Osynlig

by Paul Auster | Literature & Fiction |
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingDeepswampwing of Oskarshamn, Småland Sweden on 3/4/2017
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingDeepswampwing from Oskarshamn, Småland Sweden on Saturday, March 04, 2017
Året är 1967. Tjugoårige Adam Walker studerar vid Columbia University i New York och drömmer om ett liv som poet, när han möter den enigmatiske europén Rudolf Born och dennes förförande, men tystlåtna, flickvän Margot. De kommer med ett oemotståndligt erbjudande och plötsligt finner sig Walker indragen i ett passionerat triangeldrama som får våldsamma konsekvenser.

Fyrtio år senare hamnar Walkers berättelse i händerna på en gammal studentkamrat som numera är författare. Han försöker finna ett mönster i de slumpartade incidenter som kom att förändra Walkers framtid för alltid. Det leder honom både till kärlekens och misärens Paris och till grymheten personifierad i Karibiska havet.

Osynlig är en roman som rör sig mellan flera olika berättarröster och tidsplan. Med kompromisslös skärpa balanserar Paul Auster på gränsen mellan sanning och fantasi, författarskap och identitetssökande och destruktiv och vacker kärlek.

Journal Entry 2 by wingDeepswampwing at Oskarshamn, Småland Sweden on Monday, June 11, 2018

Released 10 mos ago (6/11/2018 UTC) at Oskarshamn, Småland Sweden

CONTROLLED RELEASE NOTES:

En bok på vandring!

Välkommen till bookcrossing!
Kul att du har tagit hand om den här boken. Skriv gärna en rad om vad du tänker göra med den, så får de som tidigare haft hand om boken ett besked. Det går bra att vara anonym, men man kan också bli medlem, det är gratis och då kan du jaga fler böcker. Släpp gärna iväg den här boken när du är klar med den så att får den fortsätta sin resa.

Funderingar och mer information? Titta in på det skandinaviska forumet: http://www.bookcrossing.com/forum/31.


Journal Entry 3 by gunmarga at Hörby, Skåne Sweden on Friday, June 15, 2018
Oj, ett stort paket i brevlådan ! Tack Bamp. Du är så givmild. Tre böcker som verkar intressanta. Tack för denna överraskning.

Journal Entry 4 by gunmarga at -- Någonstans i Skåne, Skåne Sweden on Saturday, January 26, 2019
En något förvirrande roman som inleds med att 20-årige Adam när en önskan om att bli poet. Men livet kommer snart förändras då han inser att han blivit vittne till ett mord. Detta mord kommer att innebära en stor grund till det som händer sen.
Berättelsen spänner över olika tidsperioder och det är fina övergångar. Men för mig får boken lågt betyg då det tog lång tid innan jag alls fann något intresse av handlingen. Kanske blir betyget mycket högre vid en andra genomläsning.


Kanske borde jag inte alls läst denna bok just nu. Ibland är just tidpunkten avgörande om jag uppskattar berättelsen. Men jag är glad att jag lyckades läsa klar den nu i januari trots att de första 80 sidorna inte kunde engagera mig alls.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.