Elizabeth är försvunnen

by Emma Healey | Literature & Fiction |
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingDeepswampwing of Oskarshamn, Småland Sweden on 6/11/2018
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingDeepswampwing from Oskarshamn, Småland Sweden on Monday, June 11, 2018
”Elizabeth är försvunnen” står det på lappen skriven med 80-åriga Mauds egen handstil. Men hon kan för allt i världen inte komma ihåg vad hennes anteckning betyder. För på senare tid har Maud blivit glömsk. Hon köper burk efter burk med konserverade persikor fastän hon redan har köksskåpet fullt av dem, hon glömmer att dricka teet hon har kokat, och hon fyller sitt hus och sina fickor med komihåglappar. Ibland känner hon inte ens igen sin dotter Helen.


Men trots sin förvirring är Maud helt säker på att någonting har hänt med väninnan, och hon är fast besluten att ta reda på vad. Kan jakten på Elizabeth hjälpa henne att finna sanningen bakom det mysterium som förföljt henne i hela livet: försvinnandet av Mauds storasyster, Sukey, strax efter andra världskrigets slut?


Elizabeth är försvunnen är en underhållande och spännande debut om ett dubbelt mysterium och en hjärtskärande skildring av åldrande och minnets labyrintiska nedgång.

Journal Entry 2 by wingDeepswampwing at Oskarshamn, Småland Sweden on Monday, June 11, 2018

Released 2 yrs ago (6/11/2018 UTC) at Oskarshamn, Småland Sweden

CONTROLLED RELEASE NOTES:

En bok på vandring!

Välkommen till bookcrossing!
Kul att du har tagit hand om den här boken. Skriv gärna en rad om vad du tänker göra med den, så får de som tidigare haft hand om boken ett besked. Det går bra att vara anonym, men man kan också bli medlem, det är gratis och då kan du jaga fler böcker. Släpp gärna iväg den här boken när du är klar med den så att får den fortsätta sin resa.

Funderingar och mer information? Titta in på det skandinaviska forumet: http://www.bookcrossing.com/forum/31.


Journal Entry 3 by gunmarga at Hörby, Skåne Sweden on Friday, June 15, 2018
Oj, ett stort paket i brevlådan ! Tack Bamp. Du är så givmild. Tre böcker som verkar intressanta. Tack för denna överraskning.

Den här blir extra intressant att läsa då jag haft kontakt med en del med minnesproblem.

Journal Entry 4 by gunmarga at -- Någonstans i Skåne, Skåne Sweden on Wednesday, January 16, 2019
En berörande berättelse skriven utifrån 80-åriga Mauds sida. Minnet har blivit dåligt och det blir allt svårare att komma ihåg trots alla minneslappar som skrivs. Samtidigt vet Maud att väninnan är försvunnen och söker emellanåt efter henne men Maud söker också efter sin försvunna syster som försvann för 70 år sedan. Det är inte lätt när de klara stunderna tycks så korta. Berättelsen om den förvirrade Maud i nutid vävs samman med episoder från barndomen och minnet av systern, föräldrarna och människor på den tiden. Jag tycker att boken väl beskriver den förtvivlan och förvirring som en dement person kan uppleva. Läsvärd bok.

Journal Entry 5 by gunmarga at Vårdcentralen, Råbyvägen 41 in Hörby, Skåne Sweden on Monday, January 21, 2019

Released 2 yrs ago (1/21/2019 UTC) at Vårdcentralen, Råbyvägen 41 in Hörby, Skåne Sweden

WILD RELEASE NOTES:

Tack vare en utmaning i det skandinaviska forumet på bookcrossing.com " Rätt bok på rätt plats" så får denna bok gå vidare direkt efter att jag läst den. Då den handlar om åldersdemens så tycker jag att en vårdcentral är ett passande ställe.
Till dig som hittar boken säger jag: "Tack för att du tog hand om boken. Skriv gärna en kommentar. Anonymt eller som medlem. Det är gratis. Din e-mail lämnas aldrig ut. Du får inte spam. Du hittar många bokintresserade och det finns forum, både skandinaviskt och internationella att prata på. Om du undrar över något så skicka gärna ett PM (personal message) till mig och fråga. Lycka till och Trevlig läsning.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.