Vergiffenis

by Olaf Olafsson | Mystery & Thrillers |
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingcreativeChaoswing of Groningen, Groningen Netherlands on 5/3/2010
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
3 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingcreativeChaoswing from Groningen, Groningen Netherlands on Monday, May 3, 2010
Hallo daar, gelukkige vinder!

Wat leuk dat je op deze pagina bent komen kijken. Als je dit leest, heb je een boek gevonden, zomaar een onverwacht kadootje van mij voor jou... Veel plezier ermee! Hierbij trouwens wat spelregels mbt bookcrossing:

1. Het zou fijn zijn als je meldt dat het veilig bij jou is. Dat mag gewoon in het Nederlands.
2. Daarna kun je het boek gaan lezen en als je wilt nog eens schrijven wat je ervan vond.
3. Mag het boek verder reizen, geef het dan door aan iemand anders, of laat het zomaar ergens weer achter, liefst op een veilige, droge plek. Je kunt via de bookcross-site ook weer melden waar je het hebt neergelegd, zodat anderen ernaar op zoek kunnen gaan...

TIP: Als je het boek op zijn reis wilt volgen, dan kun je je het beste aanmelden als nieuwe bookcrosser (www.bookcrossing.com). Het is erg leuk om erachter te komen hoe het met 'jouw' boek op z'n reis verder gaat!!

Ik zou het erg leuk vinden als je mij (creativechaos) dan opgeeft als referent. Voor Nederlandse uitleg kun je terecht op de volgende site: www.bookcrossing.nl
************************************************

Beschrijving
Peter Peterson wordt achtervolgd door nachtmerries over de misdaad die hij meer dan een halve eeuw geleden meent te hebben gepleegd. Een daad die de rest van zijn leven heeft bepaald en overschaduwd. Zijn laatste levensjaren brengt hij door in New York, als mislukt echtgenoot en verbitterd vader. Zoals een moordenaar terugkeert naar de plaats delict, zo wordt Peterson teruggevoerd naar Denemarken en de jaren van de bezetting, en naar zijn eerste grote liefde. Een liefde die alles zou veranderen, maar algauw werd vertroebeld door verraad en een verschrikkelijke vergeldingsactie die zijn ziel zou vergiftigen. Maar wie heeft Peterson uiteindelijk verraden en wie is het ware slachtoffer van zijn wraak?


Recensie(s)
NBD|Biblion recensie
Een IJslandse advocaat ontvangt een manuscript dat alleen hij kan lezen. Dat verhaal geeft een beschrijving van het leven van de IJslander Peter Peterson die vlak na de oorlog naar Amerika is geemigreerd en daar furore heeft gemaakt in het zakenleven. Hij besluit op late leeftijd, rijk maar zeer eenzaam, zijn leven en liefde aan het papier toe te vertrouwen en zijn kleine misdaad op te biechten. Beetje bij beetje wordt duidelijk wat er vroeger in Denemarken is voorgevallen en waarom Peter zo wantrouwend is naar iedereen die in zijn buurt probeert te komen. Uiteindelijk blijkt na jaren dat Peter nooit had kunnen vermoeden wat er toen in Denemarken is voorgevallen. Een meeslepend boek dat verwarring zaait en de lezer in spanning houdt tot het laatste moment. Zo goed geschreven en origineel verteld dat de lezer moet blijven opletten om niets te missen. Eerder verschenen van deze auteur 'De nacht in' en 'De thuisreis'*; met dit laatste boek brak de auteur definitief internationaal door. Paperback met vrij kleine druk.

(NBD|Biblion recensie, A. Bogerman)Journal Entry 2 by wingcreativeChaoswing at - Ergens in de provincie, Groningen Netherlands on Tuesday, October 12, 2010

Released 11 yrs ago (10/12/2010 UTC) at - Ergens in de provincie, Groningen Netherlands

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Dit boek is een prijs voor Koekiebak, zij won de herfstloterij! Veel plezier ermee Koekiebak!!!!

Journal Entry 3 by koekiebak at Tilburg, Noord-Brabant Netherlands on Wednesday, October 13, 2010
Vandaag ontvangen! Ik ben een groot fan van Scandinavische thrillers!!! Dus ik ben erg benieuwd naar dit boek, een mooie keuze! Dank je wel, CC en ik laat tzt weten hoe het boek is!

Journal Entry 4 by koekiebak at Tilburg, Noord-Brabant Netherlands on Saturday, March 17, 2012
Ik kom er maar niet aan toe, dus ik denk dat ik het maar vrij ga laten in de nabije toekomst...

Journal Entry 5 by koekiebak at - Centrum in Tilburg, Noord-Brabant Netherlands on Friday, March 23, 2012

Released 10 yrs ago (3/23/2012 UTC) at - Centrum in Tilburg, Noord-Brabant Netherlands

WILD RELEASE NOTES:

Ergens in de stad!

Journal Entry 6 by wingAnonymousFinderwing at Tilburg, Noord-Brabant Netherlands on Tuesday, June 9, 2015
Boeiend, iets te langdradig wel. Zeer verrassend plot!

Vrijgelaten op 9-6-2015 in Fazana, Kroatië.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.