Marrakešin ääniä

by Elias Canetti | Travel | This book has not been rated.
ISBN: Global Overview for this book
Registered by Tarna of Pirkkala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on 4/29/2010
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
4 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by Tarna from Pirkkala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Thursday, April 29, 2010
Saksankielinen alkuteos Die Stimmen von Marrakesch. Anzeichnungen nach eine Reise (1968). Suomentanut Esa Adrian. 4. painos. Tammi, Helsinki 1981/1998. Nidottu, 119 sivua.

Takakansi:

MARRAKEŠIN ÄÄNIÄ on vuoden 1981 Nobel-kirjailijan persoonallinen matkakirja Marokosta, keskelltä kulttuuria, jota hän ei entuudestaan tunne, jonka kieltä hän ei ymmärrä. Mitä hän siellä näkee ja kokee, vaellellessaan ilman oppaita Marrakešin kaduilla ja toreilla, pihoilla ja basaareissa, kohdatessaan pyhimyksiä ja kerjäläisiä, kauppiaita ja paimenia, aaseja ja kameleita?

Canetti ei selosta eikä raportoi; hän kiteyttää kokemuksensa ja vaikutelmansa herkiksi, välittömiksi tuokiokuviksi, taidokkaiksi kuin itämaiset miniatyyrimaalaukset.

”Myötäelämisen lahja, se Canettin tekstistä henkii ylitse kaiken muun. Kuvaapa hän teuraaksi myytävää kamelia, leipiä myyviä marokkolaisnaisia, hautausmaalla asustavia kerjäläisiä, paikallista pyhää miestä tai nälkiintynyttä aasia, kaikessa hän on mukana koko sielullaan.”
— Tapani Lepola, Savon Sanomat

***
Vuoden 2007 pikkujoulumiitissä sain ruskeaan muovipussiin kääräistyn Marrakešin ääniä, jonka sitten aika lailla myöhemmin luin ja jonka journaalista löytyy minunkin mielipiteeni kirjasta. Muistin toki jo silloin, että omassa hyllyssäni odottelee lukijaa toinen kappale samaa kirjaa. Toivottavasti se vihdoin löytää sellaisen.


Elias Canetti Wikipediassa
Elias Canetti (1905—1994) at Pegasos — A literature related site in Finland
Elias Canetti - Curriculum Vitae at Nobelprize.org


Edit 4.5.10. Varattu myrtillukselle.

Edit 12.5.10. Marrakešin ääniä lähti eilen matkaamaan kohti Poria. Suuntana sillä on myrtilluksen osoite, sillä hän valitsi kirjan palkinnokseen hienosta World Book and Copyright Day -vapautushaasteen suorittamisesta. LUKUILOA!
(Itseäni varten kirjaan tähän muistiin, ettei samaan aikaan eli 11.5. pääsi liikkeelle myös Niksun valitsema palkinto, kuorellinen vapautustarvikkeita.

Journal Entry 2 by myrtillus from Pori, Satakunta Finland on Friday, May 14, 2010
Kiitos Tarna mielenkiintoisesta palkintokirjasta ja kiitos myös vielä kerran haasteesta! Kiitos myös aivan ihanasta kissakortista kirjan välissä! Huomasin, että minulta löytyy fyysisestä kirjahyllystäni Canettin kirjat Soihtu korvassa ja Pelastunut kieli, joita jostakin syystä en ole vielä lukenut. Nyt on aika korjata asia.

Journal Entry 3 by myrtillus at Pori, Satakunta Finland on Saturday, July 17, 2021
En ole koskaan käynyt Marokossa. Olen kaihtanut islaminuskoisiin maihin matkustamista. Nyt pääsin tämän kirjan välityksellä vierailemaan, tekemään havaintoja, haistelemaan ja maistelemaan tähän kiehtovaan maahan. Canetti on mestari luomaan tunnelmakuvia ja lukijan on näin helppo aistia kaikki ympärillä tapahtuva. Kun jätin huomioimatta eläinrääkkäyskuvaukset, pidin kirjan taianomaisesta tunnelmasta.

Journal Entry 4 by myrtillus at Pori, Satakunta Finland on Monday, July 19, 2021

Released 6 mos ago (7/19/2021 UTC) at Pori, Satakunta Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Posti vie kirjan Sakalle.

Journal Entry 5 by wingSaka74wing at Vantaa, Uusimaa / Nyland Finland on Sunday, July 25, 2021
Minulla on ollut jo pidemmän aikaa mielessä, että haluaisin tutustua Canettin tuotantoon, joten tartuin tilaisuuteen. Kiitos kirjasta!

Journal Entry 6 by wingSaka74wing at Vantaa, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, August 4, 2021
Tämä oli mukavan lyhyt lomamatka Marokkoon. Olen käynyt Tunisiassa ja välillä kirjan tunnelma oli sellainen kuin itse koin tunnelman Tunisiassa. Kirja ei kuitenkaan ollut niin mukaansa tempaava kuin olin toivonut, mutta mielelläni minä tämän luin. Erityisesti näin korona-aikana huomaan pitäväni erityisesti kirjoista, joita lukiessa tuntuu siltä kuin olisi itse tapahtumapaikalla. Tämä oli juuri sellainen kirja.

Kirjan tapahtumat sijoittuvat Marokkoon, jonka olen jo käyttänyt maahaasteeseen, mutta kirjan loppupuolella tuli muitakin maita vastaan. Sijoitan tämän Senegaliin, sillä erään henkilön isän kerrotaan muuttaneen Dakariin. Itse en ole Senegalissa käynyt. Voisihan se olla mielenkiintoinen maa vierailla, mutta tuskin sinne ikinä matkustan.

Journal Entry 7 by wingSaka74wing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Sunday, December 5, 2021

Released 1 mo ago (12/6/2021 UTC) at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Hyviä lukuhetkiä!

Journal Entry 8 by Eevakaarina at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Monday, December 6, 2021
Tuotu luettavaksi

Journal Entry 9 by Eevakaarina at Messukylän kirjasto in Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Monday, January 24, 2022

Released 3 days ago (1/25/2022 UTC) at Messukylän kirjasto in Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland

WILD RELEASE NOTES:

Mukavia lyhyitä juttuja.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.