. Γιούπι!

This book is going to travel to Thessaloniki along with many others for the 5th Greek BookCrossing Convention! It is going to be caught and read by many people who themselves will let it travel all over the world! Of course, it will first have a great time during the Convention, from 21st to 24th of May with the 100+ participants! If you were lucky enough to find this book you can be part of the fun too! Hooray!


Journal Entry 3 by kihli at Thessaloniki, Thessaloniki Greece on Thursday, May 27, 2010
ήταν το τυλιχτό μου βιβλίο στο συνέδριο-σ'ευχαριστώ planet-mom!

Journal Entry 4 by kihli at Thessaloniki, Thessaloniki Greece on Friday, July 02, 2010
ενδιαφέρον βιβλίο,όχι τόσο όμως για αυτό που περιμένεις να διαβάσεις απο τον τίτλο-δεν πρόκειται για κάποια δακρύβρεχτη ιστορία στο Ιράκ.

υπάρχουν όμως σκέψεις και απόψεις κυρίως για τη θέση της γυναίκας,για τις οικογενειακές αξίες και το τί αξίζουν τελικά,για την έννοια της ελευθερίας,για τον έρωτα και πόσο μπορεί να τυφλώσει.

τελειώνοντας σου αφήνει πράγματα να σκεφτείς,ξαναλέω όχι για μια κοινωνία σαν αυτή του Ιράκ ή άλλων αραβικών χωρών,αλλά πανανθρώπινα.

Released 9 yrs ago (7/3/2010 UTC) at Ferry to Igoumenitsa in Kerkyra - Κέρκυρα (Corfu), Kerkyra Greece

WILD RELEASE NOTES:

κάπου πάνω στο ferry ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ στη γραμμή Κέρκυρα-Ηγουμενίτσα

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.